Indlæser

Perlatorer & overgange

(28)
En perlator er en dyse, som du sætter på din vandhane, og som har til formål at blande vandstrålen med luft og for at være vandbesparende. Faktisk kan du spare op til 50% på dit vandforbrug, når en god perlator er monteret. En perlator kaldes o..

Viser 28 produkter

Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect

Viser 28 produkter

Perlator

En perlator er en dyse, som du sætter på din vandhane, og som har til formål at blande vandstrålen med luft og for at være vandbesparende. Faktisk kan du spare op til 50% på dit vandforbrug, når en god perlator er monteret. En perlator kaldes også for en luftblander, og du finder den på stort set alle tude på håndvaske- og køkkenarmaturer. De former vandet, således at vandstrålen ikke sprøjter og tilfører luft for at gøre vandet behageligt blødt.

En luftblander er uundværlig i både køkkenet og på badeværelset, da den er med til at sikre en stabil og retningsbestemt stråle fra din vandhane. Hos BAUHAUS finder du luftblandere fra flere forskellige producenter på markedet. Du kan også se vores samlede udvalg af VVS-fittings her.

Opdag vores sortiment af perlatorer

Måske tænker du ikke nærmere over det i hverdagen, men du har garanteret allerede monteret flere luftblandere i eksempelvis din bolig eller sommerhus, da de næsten altid sidder monteret i din vandhane. Du bliver i hvert fald hurtigt gjort opmærksom på det, såfremt luftblanderen ikke virker optimalt – så står vandstrålen nemlig fra din vandhane ud over det hele.

I den sammenhæng er det jo godt, at du hos BAUHAUS altid finder et bredt sortiment af luftblandere. Et stort udvalg er nemlig din garanti for, at du får det helt rette produkt, der passer til din situation. Leder du efter et specifikt varemærke? Så kan du også se udvalget af perlatorer og overgange fra NEOPERL her.

En perlator er en væsentlig del af din vandhane på alle gængse armaturer – uanset om det gælder dit køkkenarmatur eller håndvaskarmatur på badeværelset. Luftblanderen sidder nemlig altid monteret yderst på vandhanens tud, hvilket gør den til det sidste som dit vand passerer, inden det løber ud af vandhanen. Men dette er alligevel ikke den eneste funktion, som en perlator har.

Perlatoren sørger nemlig også for at, der ikke opstår vilde sprøjt fra vandstrålen, og at strålen er stabil samt retningsbestemt. Dertil sørger luftblanderen for, at strålen fra vandhanen er blød og behagelig. Endelig har luftblanderen også den funktion, at vandet fra vandhanen bliver blandet med luften, og det har den effekt, at den virker vandbesparende for dit forbrug.

Hvordan vedligeholder du din perlator?

Hvis du kan skrue luftblanderen af – medmindre den er kalket helt til og sidder fast – så bliver rengøringen meget lettere. Hvis dette ikke er muligt, så kan du tage en svensknøgle og sætte på de flade sider af filteret under hanen. På den måde burde du kunne dreje perlatoren af.

Er det stadig ikke muligt, så kan du bruge kalkfjerner og hælde i på noget køkkenrulle. Tag derefter køkkenrullen og vikl det om luftblanderen. Lad det gerne sidde i cirka et kvarter, hvorefter du prøver igen. På den måde skal det nok lykkedes dig at få luftblanderen af.

Efter afmonteringen skal du skylle den under vandhanen. Når du tænder din vandhane, vil du opleve, at vandet løber markant anderledes uden luftblanderen. Dermed kan du hurtigt se, hvor vigtig perlatoren egentlig er. Når den er skyllet, så skal du skille det så meget ad, du kan. Fyld derefter en lille kop eller et glas op med kalkfjerner, og læg vandhanefilteret deri natten over. Sørg gerne for, at den ikke står i nærheden af hverken børn eller kæledyr. Kalkfjerner er giftigt og skal ikke indtages.

Dagen efter er dit filter rent, og du kan blot skylle det, samle det og sætte det på din vandhane igen. Du behøver ikke at stramme det mere, end du kan med dine fingre. Dermed er det også lettere at afmontere næste gang, du vil rengøre luftblanderen.

Køb din perlator online hos BAUHAUS

Når du har fundet en perlator, der passer til dine behov, så kan du nemt og hurtigt bestille den direkte hjem til dig online fra BAUHAUS. Så kan du nemlig få en stabil stråle fra din vandhane. Vi leverer til din egen adresse eller til et af vores BAUHAUS byggevarehuse i nærheden af dig via vores Click & Collect service.

Hvis du vil se nærmere på vores udvalg af perlatorer, så kan du komme og besøge os i dit lokale BAUHAUS byggevarehus. Her kan vores dygtige medarbejdere give dig yderligere information og svare på dine spørgsmål. Så kan du nemlig være sikker på at få den helt rette perlator med hjem.

 

FAQ:

  1. Hvad er en perlator?
    En perlator er en dyse, som du sætter på din vandhane, og som har til formål at blande vandstrålen med luft og for at være vandbesparende. En perlator kaldes også for en luftblander, og du finder den på stort set alle tude på håndvaske- og køkkenarmaturer. De former vandet, således at vandstrålen ikke sprøjter og tilfører luft for at gøre vandet behageligt blødt.
  2. Hvordan installerer man en perlator?
    Typisk kan du bare skrue den gamle perlator af, hvorefter du selv kan skrue den nye fast. Det er helt fint blot at stramme den med dine fingre. Dette gør rengøringen fremover nemlig lettere. Hvis det ikke er muligt at skrue perlatoren af, så kan du tage en svensknøgle og sætte på de flade sider af filteret under hanen.
  3. Hvordan vedligeholder man en perlator?
    Efter afmonteringen skal du skylle den under vandhanen. Når den er skyllet, så skal du skille det så meget ad, du kan. Fyld derefter en lille kop eller et glas op med kalkfjerner, og læg vandhanefilteret deri natten over. Dagen efter er dit filter rent, og du kan blot skylle det, samle det og sætte det på din vandhane igen.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.