Lad stedsegrønne klatreplanter pynte i haven

Hvis du er vild med frodige planter, der formerer sig og vokser i højden, så der kan skabes hyggelige grønne kroge, er stedsegrønne klatreplanter en sikker vinder. Der findes et væld af stedsegrønne klatreplanter, men karakteristisk for dem alle er, at de holder haven smuk hele året rundt.

Der er nemlig tale om hårdføre klatreplanter, som kan holde til forskellige vind- og vejrforhold. Udover dette gror de også hurtigt, og de slynger sig op ad alt fra mure til hegn, pergolaer, nedløbsrør og meget andet. Planterne er både velegnede til større og mindre haver; vigtigst er blot, at de får lov til at brede sig.

Stedsegrønne planter kan holde ukrudtet væk

Stedsegrønne klatreplanter kan dog også benyttes som bunddække for at holde ukrudt væk, akkurat ligesom bunddækkeplanter, da de breder sig ekstremt hurtigt og vokser tæt. De sørger altså for, at sollys ikke når ned til jordbunden, og de giver dermed ukrudtet dårlige vækstforhold. Hvis du ønsker at mindske mængden af ukrudt i dine bede, kan du derfor uden problemer plante stedsegrønne klatreplanter for at forebygge det.

De stedsegrønne klatreplanter har typisk et tæt forgrenet rodnet, hvorfor der er tale om planter med tæt vækst, som også kan bruges til at skærme af for nysgerrige blikke og/eller udsyn. Planterne bliver i gennemsnit fra 10 meter og op i højden til 25 meter i bredden. Det er vigtigt, at stedsegrønne klatreplanter får rigeligt med fugt omkring deres rodnet, og af den grund kan du roligt plante dem i fugtige skyggeområder. Dog skal de have adgang til lys i toppen, for ellers risikerer de at gå til.

Klatreplanter, der indrammer din have

Planterne kan både fungere som skønne dekorative detaljer på din husmur, som mange kender det, eller i din have i form af et grønt hegn. Mulighederne er mange, og du finder både stedsegrønne klatreplanter med og uden blomster, stedsegrønne klatreplanter, der limer sig fast til underlaget og vokser opad, samt stedsegrønne planter, der slynger sig op ad hegn, mur eller pergolaer, som de bliver plantet op ad.

Relaterede produkter

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto