Indlæser

Måleinstrumenter

(35)
Hos BAUHAUS finder du et godt, bredt udvalg af fugtmålere i forskellige udformninger til forskellige behov. En fugtmåler er et must, hvis du har brændeovn eller pejs. Fugtigheden i brænde må maksimalt ligge på omkring 18%, hvis du skal opnå den..

1-32 af 35 produkter

Levering
Click & Collect
5 års garanti
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Kun webshop
Levering
Click & Collect
5 års garanti
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Side

Viser 1-32 af 35 produkter

Fugtmåler

Hos BAUHAUS finder du et godt, bredt udvalg af fugtmålere i forskellige udformninger til forskellige behov. En fugtmåler er et must, hvis du har brændeovn eller pejs. Fugtigheden i brænde må maksimalt ligge på omkring 18%, hvis du skal opnå den optimale effekt. Er brændet for fugtigt, soder det unødvendigt meget, og dit brændeforbrug stiger. Med den rigtige fugtighed får du det optimale ud af brændet, der sker mindre luftforurening i stuen, og du undgår den rengøring af brændeovnsglas, sod medfører.

Arbejder du professionelt eller på hobbyniveau med byggematerialer, er en fugtighedsmåler også et meget nyttigt redskab. Med den kan du sikre dig, at materialerne ikke er for fugtige at bygge med, og dermed mindsker du risikoen skader, råd og ustabile konstruktioner.

Hos BAUHAUS forhandler vi fugtmålere af mange forskellige slags. Nogle har også indbygget termometer, og nogle er ekstra skånsomme over for det materiale, der måles på. Klik dig rundt her på siden, og besøg os i dit lokale byggevarehus, hvor vores dygtige personale står klar til at hjælpe dig med at finde den helt rigtige fugtmåler, som passer til netop dine behov.

Hvornår er det godt at have en fugtmåler?

Det kan være en stor fordel at måle fugten i mange forskellige situationer. Først og fremmest er det vigtigt at kende til de enkelte materialers fugt. Det gælder eksempelvis, hvis du skal male en væg. Hvis du maler på en væg, der er fugtig inden i, lukker du dermed fugten inde, og det kan føre til råd og svamp.

Hvis du har en brændeovn, kan du bruge fugtmåleren til at vurdere, hvorvidt dit brænde er egnet til at bruge. Fugtigt brænde er ikke så nemt at fyre med, og det kan også være skadeligt på dit helbred og for skorstenen, da det både forurener og soder.

Derudover kan du også med en fugtmåler undersøge fugtigheden i jorden, så du bedre kan holde liv i dine planter derhjemme.

Sådan anvender du en fugtmåler

Hvis du skal male en væg, vil det som nævnt være fornuftigt at bruge en fugtighedsmåler til at undersøge, om væggen er tørt. Fugtprocenten i materialerne, som du skal male på, bør ikke være over 15-18%. Er det mere fugtigt end det, bør du først få udtørret og skimmelsaneret væggen, inden du går i gang med at male. Vi anbefaler, at du altid bruger diffusionsåben maling - også kaldet åndbar maling.

Hvis du har brændeovn derhjemme, er en fugtmåler også et godt værktøj at have ved hånden. Så kan du nemlig hurtigt undersøge, hvorvidt brændet er tørt nok til at fyre med. Træet bør ikke være fugtigere end 20%. Fugtigt brænde afgiver ikke så meget varme som tørt brænde, og det forurene og sode skorstenen til.

Hvor høj må fugtigheden være i materialer og derhjemme?

Overordnet set må fugtigheden i materialer ikke overstige 15-18%. Hvis den overstiger det, er der stor risiko for skimmelsvamp. Luftfugtigheden i dit indeklima skal gerne være på mellem 30-60%. Er den højere end 65%, er der stor risiko for skimmelsvamp.

Vi afgiver omkring to liter fugt hver dag gennem vejrtrækning og huden, så det er nemt at få problemer med luftfugtigheden. Ingen eller en mangelfuld udluftning vil skabe et dårligt indeklima. Et typisk tegn på et for fugtigt indeklima er kondens på ruderne. Den bedste indikation kan du få ved at måle luftfugtigheden med et såkaldt hygrometer. Du kan også se udvalget af affugtere.

Hos BAUHAUS har du mulighed for at købe fugtmålere, der kan måle både fugtigheden i materialer. Ligeledes tilbyder vi forskellige hygrometre, der kan måle den relative luftfugtighed. Du kan læse vores guide til, hvordan du slipper af med fugt i væggene her.

Køb din fugtmåler online hos BAUHAUS

Når du har fundet den rette fugtmåler, så er det let og ligetil at bestille den direkte hjem til dig online hos BAUHAUS. Så kan du nemlig komme i gang med at måle luftfugtigheden derhjemme. Vi kan levere til din egen adresse eller til et BAUHAUS byggevarehus nær dig med vores Click & Collect service. Du bestemmer selv, hvad der er nemmest for dig.

Du har også mulighed for at komme og besøge os i dit lokale BAUHAUS byggevarehus, hvis du gerne vil se nærmere på vores udvalg af fugtmålere. Her vil vores dygtige medarbejdere svare på dine spørgsmål og give dig yderligere information. På den måde kan du være sikker på at få den rette fugtmåler med hjem.

 


FAQ:

  1. Hvordan måles fugt i vægge?
    Du kan få en indikation på væggens tilstand ved at bruge en fugtmåler, som du måler væggens overflade med. En fagmand har typisk et mere avanceret måleapparat, og måske skal du bore huller i murværket, hvor det omhyggeligt udtagne murstøv bliver vejet, tørret og så vejet igen. Måler du selv væggen med en fugtmåler, bør du huske at måle flere steder på muren i forskellige højder.
  2. Hvordan virker en fugtmåler?
    Der er forskellige fugtmålere, og der er modeller med og uden indstiksnåle. Det er to forskellige måder at måle fugtigheden på. Fugtmålere uden nåle er baseret på, at fugtigt træ har en større kapacitet end tørt træ, mens fugtmålere med nåle Træfugtmålere med indstiksnåle er baseret den elektriske modstand mellem to nåle, der presses ind i træet.
  3. Hvad koster en fugtmåler?
    Hos BAUHAUS kan du finde flere forskellige fugtmålere i forskellige prisklasser. Prisen afhænger af, hvilke funktioner du har brug for. Typisk er de forholdsvis billige, men du kan også finde fugtmålere i en højere prisklasse. Her kommer det også an på, hvilken producent der har fremstillet den fugtmåler, som du er interesseret i.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.