Sådan afkalker du dit brusehoved

Det er efterhånden de færreste, som ikke har oplevet et ”sløvt” vandtryk fra et brusehoved eller sågar enkelte dryp bare; hvad end det er hjemme hos en selv eller andre. Det er ofte et tegn på, at brusehovedet er kalket til og har brug for en omgang afkalkning. Det er heldigvis utroligt nemt at afkalke et brusehoved, og der er altså ingen grund til at gå ud og købe et nyt, før du har forsøgt dig med afkalkning.

Gode råd til afkalkning af dit brusehoved

Den absolut bedste metode til at afkalke dit brusehoved er ved brug af husholdningseddike eller eddikesyre. Du kan både vælge at pakke brusehovedet ind i en klud vædet i husholdningseddike eller eddikesyre med en snor om og lade det ligge i et døgn cirka.

Dog kan du også skille brusehovedet ad og lægge alle dele direkte i en spand med halv husholdningseddike eller eddikesyre samt halv vand i et halvt til et helt døgn. Bemærk, at det ikke er alle brusehoveder, som kan skilles ad, men hvis de kan, er det en god og effektiv måde at komme kalk i brusehovedet til livs på.

Når afkalkningen er overstået, vasker du blot brusehovedet med sæbevand og tørrer det af med en klud. Nøjagtigt samme proces bør du også gennemføre med bruseslangen, da den også kan være fyldt med kalk.

 

Sådan forebygger du et afkalket brusehoved

Du kan dog også forebygge et kalket brusehoved og forhåbentligt mindske regelmæssige afkalkninger ved at tørre brusehoved og armatur af efter bad. På den måde forhindrer du nemlig, at vandet sætter sig fast, og du får en langt blødere og mere jævn stråle. Det er ikke til at komme kalk helt til livs i Danmark, medmindre du investerer i et blødgøringsanlæg, men du kan komme rigtigt langt ved at tørre brusehoved og armatur af, når du har været i bad.

Rigtigt mange brusehoveder er udstyret med gummidutter, hvor vandet kommer ud af, og du kan altså også ”nulre” kalken ud af hullerne i disse gummidutter, mens du er i bad, for derefter at tørre brusehovedet af.

 

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto

Indlæser…