Alt om afmontering af radiator

Hvis du skal male væggen, sætte tapet op eller skifte din radiator, så skal den afmonteres. Enten kan du selv gøre det, eller også skal du have en VVS’er til at afmontere radiatoren. 

En afmontering af radiator er en opgave, som mange selv kan udføre med den rette vejledning. Og det får du i guiden her. Bemærk dog, at den sikreste løsning er at få en VVS’er til at klare opgaven. Dog er det ikke den billigste løsning. 

Læs med herunder og bliv klogere på afmontering af radiator.

Må jeg selv afmontere radiatoren? 

Hvis du ved, hvad du laver, må du gerne selv afmontere din radiator. Så svaret afhænger altså af din ekspertise og dine kompetencer. Selvom det hører under VVS-arbejde, så er det den type VVS-arbejde, du gerne selv må udføre. 

Dog skal du rådføre dig med dit forsikringsselskab først, så du er sikker på, at de dækker eventuelle skader. Der kan komme meget vand ud, og vandet er sandsynligvis ret beskidt. Det kan ødelægge dine gulve eller tæpper, og derfor skal du altså have den risiko med i dine overvejelser. 

Alternativt kan du hyre en VVS’er til at fjerne radiatoren for dig. Det er ganske vist en dyrere løsning, men den er forbundet med færre risici. Men skal du have afmonteret din radiator, fordi den skal udskiftes med en ny radiator, så giver det god mening, at du får en ekspert til at hjælpe dig. Især hvis du ikke har den store erfaring med VVS-arbejde.

Vil du dog gerne selv gøre arbejdet, kan du læse, hvordan du gør, herunder.

Sådan afmonterer du selv din radiator

Når du selv skal i gang med at afmontere din radiator, skal du faktisk starte et andet sted. Du skal slukke for husets fyr, så der ikke løber vand til radiatoren, mens du arbejder. Derfra skal du tappe vand fra fyret af samme årsag. Enten kan du bruge spande og fylde vandet i, og eller også kan du tømme systemet via en vandslange, der bør være monteret på dit fyr. 

Nu er du klar til at gå til radiatoren. Husk, at bare fordi du har tappet vandet fra husets fyr, så er der altså stadig vand i radiatoren. Så den skal du være forsigtig med, når du afmonterer den. Læg en masse håndklæder eller viskestykker ud på gulvet.

Der sidder nogle messingfittings bag på radiatoren. Dem skiller du ad, og så kan du faktisk løfte radiatoren af. Når du gør det, vil der med al sandsynlighed løbe sort vand ud af radiatoren. Sørg for at radiatoren står på en underlag, der kan holde til vægten. Eventuelt en træklods. 

Nu kan du arbejde med din væg eller gøre klar til at udskifte din gamle radiator med en ny. 

Hvis arbejdet tager flere dage, skal du have nogle propper, du kan lukke for vandet med. På den måde kan du nemlig holde huset varmt med resten af hjemmets radiatorer. 

Når du er færdig og har sat en ny radiator op - eller sat den gamle radiator op igen - så skal du hælde vand på fyret igen. Du skal stoppe påfyldningen, når du har hældt op til 2 bar. Medmindre andet er angivet på dit specifikke fyr. Men på grund af forskellene i vandtrykket, skal du være meget opmærksom på dette. Derfra kan du tænde for fyret.

Når du tænder din nye radiator, skal du udlufte den. Du kan læse, hvordan du udlufter din radiator, lige her. Hvis din radiator larmer efterfølgende, kan du læse, hvad du skal gøre, lige her.  

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto

Indlæser…