Indlæser

Persondatapolitik

Denne persondatapolitik beskriver, hvordan BAUHAUS Danmark A/S (”BAUHAUS”, ”os”, ”vores”, ”vi”) indsamler og behandler personoplysninger om dig.

Persondatapolitikken gælder for vores behandling af de personoplysninger, som vi indsamler om dig, når du er i kontakt med BAUHAUS som kunde eller samarbejdspartner/leverandør. Det kan for eksempel være, når du benytter dig af vores hjemmeside www.bauhaus.dk (”bauhaus.dk”), når du handler via vores webshop, eller når du er i dialog med BAUHAUS kundesupport.

Nærværende persondatapolitik gælder desuden for vores udsendelse af markedsføring via e-mail. Se nærmere om dette neden for i afsnit 6.

1. Navn og kontaktoplysninger på den dataansvarlige

Den dataansvarlige er BAUHAUS Danmark A/S. Hvis du har spørgsmål til vores behandling af dine personoplysninger, eller hvis du ønsker at gøre dine rettigheder i den forbindelse gældende, kan du til enhver tid kontakte os via nedenstående kontaktoplysninger. Du bedes præcisere formålet med din henvendelse, når du kontakter os.

BAUHAUS Danmark A/S
Anelystparken 16
8381 Tilst
E-mail: databeskyttelse@bauhaus.dk

2. Hvilke personoplysninger indsamler vi, til hvilke formål og på hvilke retsgrundlag

Vores formål med og retsgrundlag for behandlingen af dine personoplysninger afhænger af det konkrete tilfælde, hvori vi indsamler oplysninger om dig.

I visse tilfælde er meddelelse af dine personoplysninger et krav, der skal være opfyldt for at indgå en kontrakt. Det gælder bl.a., når du handler via bauhaus.dk, hvor vi skal bruge dine oplysninger til udarbejdelse af faktura og levering af din ordre. Det samme gælder ved bil- og trailerudlejning, hvor vi skal bruge dine oplysninger til udarbejdelse af lejekontrakt.

  • 2.1. Cookies mv.: Når du besøger bauhaus.dk, mybau.bauhaus.dk og avis.bauhaus.dk, indsamler vi automatisk oplysninger om dig og din brug af websitet. Disse oplysninger vil typisk være hvilken type browser, du benytter, hvilke søgetermer du bruger på websitet, indhold fra chat med vores kundesupport på bauhaus.dk, din IP-adresse, herunder din netværkslokation, samt informationer om din computer. Du kan læse mere om cookies, herunder hvordan vi bruger dem, hvordan du afviser cookies, udløbsfristerne og meget mere i BAUHAUS’ cookiepolitik. Vi bruger desuden Facebook Pixels på bauhaus.dk. Facebook Pixels indsamler oplysninger om din adfærd på websitet, herunder hvilke sider du besøger, og hvilke køb du foretager. Desuden indsamler pixlen din IP-adresse. De indsamlede data bruges til at optimere BAUHAUS’ Facebook annoncer.
    • 2.1.1. Formålet med behandlingen af dine oplysninger er at optimere brugeroplevelsen på vores websites og vise dig relevant indhold, når du besøger bauhaus.dk og tilknyttede hjemmesider. Formålet er desuden at målrette vores markedsføring via annoncer på Facebook.
    • 2.1.2. Retsgrundlaget for behandlingen er dit samtykke til vores brug af cookies, jf. cookie-bekendtgørelsens § 3, stk. 1 og databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a. Desuden har vi en legitim interesse i at forbedre vores hjemmeside og målrette markedsføringen til vores kunder, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f.

  • 2.2. Webshopordrer (inkl. Click&Collect): Når du handler på bauhaus.dk, hvad enten det er med levering eller til afhentning i et af vores varehuse (Click & Collect), indsamler vi dit navn, adresse, telefonnummer, e-mailadresse, betalingsmåde, oplysninger om dine køb, samt oplysninger om eventuel leveringsmåde.
    • 2.2.1. Formålet med indsamlingen af dine oplysninger er, at vi kan opfylde den kontrakt, vi indgår med dig, herunder at vi kan levere de varer, du har bestilt, samt at vi kan administrere dine rettigheder til at returnere og reklamere. Oplysninger om dine køb kan vi ligeledes behandle for at overholde lovkrav, bl.a. i relation til bogføringsloven.
    • 2.2.2. Retsgrundlaget for behandlingen er opfyldelse af kontrakt, jf. databeskyttelsesforord-ningens art. 6, stk. 1, litra b. Desuden har vi som virksomhed pligt til at opbevare regnskabsoplysninger, såsom fakturaer, hvoraf dine personoplysninger kan fremgå. I disse tilfælde er retsgrundlaget bogføringslovens § 10, stk. 1 og databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra c.

  • 2.3. Kommunikation med BAUHAUS: Når du kommunikerer med os gennem BAUHAUS kundesupport eller dit foretrukne varehus, indsamler vi dit navn, telefonnummer og/eller e-mailadresse afhængig af kommunikationsformen. Desuden indsamler vi eventuelle personoplysninger om dig, som er nødvendige for at behandle din henvendelse. Det kan f.eks. være din adresse, oplysninger om varer du har købt, øvrige forespørgsler mv. Vi opfordrer til, at du ikke afgiver følsomme personoplysninger om dig selv i din kommunikation med os. Når du benytter dig af vores service ”book en rådgiver”, indsamler vi oplysninger om dit navn, tlf.nr. og e-mailadresse. Vi indsamler desuden oplysninger om hvilket varehus, du ønsker at besøge og på hvilket tidspunkt, samt de oplysninger du selv afgiver i beskrivelsen af dine ønsker.
    • 2.3.1. Formålet er at behandle din henvendelse og yde dig den bedste kundeservice. For-målet kan desuden være at foretage omlevering eller reparation, eller at rådgive dig om det produkt du har købt eller ønsker at købe.
    • 2.3.2. Retsgrundlaget er vores legitime interesse i at yde god kundeservice, jf. databeskyt-telsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f, samt eventuelt opfyldelse af vores indgåede kontrakt med dig, jf. art. 6, stk. 1, litra b. Ved brug af vores service ”book en rådgiver” er retsgrundlaget for behandlingen af dine personoplysninger dit samtykke, som du af-giver i forbindelse med indsendelse af formularen på bauhaus.dk, jf. databeskyttelses-forordningens art. 6, stk. 1, litra a.

  • 2.4. Sociale medier: Når du besøger BAUHAUS’ sociale medier, herunder Facebook, Instagram og LinkedIn, behandler BAUHAUS de oplysninger, du har gjort tilgængelige via indstillinger på vores sociale medier, dine reaktioner på vores opslag og din deling heraf, samt eventu-elle kommentarer til vores opslag.
    • 2.4.1. Formålet med BAUHAUS’ behandling af dine personoplysninger er at markedsføre BAUHAUS, at besvare din henvendelse, og/eller at lade dig deltage i vores konkurren-cer og rette henvendelse til dig, hvis du vinder. Når Facebook Inc. benytter personop-lysninger indsamlet på BAUHAUS’ Facebookside, f.eks. til forbedring af deres rekla-mesystem, kan Facebook Inc. og BAUHAUS anses for at være fælles dataansvarlige. Vi henviser i den forbindelse til Facebooks Datapolitik (læs mere her).
    • 2.4.2. Retsgrundlaget for behandlingen er vores legitime interesse i at markedsføre os, at besvare din henvendelse og/eller administration af konkurrencer, jf. databeskyttelses-forordningens art 6, stk. 1, litra f.

  • 2.5. Leverandører/samarbejdspartnere: Indgår du i en kommerciel relation med os, enten som privatperson eller på vegne af en virksomhed, behandler vi oplysninger om dit navn, e-mailadresse, tlf.nr., firma- eller privat adresse samt eventuelle andre oplysninger, som er relevante for os at behandle i relation til vores samarbejde.
    • 2.5.1. Formålet med vores behandling af dine personoplysninger er at opfylde den kommercielle kontrakt, vi har indgået med dig samt i øvrigt at varetage vores samarbejdsrelation.
    • 2.5.2. Retsgrundlaget er opfyldelse af vores kontrakt, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra b, samt vores legitime interesse i at sende dig servicemeddelelser, som har betydning for din gøren og laden hos BAUHAUS, jf. art. 6, stk. 1, litra f.

  • 2.6. Bil- og trailerudlejning: Når du lejer en varevogn eller trailer hos BAUHAUS, indsamler og behandler vi følgende personoplysninger om dig: Navn, adresse, telefonnummer, e-mailadresse og kørekortnummer.
    • 2.6.1. Formålet med behandlingen af dine personoplysninger er at administrere din booking, herunder at udarbejde lejekontrakt, samt at kunne identificere dig, når du afhenter va-revognen eller traileren. Ved afhentning af det lejede vil du blive bedt om at fremvise kørekort.
    • 2.6.2. Retsgrundlaget for behandlingen af dine personoplysninger er opfyldelse af den kontrakt, du indgår med os om udlejning, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, lit-ra b. Desuden har vi en forpligtelse til at opbevare lejekontrakten som en del af vores regnskabsgrundlag, jf. bogføringslovens § 10, stk. 1.

  • 2.7. Montageservice: Hvis du er montageservicekunde i BAUHAUS, behandler vi følgende personoplysninger om dig: Navn, adresse, tlf.nr. og e-mailadresse. Hvis din ordre er over 5.000 kr., behandler vi desuden dit CPR-nr. som led i vores godkendelsesprocedure. Vi gemmer ikke dit CPR-nr. Hvis du er en enkeltmandsvirksomhed, behandler vi oplysninger om firmanavn, CVR-nr. samt dine kontaktoplysninger.
    • 2.7.1. Formålet med vores behandling af dine personoplysninger er at kunne levere de montageserviceydelser, du har købt hos BAUHAUS.
    • 2.7.2. Retsgrundlaget er opfyldelse af den kontrakt du har indgået med os om levering af montageserviceydelser, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra b.

3. Hvor længe opbevarer vi dine personoplysninger?

Længden på perioden af vores opbevaring af dine personoplysninger afhænger af det konkrete tilfælde, hvori vi indsamler oplysninger om dig.

  • 3.1. Hvor længe vi opbevarer oplysninger indsamlet via cookies, afhænger af den enkelte cookie. I vores cookiepolitik kan du se, hvornår de enkelte cookies udløber: https://www.bauhaus.dk/service/cookies-pa-bauhaus-dk. Oplysninger indsamlet via Facebook Pixels opbevares i 180 dage.

  • 3.2. Vi opbevarer regnskabsoplysninger i 5 år fra udgangen af det år, hvori de er indsamlet, jf. bogføringslovens § 10, stk. 1. Regnskabsoplysninger omfatter blandt andet oplysninger indsamlet i forbindelse med dine køb på bauhaus.dk, returneringer og reklamationer, i det omfang oplysningerne indgår som en del af vores regnskabsgrundlag. Derudover omfatter det oplysninger indsamlet om dig i forbindelse med din leje af bil eller trailer, samt oplysninger indsamlet i forbindelse med dit køb af montageservice. Det afgøres konkret ud fra det enkelte tilfælde, om der er tale om regnskabsoplysninger. Hvis der ikke er tale om regnskabsoplysninger, opbevarer vi kun oplysningerne så længe det er nødvendigt for at kunne administrere garantiperioder, reklamationsfrister mv.

  • 3.3. Kommunikation: De oplysninger, vi indsamler om dig i forbindelse med din kommunikation med os, slettes, når formålet med opbevaringen ikke længere er til stede. Dette vurderes konkret ud fra den enkelte henvendelse i forhold til formålet med og indholdet af henvendelsen, herunder om denne falder ind under en af de øvrige kategorier oplistet i dette afsnit. Dog opbevares kundehenvendelser i en periode på maksimalt 2 år.

  • 3.4. Leverandører/samarbejdspartnere: Indgår du i en kommerciel relation med os, opbevarer vi dine personoplysninger igennem hele vores relation og eventuelt efterfølgende, hvis der er tale om regnskabsoplysninger. I så fald opbevarer vi dem i 5 år fra udgangen af det år, hvori de er indsamlet, i henhold til bogføringslovens § 10, stk. 1.

4. Modtagere af dine personoplysninger

  • 4.1. Vi overlader efter omstændighederne dine personoplysninger til vores databehandlere, heriblandt IT-leverandører, og leverandører som bistår os i vores markedsføring, herunder udsendelse af nyhedsbreve og re-marketing. Desuden overlader vi dit navn, e-mailadresse og oplysninger om dit køb til anmeldelseshjemmesider, såsom Trustpilot og Google Review, som på vores vegne sender dig en mail, hvori du opfordres til at anmelde din købsoplevelse hos os.

  • 4.2. I forbindelse med levering af varer, som du har købt hos BAUHAUS, videregiver vi oplysninger om dit navn, din adresse, e-mailadresse, telefonnummer samt ordrenummer og specifikke leveringsønsker til PostNord, GLS eller et andet fragtfirma, som forestår leveringen. Ved køb af ikke lagerførte varer kan de nævnte oplysninger videregives til producenten eller sælgeren af den pågældende vare, der i så fald vil forestå leverancen.

  • 4.3. I tilfælde af at du reklamerer over en vare, du har købt hos os, forbeholder vi os retten til at foretage reparation af varen forinden en eventuel ombytning. I så fald vi videregiver dit navn og telefonnummer til reparatøren, således at reparatøren kan kontakte dig med henblik på at få afklaret manglen ved varen. I tilfælde af tvister vedrørende varen, kan vi også videregive dit navn, telefonnummer og/eller e-mailadresse til producenten af varen.

  • 4.4. Hvis du benytter dig af vores montageservice, videregiver vi dit navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse til den håndværker, der skal forestå montagen. Oplysningerne videregives desuden til den byggesagkyndige, som forestår kvalitetssikringen af byggeriet.

  • 4.5. Oplysninger om leverandører og/eller samarbejdspartnere vil ikke blive videregivet til tredjeparter, medmindre det er nødvendigt af hensyn til formålet med relationen, eller hvis videregivelsen er nødvendig for, at vi kan varetage en berettiget interesse, eksempelvis i forbindelse med tvister. I disse tilfælde vil personoplysninger kunne blive videregivet til myndigheder og/eller retlige instanser.

  • 4.6. Hvis du misligholder din betalingsforpligtelse, videregiver vi dit navn, telefonnummer, adresse, e-mailadresse samt oplysninger om skyldigt beløb til vores inkassobureau. I særlige tilfælde videregiver vi desuden dit CPR-nummer til inkassobureauet, hvis dette er påkrævet for at indkræve det skyldige beløb.

  • 4.7. Desuden videregiver vi efter omstændighederne dine personoplysninger til følgende kategorier af modtagere.
    • Koncernselskaber
    • Revisorer, advokater og andre rådgivere
    • Offentlige myndigheder, hvor lovgivningen foreskriver det

5. Overførsel til modtagere i tredjelande, herunder internationale organisationer

I visse tilfælde overfører vi dine personoplysninger til modtagere uden for EU/EØS:

