Sæbekassebil, der gør naboerne misundelige

Byg-selv sæbekassebil | BAUHAUS

Hvem har som barn eller voksen ikke haft en lille drøm om at bygge en sæbekassebil, som man kunne ræse op og ned ad vejen i? Det er en drøm, som mange kan nikke genkendende til. Heldigvis behøver det faktisk ikke forblive ved en drøm, da du med de rette materialer og værktøjer selv kan kaste dig ud i projektet.

Du skal bruge følgende værktøjer og materialer til byggeprojektet: hammer, skruetrækker, beslag, søm, skruer, bolt til drejemekanisme, fire hjul plus aksler, elektrisk sav, reb og træ.

En sæbekassebil er noget nær det ultimative legetøj for de mindste i familien.

 

  1. Begynd med at skære skroget ud til din sæbekassebil ved hjælp af den elektriske sav. Skroget kan have lige netop den form, du ønsker. Det er selve fundamentet og altså den ramme, som resten af bilen skal bygges op omkring. Vil du gerne have en racerbil, kan du med fordel lave et skrog, som er spids fortil og lige bagtil. Det er vigtigt, at du sørger for at give bilen et godt fundament ved at vælge slidstærkt og holdbart træ.

  2. Sav derefter to brædder ud, som dine aksler skal sidde på. Læg dit første akselbræt under forreste del af skroget, og bor både et hul gennem skroget og akselbrættet (hullet skal sidde i midten). Vigtigt: Hullet skal passe med størrelsen på din bolt, så du kan spænde de to stykker træ sammen.

  3. Sæt bolten i hullet, du har boret gennem skroget og akselbrættet, og spænd den til. Ved hjælp af søm sætter du det andet akselbræt bag på skroget – det skal ikke kunne dreje eller bevæge sig. Næste skridt er at montere de to aksler foran og bag på skroget. De skal monteres på akselbrædderne ved hjælp af metalbeslag.

  4. Derefter laver du et sæde, hvilket igen er op til den fri fantasi. Nogle sætter et plastiksæde fra en havestol (uden ben) i, mens andre bygger en ramme af træ. I samme omgang anbringer du også en pind foran til dit rat. Den skal ikke kunne bevæge sig, men blot være en højde, som du og børnene kan nå. Øverst på pinden sætter du et metalstykke, hvori du sætter rebet, der skal gå ned til hver sit fronthjul. Du kan med fordel lave et frontstykke, som skjuler rat-konstruktionen.

  5. Til sidst sætter du de fire hjul på hver deres aksel og skruer rattet fast på metalstykket. Info: Du behøver faktisk ikke et rat. Du kan også sagtens nøjes med at bruge rebet som drejemekanisme. Rattet tilføjer bare noget til designet, så det ligner en bil. Sæbekassebilen kan nu males og pyntes, som du ønsker. Det kan dog være en god idé at male brædderne inden, da det er svært at komme til, når bilen først er samlet. Ikke desto mindre kan det altså sagtens lade sig gøre at male efterfølgende.

Relaterede produkter

FÅ NYHEDER

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i lodtrækningen om et gavekort på 1.000 kr. 

NYHEDER I DIN INDBAKKE

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag automatisk hver måned om et gavekort på 1.000 kr.