Punktfundamentet sparer dig både tid og penge


Står du overfor at skulle bygge et haveskur eller anneks, og vil du have din nye bygning til at stå solidt, skal du lave et ordentligt fundament. Til det formål kan du støbe et punktfundament, der blandt fagfolk er kendt som det nemmeste fundament at støbe.

Fordelen ved et punktfundament er, at du slipper for at grave lange render, som du normalvis fylder med beton, og dermed danner dit fundament. Med et punktfundament slipper du for meget af gravearbejdet, da du, i stedet for at grave render, graver punkter. Disse punkter er dybe huller, der er placeret på en lige linje, hvorefter du sætter stolper ned i hullerne. Dernæst støber du en stolpesko i beton nede i hullet, og til sidst skruer du bundremmen fast på stolpeskoen.

Dette er en meget nemmere løsning end et fuldkomment fundament, da et skur eller et anneks ikke kræver et lige så stærkt fundament, som større bygninger gør. Dermed behøver du ikke at grave din have op i lige så stor stil, som du gør med et randfundament.

Relaterede produkter

Du kan lave det dit punktfundament – men du skal have styr på det


Et punktfundament er et mere overskueligt stykke arbejde end et almindeligt, fuldkomment fundament. Faktisk kan du selv lave dit punktfundament, men hvis du ikke er erfaren med byggeprojekter i samme stil, skal du overveje at få en fagmand til at hjælpe dig.

Du sparer både penge og tid på at vælge punktfundamentet, men hvis du vil spare penge på en fagmand også, er din vigtigste opgave at få stolperne til at stå helt lige. Dit byggeprojekt kan gå helt galt, hvis stolperne ikke står nøjagtigt på række, og det kan i sidste ende vise sig, at dit byggeprojekt bliver meget dyrere og mere tidskrævende, selvom det var det modsatte, du stilede efter.

Hvis du kaster dig ud i dit punktfundament som soloprojekt, er det også en god idé, at du giver dig god tid og fordeler arbejdet over et par dage. Der er ikke noget, som kan føre til fejl og skæve stolper, som en træt arbejdsmand.

Du kan eventuelt dele arbejdet op over tre dage. Den første dag støber du fundamentet uden stolpesko men blot som hule rør. Dagen efter støber du stolpesko i hvert hjørne af punktfundamentet. På den tredje dag støber du de resterende stolpesko og spænder dem fast på bundremmen. Du skal spænde dem fast, inden de sættes på stolpeskoen. Så kan du vide dig mere sikker på, at fundamentet passer til konstruktionen. 

Hvis du vil spare penge på arbejdskraften, men stadig være på den sikre side, kan du kontakte en fagmand og få råd og sparring den vej. Det er sandsynligvis ikke gratis, men det er heller ikke i samme prisleje som at have en håndværker gående.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto