Indlæser
Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

ROCKWOOL

(22)
Rockwool er verdenskendt for deres stenuldsisolering til byggeriet. De var blandt de første i verden til at producere stenuld, og har været leverandør af danskernes foretrukne isoleringsmaterialer i næsten 100 år. Det har firmaet kvitteret for..

Viser 22 produkter

4.649,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect

Viser 22 produkter

Rockwool – firmaet bag den danske stenuld

Rockwool er verdenskendt for deres stenuldsisolering til byggeriet. De var blandt de første i verden til at producere stenuld, og har været leverandør af danskernes foretrukne isoleringsmaterialer i næsten 100 år. Det har firmaet kvitteret for igennem deres almennyttige arbejde i Rockwool Fonden. Se vores store udvalg i Rockwool-produkter herover og læs mere om firmaet bag i teksten herunder.

Rockwool startede med at producere isoleringsmaterialer af stenuld omkring 1937. Knowhow og tegningerne til maskinerne havde firmaet erhvervet sig fra amerikanske Baldwin-Hill, der som de første i verden var begyndt at producere stenuldsisolering 2 år tidligere. Produktionen blev lagt på en gammel skærvefabrik i Hedehusene på samme sted som Rockwool fortsat har hovedkontor i dag. Produktionen er dog flyttet til lokationer i Vamdrup, Øster Doense og 26 andre fabrikker verden over.

Bag Rockwool stod to af Danmarks mest kendte forretningsfamilier, Henriksen og Kähler. De fortsatte samarbejdet frem til 1962, hvor firmaet blev opsplittet, så de to familier fik hver deres forretningsområder. Henriksen-familien fortsatte med porebeton i H+H og Kähler-familien fik stenuldsisoleringen.

I dag er Rockwool verdens førende producent af stenuldsprodukter med over 10.000 medarbejdere fordelt på tre kontinenter, samt et verdensomspændende salgsnetværk. Den store udbredelse har bl.a. medført, at der sidder Rockwool-isolering i så kendte bygningsværker som Empire State Building i New York, det Olympiske Stadion i London, Eiffeltårnet i Paris og Bolsjoj-teateret i Moskva – samt i millioner af boliger over hele verden.

Sådan produceres Rockwool-isolering

Rockwool produceres ved at knuse store basalt-sten, stålslagger, koks, affalds- og koksbriketter, samt op til 80 % kasseret eller genbrugt Rockwool fra tidligere produktioner og antænde det. Derved begynder koksen at brænde.

Ved at gennemblæse de opvarmede råmaterialer med 700 grader varm luft, danner stenmassen lange tråde, der bliver til de fibre, som Rockwool-isoleringen indeholder. Fibrene bliver til store Rockwool-måtter, der først hærdes ved 250-300 grader i 30 minutter, og derefter køles ned til stuetemperatur. De kan så efterfølgende skæres til batts eller andre stenuldsprodukter som f.eks.:

  • Facadeisolering
  • Hulmursisolering
  • Loftsisolering
  • Isoleringsmaterialer til krybekældre
  • Isoleringsmaterialer til etageadskillelse
  • Rørskåle og anden rør isolering

Isoleringsevnen i Rockwool-isoleringen opstår ved, at den stillestående luft mellem fibrene i isoleringen bliver opvarmet. Da luften ikke bevæger sig, holder isoleringen på varmen. Det gør den så grundigt, at Rockwool er det isoleringsmateriale, der har den højeste isoleringsevne.

Rockwool til både nybygning og renovering

Brugen af Rockwool herhjemme steg for alvor først fra slutningen af 1950’erne og starten af 1960’erne, hvor der kom gang i bygningen af typehuse. Her var Rockwools og konkurrenten Glasulds (i dag Isover) produkter de eneste reelle valg. Begge blev leveret i praktiske størrelser – de såkaldte batts – der var nemme at håndtere og placere i nybyggerierne.

Senere kom oliekrisen i 1970’erne. Her kom der øget fokus på efterisolering og for at gøre det nemt hulmursisolere og isolere krybekældre og etageadskillelser, lancerede Rockwool et granulat-produkt, der kunne blæses ind i bygningskonstruktionen. Derved slap folk for store adskillelsesarbejder, og kunne i stedet blæse isoleringen ind gennem små huller i murværk, loft- og gulvbeklædning.

Undervejs var der flere andre producenter, som forsøgte sig på det danske marked med andre typer af isolering. Men først i 1990’erne kom der konkurrerende produkter som f.eks. papiruld, der var billigere og havde tilnærmelsesvis lige så god en isoleringsevne som de evige konkurrenter glas- og stenuld.

Siden er der kommet endnu flere forskellige især cellulose-baserede isoleringsmaterialer på markedet, ligesom det bliver mere og mere almindeligt at kunne købe stenuldsisolering fra konkurrerende, udenlandske firmaer.

Få energitilskud til din efterisolering med Rockwool

Men på trods af den øgede konkurrence og de mange alternative isoleringsmaterialer på markedet, er Rockwool fortsat danskernes foretrukne isoleringsmateriale. Og efterspørgslen er ikke faldende.

For ved næsten hver revidering af Bygningsreglementet stiger kravene til isoleringstykkelsen, fordi energikilderne til boligopvarmning fortsat bliver dyrere og dyrere. Samtidig tilskynder myndighederne, at vi løbende efterisolerer vores bolig, så den holder trit med de gældende isoleringskrav.

Tilskyndelsen til at efterisolere kommer i form af et kontant tilskud til isoleringsarbejdet, der administreres af energiselskaberne i Danmark. Her kan du få et såkaldt energitilskud til efterisolering, der svarer til den energimængde målt i kWh, som du sparer om året ved efterisoleringen.

Energitilskuddet gives også til andre energibesparende tiltag, som f.eks. at skifte til LED-pærer i stedet for gammeldags gløde- og halogenpærer, som bruger væsentlig mere strøm end LED-teknologien.

For at kunne få energitilskud, skal du først forhåndsgodkendes hos Energikøb.dk. Når du modtager en forhåndsgodkendelse, kan du indkøbe materialerne og udføre arbejdet. Derefter indsender du dokumentation for arbejdet med kvitteringer og billeder, og modtager så et skattefrit energitilskud, der svarer til den opnåede årlige besparelse målt i kWh.

Har du hyret en håndværker eller et isoleringsfirma til efterisoleringen, behøver du oftest ikke spekulere på at søge om energitilskud. Det gør isoleringsfirmaet for dig, hvorfor energitilskuddet oftest allerede er trukket fra, når du får et tilbud fra dem.

Udnyt håndværkerfradraget

Samtidig kan du også udnytte håndværkerfradraget til at få fradrag for arbejdslønnen, hvis du hyrer en håndværker til at lægge isoleringen, når du får den hjem fra BAUHAUS. Her kan I få op til 12.000 i fradrag for hver voksen beboer over 18 år i husstanden, som har været med til at finansiere isoleringsarbejdet.

Du indberetter håndværkerfradraget, når du udfylder din selvangivelse online hos Skat.dk. Som dokumentation skal du uploade en faktura fra håndværkeren, hvor arbejdslønnen fremgår som en separat post på regningen.

Sådan lægger du Rockwool-isolering korrekt

Du kan naturligvis også sagtens lægge Rockwool-isolering selv, f.eks. hvis du skal efterisolere et uudnyttet loftrum eller isolere i forbindelse med om- og tilbygning. Her anvendes oftest batts-måtter, der er skåret I nogle praktisk håndterbare størrelser.

De skal lægges forbandt, det vil sige, så samlingerne ligger forskudt i forhold til hinanden i de enkelte isoleringslag. Derved undgår du, at der opstår kuldebroer, hvor kulden kan trænge gennem mellemrummene mellem isoleringsmaterialet.

Sørg også for den rigtige beklædning og husk åndedrætsværn. Rockwool-isolering kan irritere både hud og luftveje, når du arbejder med det. Sørg også for god rengøring efter arbejdet, så du får fjernet eventuel støv og småtotter fra isoleringen.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.