  • 5.1. Alle mails, som du modtager fra BAUHAUS, udsendes via vores eksterne samarbejdspartner. I disse tilfælde overfører vi dine personoplysninger til Mailgun Technologies, Inc. i USA, som udsender mails på vores vegne, herunder nyhedsbreve, mails med generel information mm. Vi overfører følgende oplysninger, i det omfang vi har registreret disse om dig: Navn, e-mailadresse, telefonnummer, adresse samt oplysninger om dine køb og hvilket varehus, du har handlet i. Overførselsgrundlaget er standardkontraktsbestemmelser, som omhandlet i databeskyttelsesforordningens art. 46. I tilfælde af at Mailgun bryder sammen, overføres ovennævnte oplysninger til Sendgrid, beliggende i USA, som er backup for Mailgun Inc. Også denne overførsel er baseret på standardkontraktsbestemmelser, som omhandlet i databeskyttelsesforordningens art. 46.

  • 5.2. Oplysninger som indsamles via cookies, overføres efter omstændighederne til modtagere uden for EU/EØS. Der henvises i den forbindelse til BAUHAUS’ cookiepolitik, som du finder her: https://www.bauhaus.dk/service/cookies-pa-bauhaus-dk. Oplysninger indsamlet via Facebook Pixels overføres til Facebook Inc. i USA. Overførselsgrundlaget er standardkontraktsbestemmelser, jf. databeskyttelsesforordningens art. 46.

  • 5.3. Oplysninger som BAUHAUS overlader til Trustpilot, kan Trustpilot efter omstændighederne overføre til følgende modtagere uden for EU/EØS: Trustpilot, Inc. (USA), Trpilot PTY Limited (Australien), Sendgrid, Inc. (USA) og Apigee, Inc. (USA). Samtlige overførsler er baseret på standard-kontraktsbestemmelser. Google Review overfører efter omstændighederne personoplysninger til Google Inc., beliggende i USA. Også denne overførsel er baseret på standardkontraktsbestemmelser.

6. Markedsføring fra BAUHAUS

Dette afsnit omhandler markedsføring, som du modtager via e-mail fra BAUHAUS, når du tilmelder dig vores nyhedsbrev.

6.1. Kontaktoplysninger på den dataansvarlige

BAUHAUS Danmark A/S er dataansvarlig. Navn og kontaktoplysninger på den dataansvarlige fremgår af afsnit 1 oven for.

6.2. Hvad omfatter dit samtykke til markedsføring?

  • Når du giver samtykke til at modtage markedsføring fra BAUHAUS, samtykker du til at modtage nyhedsbreve via e-mail om de seneste tilbud og nyheder inden for BAUHAUS’ samlede produktsortiment til værksted, hus og have samt information om aktuelle kampagner og events.
  • Du giver samtidig samtykke til at modtage påmindelser om forladt kurv, samt tips, guides og vejledninger til din inspiration.
  • Baseret på din adfærd på bauhaus.dk samt oplysninger om dig og dine køb, sender vi desuden personlige produktanbefalinger til dig, som vi tror, du vil finde interessante.
  • Hvis vi i fremtiden beslutter os for at tilføje nye kommunikationsformer til vores markedsføring, eksempelvis SMS, sender vi dig desuden opfordring til at opdatere dit samtykke til nye kommunikationsformer via e-mail.

6.3. Hvilke personoplysninger indsamler vi?

Vi indsamler og behandler følgende oplysninger om dig:

  • Dit for- og efternavn samt e-mailadresse, som vi bruger til at udsende nyhedsbrevet til dig.
  • Desuden indsamler og behandler vi eventuelle andre oplysninger, du giver os, f.eks. telefonnummer, køn, fødselsdato, adresse, interesser (indeliv, udeliv, gør-det-selv) og hvilken boligtype du har (villa, lejlighed, rækkehus mv.).
  • Sidst indsamler vi oplysninger om dine køb, og via cookies indsamler vi oplysninger om din adfærd på bauhaus.dk. Læs mere om denne behandling i cookiepolitikken, som du finder her: https://www.bauhaus.dk/service/cookies-pa-bauhaus-dk.

