Filter
Viser 10 produkter

Sparepærer

Hos BAUHAUS finder du et kæmpe udvalg af energisparepærer. Leder du efter lyskilder i energiklasse A og A+, så er du kommet til det rette sted. Her på siden kan du finde energisparepærer i højeste kvalitet fra mærker såsom Osram, Nordlux og Eglo, og du finder et væld af forskellige modeller.

Hvis du vælger en sparepære, så går du ikke på kompromis med kvaliteten af lyset. Du behøver ikke bekymre dig om at få et koldt lys, der er længe om at give et fuldt lys. I vores sortiment af energisparepærer får du en lyskilde, der udsender lys med et varmt skær, og som lyser på fuld kraft med det samme. Dertil finder du sparepærer, som du kan lyddæmpe, hvis din lampe også er indstillet til det. Find den lyskilde, der passer med din lysdæmper her.

Find dine energisparepærer her på BAUHAUS, og køb dem nemt og bekvemt med det samme direkte fra vores hjemmeside.

Find din nye sparepære i vores sortiment

En sparepærer er en lyskilde, der producerer lys via en gasladning i et glasrør. Disse pærer kaldes også kompaktlysstofrør (CFL). Sparepærer var i lang tid det mest anvendte alternativ til glødepærer og lysstofrør, idet sparepærer havde et lavere forbrug af watt og på den måde kunne give energibesparelser.

Der findes nu forskellige LED-pærer med lavt energiforbrug, som har mulighed for at spare endnu mere energi for dig. LED-sparepæren har den samme sokkel som den traditionelle sparepære, som du derfor nemt og hurtig kan udskifte 1:1 i det samme armatur. Du kan også se vores samlede udvalg af lyskilder og pærer her.

Fordele og ulemper ved sparepærer

Hvis du er interesseret i en sparepære, så er der nogle overvejelser, som du skal gøre dig for at vurdere, om det er et omkostningseffektivt valg for dig. Herunder kan du både se fordele og ulemper ved at være sparepærer frem for andre lyskilder:

Fordele:

 • De holder op til fem gange længere end traditionelle glødepærer.
 • De kan fås i forskellige farvetemperaturer og sokler.
 • De fleste sparepærer kan dæmpes.
 • De anvender mindre energi end traditionelle glødepærer.

Ulemper:

 • De indeholder kviksølv og kan gå i stykker.
 • Det kan tage lidt tid, før pæren lyser helt op.
 • De passer ikke i alle lysarmaturer og har ingen høj farvegengivelse.
 • Levetiden forværres forholdsvis hurtigt, når de tændes og slukkes ofte.

Hvilken sokkel passer til sparepærer?

Det er også vigtigt, at du tjekker fatningens størrelse. Eksempelvis er E14 eller E27 ved pærens navn en indikator for sokkelens størrelse. E14 er ensbetydende med, at det er en lille sokkel, mens E27 er en stor sokkel.

Du kan også se andre navne som eksempelvis G9 og GU10, hvilket også er sokkelnavne til sparepærer. Disse typer har ikke den traditionelle skruesokkel, så derfor bør du undersøge, om den pære du ønsker at udskifte også passer til den rette sokkel. Ofte passer denne type sokkel til mange små lysarmaturer.

Er der forskel på lavenergipærer og LED pærer?

I dag findes der LED-pærer med et lavt energiforbrug, som både er meget bedre for miljøet, har en længere levetid og er langt mere økonomiske end lavenergipærer på alle måder. Det er muligt at finde en passende LED-udskiftning til alle dine gamle sparepærer. En stor fordel er, at lyset fra en LED CFL-pære tænder med det samme med fuld lysstyrke.

Dertil er LED-sparepærer mere effektive. Det betyder, at du kan spare op til 70% af dine energiomkostninger ved at skifte til LED. LED-pærer med et lavt energiforbrug ligger også i toppen, når det gælder levetid. De kan holde op til 60.000 timer, hvilket svarer til 23 år, hvis du bruger pæren 60 timer om ugen.

Køb din sparepære online hos BAUHAUS

Når du har fundet den rette sparepære hjem til dig, så er det let og ligetil at bestille den direkte hjem til dig online hos BAUHAUS. Så kan du nemlig få en effektiv lyskilde derhjemme. Vi kan levere til din egen adresse eller til et BAUHAUS byggevarehus nær dig med vores Click & Collect service. Du bestemmer selv, hvad der er nemmest for dig.

Du har også mulighed for at komme og besøge os i dit lokale BAUHAUS byggevarehus, hvis du gerne vil se nærmere på vores udvalg af sparepærer. Her vil vores dygtige medarbejdere svare på dine spørgsmål og give dig yderligere information. På den måde kan du være sikker på at få den rette sparepære med hjem.


FAQ:

 1. Hvor meget strøm bruger en sparepære?
  Typisk bliver sparepærer kategoriseret som energiklasse A, og derfor ligger de dermed i den gode ende af skalaen, hvis du ser på det ud fra et energibesparende perspektiv. Du kan spare hele 75-80% energi i forhold til en glødepære, hvis du får den samme lumen ud af en A-pære på 12-15 watt.
 2. Hvilken slags sparepære skal man vælge?
  Som en tommelfingerregel er det en god idé at kigge på, hvor mange watt og lumen den enkelte pære forbruger. Jo færre watt eller lumen, jo mindre energi vil sparepæren også bruge, og derfor vil den mindske din elregning mest mulig. Hvis du gerne vil have den mest optimale belysning med det mindst mulige energiforbrug, så kan det hjælpe at kigge efter disse to forhold.

Energisparepærer

Viser 10 produkter
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto