Filter
Viser 13 produkter

Sikring

Sikringer er en vigtig del af elektriske kredsløb, da de beskytter mod overbelastning og kortslutninger, der kan forårsage skader eller brand. Sikringer består af en ledning, der er designet til at smelte og bryde kredsløbet, når strømmen bliver for høj. Dette sker normalt på grund af en defekt i en enhed eller en fejl i ledningerne. Når sikringen smelter, afbrydes strømmen, og det beskytter det elektriske udstyr mod skader og risiko for brand.

Der findes forskellige typer af sikringer, der anvendes i forskellige applikationer og med forskellige nominelle strømstyrker. Det er vigtigt at vælge den korrekte sikring til det elektriske system for at sikre pålidelig beskyttelse mod overbelastning og kortslutning. Se også vores samlede udvalg inden for el og belysning.

Hvilken type sikring skal du vælge?

Afhængig af alderen på dit hus eller din lejlighed findes der forskellige sikringssystemer. Ældre huse har typisk keramiske sikringer i eltavlen, der er opdelt i grupper, som dækker forskellige dele af boligen. Der er to typer keramiske sikringer til danske husstande, nemlig 10 ampere og 16 ampere - nogle bruger dog også 13 ampere. Det er derfor en god idé at vide, hvilken type sikring du har brug for og have et lille lager af 10A-, 16A- eller 13A-sikringer, så du hurtigt kan skifte en sikring, der er sprunget.

I nyere huse er der en automatsikring, der fungerer på samme måde som eltavlen beskrevet ovenfor. Her er sikringerne dog ikke keramiske, men består i stedet af en række relæafbrydere, der automatisk slår fra. Sikringerne er stadig opdelt i grupper, der dækker forskellige rum eller funktioner i huset.

Når du skal vælge den rette sikring, er det vigtigt at undersøge, hvilken type sikring en sikringsholder eller gruppeafbryder er beregnet til. Det er ikke hensigtsmæssigt at erstatte en sikringstype med en helt anden. Derudover er det vigtigt at være opmærksom på, og hvor mange ampere den maksimalt må være på. Endvidere skal du sikre sig, at spændingen, som sikringen er designet til, ikke overskrides.

Automatsikringer

En af de forskellige typer af sikringer, som du kan finde i vores sortiment, er automatsikringer. Disse adskiller sig fra traditionelle smeltesikringer ved, at hvis sikringen går, skal den ikke udskiftes, men blot sættes til igen. Afbryderen slår nemlig blot fra, hvis sikringen går. Derfor kræver det ikke de store tekniske kundskaber og erfaring at betjene denne type sikring. Dette er en af de største forskelle mellem automatsikringer og smeltesikringer.

Smeltesikringer

Hvis du bruger smeltesikringer i stedet for automatsikringer, er du nødt til at udskifte sikringerne, der er sprunget. I en smeltesikring er der en tråd indeni, der automatisk brænder over, når belastningen bliver for høj. Dette sker inde i din eltavle for at beskytte dig mod overbelastning af dine elektriske apparater, herunder også kortslutning. Hvis der tilsluttes for mange apparater på én gang, kan det belaste det elektriske kredsløb og forårsage, at ledningerne i dit hjem smelter sammen, hvilket i værste fald kan føre til en brand.

Derfor er der udviklet sikringer, der kan forhindre dette scenarie. I stedet for at ledningerne smelter sammen, vil tråden inde i sikringen smelte sammen og afbryde alle kredsløb. Mange ved dog ikke, hvordan du skifter en sikring, og hvordan du finder den, der er brændt over, og derfor vælger de andre typer af sikringer.

Køb dine nye sikringer online hos BAUHAUS

Når du har fundet den rigtige sikring, så er det let og ligetil at bestille den direkte hjem til dig online hos BAUHAUS. Så kan du nemlig få en korrekt elinstallation derhjemme. Vi kan levere til din egen adresse eller til et BAUHAUS byggevarehus nær dig med vores Click & Collect. Du bestemmer selv, hvad der er nemmest for dig.

Du har også mulighed for at komme og besøge os i dit lokale BAUHAUS byggevarehus, hvis du gerne vil se nærmere på vores udvalg af sikringer. Her vil vores dygtige medarbejdere svare på dine spørgsmål og give dig yderligere information. På den måde kan du være sikker på at få det rette produkt med hjem.

Sikringer

Viser 13 produkter
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto