Derfor kan du risikere at få en stoppet vask

En stoppet vask kan skyldes mange forskellige ting, men fælles for stoppede vaske er, at det er irriterende at stå med. Uanset om vi taler stoppede håndvaske på badeværelset, i bryggerset eller i køkkenet. Der er dog heldigvis gode råd at hente, både før uheldet er ude, og når uheldet er ude. Du kan nemlig forebygge, at dine afløb i vasken stopper til ved at implementere simple vaner i din dagligdag, og hvis du står med en stoppet vask, kan det også sagtens fikses.

Det er ikke unaturligt at vaske kan stoppe til, for i løbet af en dag bliver der vasket og skyllet mange forskellige ting. På badeværelset drejer det sig om skidt og hår, i bryggerset eventuelt skylning af tøj og/eller fodtøj, som er beskidt, og i køkkenet er det ofte mad- og fedtrester, som stopper vasken til. Eftersom vi benytter vores vaske flere gange hver dag, er det en rigtig god idé at hælde varmt eller kogende vand igennem vasken, så du dræber bakterier og forebygger eventuelle propper, der kan ende med at tilstoppe vasken.

tilstoppet vasktilstoppet vask

Sådan renser du en stoppet vask

Skulle uheldet dog være ude, og du står med en tilstoppet vask, er det dog nemt at rense både vask og afløb. Du tager blot opsamlingssien op og starter ud med at hælde kogende vand igennem, så det værste skidt forsvinder. Er vasken stoppet helt til, skal du benytte en svupper, som du sætter over afløbet for herefter at fylde vasken med vand. Det er vigtigt, du sørger for at dække overløbet til, så vandet bliver i vasken. Tryk svupperen ned og op for langsomt at løsne proppen af skidt ved tryk, og gentag dette, indtil problemet er løst.

Selvom det godt kan virke fristende at benytte kaustisk soda, afløbsrens eller eddikesyre, frarådes dette, da det hverken er godt for miljøet eller afløbet. Du risikerer blot at gøre skaden værre, eftersom syreholdige midler er stærkt ætsende og kan ødelægge rør og samlinger i afløbet.

Uanset om du får løsnet proppen af skidt eller ej, skal du også sørge for at rense vandlåsen. Der kan nemlig godt gemme sig større mængder skidt, som blot venter på at tilstoppe vasken igen efter kort tid.

Relaterede produkter

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto