Sæbekassebil, der gør naboerne misundelige


Hvem har som barn eller voksen ikke haft en lille drøm om at bygge en sæbekassebil, som man kunne ræse op og ned ad vejen i? Det er en drøm, som mange kan nikke genkendende til.

Heldigvis behøver det faktisk ikke forblive ved en drøm, da du med de rette materialer og værktøjer selv kan kaste dig ud i projektet og bygge din helt egen sæbekassebil.

Du skal bruge følgende værktøjer og materialer til byggeprojektet: Hammer, skruetrækker, beslag, søm, skruer, bolt til drejemekanisme, fire hjul plus aksler, elektrisk sav, reb og træ. Har du alt det, er du klar til at bygge din egen sæbekassebil.

Relaterede produkter

Køb træ til din sæbekassebil her

Sådan bygger du din egen sæbekassebil

 
  1. Begynd med at skære skroget ud til din sæbekassebil ved hjælp af den elektriske sav. Skroget kan have lige netop den form, du ønsker. Det er selve fundamentet og altså den ramme, som resten af sæbekassebilen skal bygges op omkring. Vil du gerne have en racerbil som sæbekassebil, kan du med fordel lave et skrog, som er spidst fortil og lige bagtil. Det er vigtigt, at du sørger for at give sæbekassebilen et godt fundament ved at vælge slidstærkt og holdbart træ.
  2. Sav derefter to brædder ud, som dine aksler skal sidde på. Læg dit første akselbræt under forreste del af skroget, og bor både et hul gennem skroget og akselbrættet (hullet skal sidde i midten). Vigtigt: Hullet skal passe med størrelsen på din bolt, så du kan spænde de to stykker træ sammen.
  3. Sæt bolten i hullet, du har boret gennem skroget og akselbrættet, og spænd den til. Ved hjælp af søm sætter du det andet akselbræt bag på skroget – det skal ikke kunne dreje eller bevæge sig. Næste skridt er at montere de to aksler foran og bag på skroget. De skal monteres på akselbrædderne ved hjælp af metalbeslag.
  4. Derefter laver du et sæde til din sæbekassebil, hvilket igen er op til den fri fantasi. Nogle sætter et plastiksæde fra en havestol (uden ben) i, mens andre bygger en ramme af træ. I samme omgang anbringer du også en pind foran til dit rat, så du kan styre din sæbekassebil.
    Den skal ikke kunne bevæge sig, men blot være en højde, som du og børnene kan nå. Øverst på pinden sætter du et metalstykke, hvori du sætter rebet, der skal gå ned til hver sit fronthjul. Du kan med fordel lave et frontstykke, som skjuler rat-konstruktionen på sæbekassebilen.
  5. Til sidst sætter du de fire hjul på hver deres aksel og skruer rattet fast på metalstykket. Info: Du behøver faktisk ikke et rat. Du kan også sagtens nøjes med at bruge rebet som drejemekanisme. Rattet tilføjer bare noget til designet, så det ligner en bil. Sæbekassebilen kan nu males og pyntes, som du ønsker. Det kan dog være en god idé at male brædderne inden, da det er svært at komme til, når sæbekassebilen først er samlet. Ikke desto mindre kan det altså sagtens lade sig gøre at male efterfølgende.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto