Indlæser
Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Badeforhæng & tilbehør

(99)
Badeforhænget er formentlig et af de billigste elementer i din badeværelsesindretning, så du er på ingen måde tvangsindlagt til at skulle se på det samme forhæng livet igennem.Et badeforhæng koster ikke mere end en almindelig T-shirt, som du jo..

1-32 af 99 produkter

Side

Viser 1-32 af 99 produkter

Badeforhænget – en billig, men virkningsfuld del af indretningen

Badeforhænget er formentlig et af de billigste elementer i din badeværelsesindretning, så du er på ingen måde tvangsindlagt til at skulle se på det samme forhæng livet igennem.

Et badeforhæng koster ikke mere end en almindelig T-shirt, som du jo skifter ud, så snart den bliver lidt kedelig at se på. Alt for mange bruger det samme badeforhæng år efter år, og det er lidt en skam, hvis resten af indretningen er up to date. I stedet for at male eller skifte fliserne ud, kan et nyt badeforhæng være en både billig og nem ændring, som næsten kan gøre rummet helt nyt.

Et moderne badeværelse er normalt holdt i ret neutrale farver. Og stilen kan du sagtens understøtte med badeforhænget, hvis du ønsker det. Til det hvide badeværelse kan du eksempelvis vælge et helt hvidt og neutralt badeforhæng eller alternativt det transparente, der jo i sagens natur er gangbart til næsten alle farver og stilarter.

Men du kan også gå den helt modsatte vej og bruge badeforhænget som kontrast. Kontraster er et kraftfuldt virkemiddel, som ikke nødvendigvis spolerer den stil, der ellers er gennemgående, men faktisk snarere fremhæver den.

Ofte giver det også en god virkning, hvis du forsøger at få farverne til at spille sammen i rummet. Prøv for eksempel at bruge bademåtter, håndklæder og lignende accessoires, som farvemæssigt matcher elementer i badeforhænget. Resultatet kan være overraskende virkningsfuldt, og du vil ofte kunne slippe afsted med et badeforhæng med knald på farverne, hvis du sørger for at bakke det op med andre elementer i rummet.

Sørg for at vedligeholde badeforhænget

Som du kan se i udvalget ovenfor, er priserne på badeforhæng hos BAUHAUS helt i bund, så der er ingen grund til at passe og pleje badeforhænget af den grund.

Imidlertid er der andre gode argumenter for et løbende vedligehold. Badeforhænget kan nemlig være den perfekte grobund for bakterier, som trives i det fugtige miljø, og det er ikke en god ting. Et badeforhæng har jo en irriterende evne til at klistre til kroppen, hvis man uforvarende kommer for tæt på. Bakterievækst kan i øvrigt også resultere i lugtgener.

Først og fremmest er det en god idé at lade forhænget få luft efter badet, så det tørrer hurtigere. Træk badeforhænget ud i fuld bredde, frem for at skubbe det sammen til siden og lade det blive der, som mange har for vane. Et udtrukket badeforhæng lader også eventuelle dekorative elementer komme mere til deres ret.

De fleste badeforhæng tåler i øvrigt også maskinvask og strygning, og det bør du udnytte. Giv forhænget en overhaling flere gange årligt, så det altid er flot og lækkert, både at se på og røre ved. Her kan du eventuelt være lidt forudseende og vælge et badeforhæng med en ophængstype, som gør det let at tage det ned og sætte det op igen.

Selv om du gør dit bedste, kan det alligevel ske, at et badeforhæng bliver jordslået og misfarvet. Du kan vælge at se det som en anledning til at skifte badeforhæng, men har du eksempelvis Rodalon i huset, kan du i stedet give forhænget en chance mere.

Rodalon er nemlig uhyre effektivt til bekæmpelse af mug, skimmel og svampevækst, som faktisk er det, der er på spil, når et stykke tekstil bliver jordslået. Fyld en spand med vand og tilsæt 1 deciliter Rodalon pr. liter vand. Læg badeforhænget i blød en times tid eller mere, og giv det derefter en tur i vaskemaskinen.

I mange tilfælde vil den behandling kunne løse problemet. I det hele taget er det en udmærket idé også at bruge metoden forebyggende, da Rodalon endvidere desinficerer og dræber bakterier.

Opsætning af badeforhænget

For at kunne få badeforhænget op at hænge er der naturligvis brug for en baderumsstang, og her er der en del muligheder.

Hvis du er rigtig heldig, skal baderumsstangen opsættes mellem to parallelle vægge. I det tilfælde kan du nøjes med en teleskopstang, som kan sidde i spænd mellem væggene. Her er der ikke behov for hverken skruer eller værktøj, og opsætningen kan overstås på få minutter.

Baderumsstænger med teleskopfunktion vil typisk kunne tilpasses med 40-70 centimeters vandring, så de behøver med andre ord ikke passe præcist til dine forhold, men skal selvfølgelig kunne nå fra væg til væg, når de trækkes ud i fuld længde.

Drejer det sig blot om en bruseniche, der skal dækkes, vil de små modeller være passende, men der findes også ekstra lange udgaver, som eksempelvis kan bruges på langs af et badekar. Husk at måle afstanden fra væg til væg, før du tager i BAUHAUS og kigger på udvalget.

Er din bruser derimod placeret i et hjørne, hvor der er brug for bruseforhæng til to sider, får du brug for en vinklet baderumsstang.

Der fås også baderumsstænger med mulighed for bruseforhæng til tre sider. Det ses ikke så ofte, men er nødvendigt, hvis bruseren er placeret midt på en væg. I alle tilfælde vil der normalt være behov for at fastgøre baderumsstangen i væggen med skruer og rawlplugs. Som oftest følger både skruer og rawlplugs med i pakningen, men ellers kan BAUHAUS selvfølgelig også hjælpe med det.

Afhængigt af forholdene, kan det ofte være nødvendigt at montere en loftstøtte også, som hjælper med at holde bruserumsstangen oppe, så montagen i væggen ikke overbelastes.

Er der flisevæg på det sted, hvor stangen skal monteres, skal du være ekstra varsom, når hullerne bores. Mange tror, at det er en slagboremaskine, der skal til, men pas på med det. Du risikerer, at flisen knækker. Sæt i stedet nogle lag malertape over det sted, der skal bores, og bor forsigtigt med et ganske almindeligt skarpt standardbor. Det tager lidt tid, men flisen vil til gengæld være intakt efter operationen.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.