6.4. Hvad er formålet?

  • Formålet med behandlingen er at kunne udsende markedsføring til dig via e-mail og at kunne målrette markedsføringen, så du kun modtager information om produkter og ydelser, som er relevante for dig, og/eller som du tidligere har vist interesse for.
  • Formålet er desuden at indsamle statistik til optimering af vores markedsføring og bauhaus.dk

6.5. Hvad er retsgrundlaget?

  • Retsgrundlaget for behandlingen af dine personoplysninger til markedsføringsformål er først og fremmest dit samtykke til at modtage vores nyhedsbrev, jf. markedsføringslovens § 10, stk. 1, samt databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a.
  • Retsgrundlaget for at indsamle og behandle oplysninger om dig og din adfærd med henblik på at personalisere markedsføringen, er vores legitime interesse i at målrette markedsføringen, således at vi gennem vores markedsføringsaktiviteter rammer den rette målgruppe, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f.
  • Retsgrundlaget for vores behandling af dine oplysninger med henblik på at indsamle statistik, er vores legitime interesse i at indsamle data til statistiske formål til optimering af vores markedsføring og bauhaus.dk, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f.

6.6. Hvor længe opbevarer vi dine personoplysninger?

  • Vi opbevarer dine personoplysninger, som er nødvendige for at kunne dokumentere dit gyldige samtykke til modtagelse af direkte markedsføring, i 5 år fra din afmelding af vores nyhedsbrev, jf. databeskyttelseslovens § 41, stk. 7. Øvrige indsamlede personoplysninger slettes umiddelbart efter din afmelding.

6.7. Hvordan tilbagekalder du dit samtykke?

  • Du kan til enhver tid afmelde nyhedsbrevet via afmeldingslinket i bunden af hver e-mail. Oplever du problemer med afmelding, kan du kontakte os via e-mail: online@bauhaus.dk eller via telefon: +45 86 26 06 06 og blive slettet fra nyhedsbrevslisten manuelt.

6.8. Modtagere af dine personoplysninger

  • Vi overlader dine personoplysninger til vores databehandlere, der bistår os i vores markedsføring.

6.9. Overførsel til modtagere i tredjelande, herunder internationale organisationer.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, overfører vi dine personoplysninger til følgende modtagere uden for EU/EØS:

  1. Vi overlader din e-mailadresse til Facebook i USA med henblik på, at Facebook på BAUHAUS’ vegne kan udarbejde markedsføringskampagner, der slås op på Facebook brugerens news feed. Det er BAUHAUS’ vurdering, at Facebook er databehandler i denne situation. BAUHAUS er i denne forbindelse underlagt de sædvanlige betingelser, som Facebook muliggør. Grundlaget for overførslen af dine personoplysninger er standardkontraktsbestemmelser, som omhandlet i databeskyttelsesforordningens art. 46. Det bemærkes for god ordens skyld, at du alene modtager denne form for markedsføring, hvis du har valgt at have en Facebook konto, og derved har accepteret Facebooks betingelser.
  2. Vi overlader dit navn og din e-mailadresse til Mailgun Technologies, Inc., beliggende i USA, som forestår selve udsendelsen af markedsføring via e-mail fra BAUHAUS. Overførselsgrundlaget er standardkontraktsbestemmelser, som omhandlet i databeskyttelsesforordningens art. 46.
  3. I tilfælde af, at Mailgun bryder sammen, overføres dit navn og din e-mailadresse til Sendgrid, beliggende i USA, som er backup for Mailgun Inc. Også denne overførsel er baseret på standardkontraktsbestemmelser, som omhandlet i databeskyttelsesforordningens art. 46.

6.10. Dine rettigheder som registreret

Du har som registreret en række rettigheder, som du kan gøre gældende ved at kontakte os via de oven for i afsnit 1 angivne kontaktoplysninger.

For nærmere information om dine rettigheder, henvises til afsnit 7 neden for.

6.11. Profilering

Vi kan anvende profilering for at målrette vores markedsføring til dig. Profilering er baseret på vores legitime interesse i at målrette markedsføringen og derved ramme det rette kundesegment.

Profilering sker ved, at vi sammenholder oplysninger om dig, som vi har indsamlet gennem din adfærd på bauhaus.dk, samt de oplysninger, du har afgivet i forbindelse med køb på bauhaus.dk og ved din tilmelding til vores nyhedsbrev.

Vi profilerer med det formål at udsende relevant markedsføring til dig, der indeholder de tilbud, produkter og/eller nyheder samt eventuelle informationer, som vi tror, du vil være mest interesseret i.

Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod profilering til direkte markedsføringsformål. I så fald må vi ikke længere behandle dine personoplysninger til dette formål. Se nærmere om dine rettigheder og hvordan du gør dem gældende neden for i afsnit 7.

7. Dine rettigheder som registreret

Som registreret har du en række rettigheder, som du kan gøre gældende ved at kontakte os via de oven for i afsnit 1 angivne kontaktoplysninger.

7.1. Ret til indsigt

Du har ret til at få vores bekræftelse på, om vi behandler personoplysninger om dig. I givet fald har du ret til at anmode om yderligere information om behandlingen, bl.a. formålet hermed, hvilke personoplysninger vi behandler, hvor længe vi behandler dine oplysninger mv. Desuden har du ret til at anmode om at få en kopi af de personoplysninger, vi behandler om dig.

7.2. Ret til berigtigelse

Du har ret til at få berigtiget urigtige oplysninger om dig selv, ligesom du har ret til at få fuldstændiggjort ufuldstændige oplysninger.

7.3. Ret til sletning

Efter omstændighederne har du ret til at få dine personoplysninger slettet. Det gælder bl.a., hvis behandlingen er baseret på dit samtykke, og du tilbagekalder dette. I det omfang en fortsat behandling af dine oplysninger er nødvendig, f.eks. for at vi kan overholde en retlig forpligtelse, eller for at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, er vi ikke forpligtede til at slette dine personoplysninger.

7.4. Ret til begrænsning af behandling

Du har i visse tilfælde ret til at få begrænset behandlingen af dine personoplysninger. Det har du bl.a., hvis du bestrider rigtigheden af dine oplysninger. Hvis du har ret til at få begrænset behandlingen, må vi fremover – bortset fra opbevaring – kun behandle dine personoplysninger med dit samtykke, eller med henblik på at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, eller for at beskytte en person eller vigtige samfundsinteresser.

7.5. Ret til dataportabilitet

Du har i visse tilfælde ret til at modtage personoplysninger om dig selv i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format. Desuden har du i visse tilfælde ret til at få disse oplysninger transmitteret til en anden dataansvarlig.

7.6. Ret til indsigelse

Du har i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores ellers lovlige behandling af dine personoplysninger. Desuden har du ret til at gøre indsigelse mod behandling af dine personoplysninger, når dette sker til direkte markedsføringsformål, herunder også profilering som vedrører direkte markedsføring. Hvis du gør indsigelse mod behandling af dine personoplysninger til direkte markedsføringsformål, må vi ikke længere behandle dine oplysninger til dette formål.

7.7. Ret til at tilbagekalde samtykke

Når vores behandling af dine personoplysninger er baseret på dit samtykke, har du til enhver tid ret til at tilbagekalde dette. Tilbagekaldelsen berører ikke lovligheden af den behandling, der er baseret på samtykke, inden tilbagetrækning heraf.

7.8. Ret til at klage til en tilsynsmyndighed

Hvis du er utilfreds med den måde, hvorpå vi behandler dine personoplysninger, kan du indgive en klage til Datatilsynet. Du finder kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk.

8. Opdatering og ændring af persondatapolitikken

Version 2.1

Senest opdateret 20. maj 2021.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.