Kalk i toilettet: Dit toilets værste fjende


Gule aflejringer i toilettet og snavs, der bare ikke vil gå væk. Kalk og jernpartikler skaber en brunlig symfoni af rustlignende skidt, der bestemt ikke giver indtrykket af hygiejne, sanitet eller renlighed.

Det selvom et toilet, der er fyldt med kalk, som sådan sagtens kan være rent. Det er bare rigtig træls at se på, og det er ikke noget, du ønsker at have i dit toilet. Heldigvis er der råd for at løse problemet.

Du skal lægge en plan, og den er ikke særlig avanceret. Du skal bruge diverse rengøringsmidler, en god toiletbørste med både et normalt og omvendt hoved, så du kan komme op under toiletkanten, noget kalkfjerner og det hemmelige våben: Pimpsten.

 

Du kan selv fjerne kalken i dit toilet

Du kommer lettest de ærgerlige kalkaflejringer til livs i dit toilet, hvis du er bevæbnet med kalkfjerner, toiletbørste og pimpsten. Især er pimpstenen effektiv, da du kan skrabe den overskydende kalk af uden at gøre skade på toilettet. Det er vigtigt, du kun bruger våd pimpsten.

Først går du i krig med din toiletbørste. Du bruger den uden brug af rengøringsmidler, og du skraber bare alt hvad du kan af skidt af toilettet. Dernæst skal du hælde afkalker i dit toilet, så det dækker alle flader nede i toilettet. Læs bag på dit produkt, hvor længe det skal sidde – det er nok 15-30 minutter – og vent, til den tid er gået. Når det har siddet i den angivne tid, skrubber du med toiletbørsten igen og skyller ud.

Hvis dit toilet var meget beskidt, er det nok ikke blevet helt rent endnu. Her kommer pimpstenen ind i billedet. Du tager din toiletbørste, og så skubber du det meste af vandet ned i toilettet, så vandstanden falder. Herefter skal du have fat i din pimpsten, som du skal gøre våd inden brug, og så skraber du løs på de gule og hvide aflejringer. Start for oven og bevæg dig nedad mod vandspejlet i toilettet.

Når du har skrabet hele molevitten af, skulle dit toilet gerne være fyldt med afskrabet pimpsten, og derfor skal du skylle ud i toilettet. Nu burde dit toilet være skinnende rent, men hvis der stadig sidder lidt aflejringer, kan du gentage proceduren med pimpstenen.

Relaterede produkter

Jo mere du forebygger, jo mindre beskidt bliver dit toilet

Der er næsten ikke noget mere irriterende, end når man har brugt tid og knofedt på at gøre sit toilet rent, at det så er beskidt igen et par uger senere. Derfor skal du vedligeholde det flotte WC, du har tryllet frem fra kalkens jerngreb.

Et alternativ til knofedt og rengøringsprodukter er en kalkspalter. Den kan du blive klogere på her.

Det er heldigvis nemt at gøre. Hver dag skal du give toilettet en god omgang skrubning med toiletbørsten. Du behøver end ikke at bruge toiletrens eller lignende. Dernæst skal du gøre dit toilet ordentligt rent en gang om ugen. Det er nok blot med WC-rens, hvor du giver det en omgang, lader det sidde og skrubber godt efter, når det har fået lov at virke. Så skulle du kunne holde kalk og andet snavs på afstand.

Nogle vælger også at koge deres toilet. Det vil sige, at de varmer vand op i elkedlen og hælder det ud over toilettet. Dette medvirker, at bakterier bliver slået ihjel, og dit toilet bliver mere hygiejnisk. Det har ingen virkning på kalk, men hvis du både koger og rengør, får du et af de reneste toiletter i miles omkreds.

Hvis du på trods af dette oplever aflejringer, er det sandsynligvis fordi, dit toilet løber. Du kan tjekke dette ved at sætte et stykke toiletpapir under den øverste kant på toilettet, hvor vandet løber ud. Det skal være efter, at toilettet er fyldt op med vand efter skyl. Hvis papiret bliver mere vådt, end det bør fra overfladevandet, løber dit toilet.

Det skal du have repareret, da det både aflejrer kalk og koster dig penge på vandregningen.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto