Dampspærretape: Det eneste, der dur


Hvis du skal sætte en dampspærre op, skal du bruge dampspærretape. Sådan er det, og der er - desværre - ingen vej udenom. Det er klart det bedste for det endelige resultat, og derfor skal du ikke eksperimentere med andre typer tape. Dampspærretape er vejen frem. 

Umiddelbart er det naturligt at tænke, at du kan klare det med gaffatape. Gaffatape er trods alt godt til næsten alt, men ikke til det her formål. Det er nemlig langt fra sikkert, at din gaffatape holder i længden, og så vil din dampspærre ikke fungere. Det er det dog, hvis du bruger ægte dampspærretape til formålet.

Læs mere herunder og bliv klogere på, hvorfor du skal bruge dampspærretape, når du sætter din dampspærre op

Forsikringen dækker ikke med gaffatape

 

Hvis du bruger gaffatape i stedet for dampspærretape, så risikerer du, at din dampspærre går op, og fugten går i dit hus. Det kan have store konsekvenser. Et er, at det er meget usundt at leve i et for fugtigt miljø. Det er skidt for både dig, din familie og så sandelig også dit hus.

Følgeskader fra fugt i konstruktioner som vægge og tage er noget af det, der tager hårdest på et hus. Så det skal du for alt i verden undgå. Og jo hårdere skaderne er, desto mere koster de. Selvfølgelig kan du få noget af det tabte igen via din forsikring. Men din forsikring dækker kun, hvis du har anvendt dampspærretape korrekt efter anvisningerne. Din forsikring dækker aldrig, hvis du har forsøgt dig med gaffatape. 

Ofte vil du også anvende dampspærrefolie og dampspærretape fra den samme producent, og dermed er det ikke sværere end højst nødvendigt for dig at nå i mål med dit dampspærreprojekt. 

Læs også: En fugtspærre minder meget om en dampspærre. Læs, hvad forskellen på en dampspærre og fugtspærre er lige her.

Relaterede produkter

Sådan kommer du sikkert i mål med din dampspærretape


Står du selv for at montere din dampspærre og måske også hele isoleringen, så har du nok allerede sat dig ind i, hvordan du klarer størstedelen af opgaven. Derfor ville det også være ærgerligt, hvis det lige netop er sammenklæbningen af din dampspærre, som dit projekt falder med. 

Når du lægger din dampspærre, er det helt normalt, at du ikke bare kan lægge den i et stort lag. Du skal kombinere lagene og klæbe dem sammen med dampspærretape. For at være helt sikker på, at du gør det korrekt, skal du have underlaget for øje. 

Du må aldrig klæbe din dampspærrefolie sammen med dampspærretape oven på isoleringen. Du skal samle dampspærren, hvor underlaget er hårdt. Altså ved et spær eller lignende. Det er meget vigtigt. Ellers kan du nemlig ikke trykke din dampspærretape sammen, og så kan du ikke være sikker på, at den lukker tæt. 

Derudover er det ikke den store videnskab, og du finder som regel instruktionen sammen med det produkt, du har købt. Ellers er du altid velkommen til at spørge om hjælp i din lokale BAUHAUS. 

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto