Derfor bør du afkalke din vaskemaskine

Kalk i hvidevarer kan både ende med give pletter på dit service og ikke mindst øge energiforbruget, idet det blokerer for vandtilførslen. Der betyder nemlig, at dine maskiner skal arbejde hårdere for at opnå samme resultat, som før kalkbelægningerne opstod. Det er altså en rigtig god idé at afkalke din vaskemaskine i bryggerset eller på badeværelset; især hvis du benytter den ofte.

Utroligt mange børnefamilier bør prioritere afkalkning af deres vaskemaskiner, eftersom de typisk benytter den flere gange på ugentlig basis. Det betyder altså, at der bliver kørt mange liter kalkholdigt vand igennem, som på længere sigt både forringer maskinens levetid og vaskeeffekt. Det er dog meget forskelligt, hvor kalkholdigt vandet er i Danmark, og derfor har dette også indflydelse på, hvor ofte din vaskemaskine bør afkalkes. 
afkalk vaskemaskine, afkalkningafkalk vaskemaskine, afkalkning

Sådan foregår afkalkning af vaskemaskiner

Det er ikke raket-videnskab at afkalke din vaskemaskine, og du kan gøre det på flere forskellige måder. Du kan enten vælge at købe et afkalkningsmiddel, som er egnet til vaskemaskinen. Det er meget vigtigt, du tager et kig i maskinens brugsvejledning inden, da du ellers risikerer at bruge et afkalkningsmiddel, som skader vaskemaskinen. Hvis vaskemaskinen ikke kræver et skånsomt afkalkningsmiddel, kan du også vælge at bruge citronsyre, som ofte er et billigere alternativ end afkalkningsmidler.

Uanset om du benytter afkalkningsmiddel eller citronsyre, skal du sørge for at dosere rigtigt i sæbeskålen i vaskemaskinen. Den specifikke dosering er ofte angivet på afkalkningsmidlerne, og hvis du køber citronsyre i breve, skal du blot bruge ét enkelt brev til afkalkning af vaskemaskine.

Når du har doseret mængden af citronsyre eller afkalkningsmiddel, kører du en vask på 90°C uden vasketøj, og herefter tømmer du filtret. Ved at afkalke på 90°C kan du vide dig sikker på, at vaskemaskinen bliver renset for bakterier og skidt. I modsætning til afkalkning af kaffemaskiner og elkedler, er det ikke nødvendigt at køre vaskemaskinen igennem 2-3 gange, før du kan vaske tøj igen; en enkelt gang er rigeligt.

Relaterede produkter

Se vores udvalg her

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto