Naurhæk - Alt du skal vide


Naur eller Navr, to ord for samme type hæk, der er et meget populært valg grundet dens farverige udseende og tætte struktur. En naurhæk kan klare tørke, frost og fugt, og den er dermed meget modstandsdygtig overfor alt det, som det danske vejr kan udsætte den for.

Naurhækken er også meget omskiftelig, da den har sit helt eget tema afhængigt af årstiden. Om sommeren er den grøn, som nærmest alle andre hække er. Men når det bliver koldere, og efteråret trænger sig på, skifter naurhækken farve til høstgul. Den farve bliver mere brun hen over vinteren, hvor den i foråret bliver rosa i farven.

Årsagen til, at mange vælger en naurhæk, er sandsynligvis, at den er meget nem at passe, og så vokser den hurtigt, mens den kan tåle alskens vind og vejr. En naurhæk med det mundrette latinske navn Acer campestre, er faktisk et lille men meget stærkt træ.


Hvis du skal have en hæk bestående af Naur, skal du plante cirka fire eller fem træer eller planter per meter. Så skal hækken nok blive tæt og stærk, og det bedste ved Naur er, at du hverken behøver at gøde eller vande den. Naur kan fint selv høvle næring og fugt fra jorden ind, og du behøver ikke bekymre dig om den.
 
Hvis du vil vide mere om hække generelt, kan du gøre det her.

Relaterede produkter

Placering og beskæring af Naur


En naurhæk er ikke særlig kræsen, når det kommer til jordbunden, den står i. Til gengæld er den det, når det kommer til sol og skygge. Den har bedst af at stå i solen eller halvskygge, men aldrig konstant skygge.

Andre typer af hække som Liguster og Spirea kræver mere pleje, især op til koldere tider. Med Naur kan du bare tage det stille og roligt. Den passer sig selv og klarer sig fint igennem frost, vind og vand, uden du skal gøre noget.

En naurhæk kan godt blive meget bred, og der skal du sandsynligvis beskære din hæk, så den ikke breder sig alt for meget ind i haven. Her skal du heller ikke bekymre dig om årstid eller temperaturer, naurhækken kan tåle at blive klippet og beskåret året rundt.

I og med at Naur vokser hurtigt og bredt, skal du regne med at klippe den to gange årligt. Det er typisk lige efter sankthans, at du skal klippe den første gang og næste gang i august. Grundet dens stærke struktur kan du relativt nemt forme hækken, som du vil have den. Den er derfor særdeles velegnet som klippet hæk.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto