Sådan vælger du gardiner til stuen

Vil du gerne have nye gardiner til din stue? I så fald har du mange muligheder. Og de mange muligheder kan selvfølgelig være lidt uoverskuelige. Men det vigtigste, når du skal vælge nye gardiner til stuen, er, at du tager udgangspunkt i dit behov. 

Hvad skal de nye gardiner kunne? Og hvordan skal de se ud? Det er primært det, du skal have med i dine overvejelser, hvis du vil have nye gardiner til stuen. 

Gardiner har nemlig mange funktioner. Og i din stue skal de kunne lidt af hvert. Her skal de kunne holde lyset ude i den mængde, du har brug for. De skal kunne skærme fra nysgerrige blikke udefra, så I kan have jeres privatliv i fred. Derudover hjælper gardiner også med at holde temperaturen nede i stuen. 

Læs med herunder og få hjælp til at vælge de rigtige gardiner til stuen. 

Du har mange muligheder for at vælge nye gardiner til stuen

Når du vælger nye gardiner til stuen, har du mange muligheder. Men du skal tænke over, om de nye gardiner passer til resten af stuen. Og så skal du gøre det klart, hvilken funktion gardinerne skal have. Du skal altså både vælge gardiner ud fra udseende og funktion. 

Det er blevet meget populært at vælge nogle store, flotte ensfarvede gardiner, der har et tungt look og hænger tæt ved gulvet. Dette giver et eksklusivt look og en hyggelig stemning. Dog er de ikke så fleksible, da de enten lukker helt af for solen eller slet ikke. Det er derfor svært at styre lysindfaldet med dem. Ofte bliver de kombineret med lettere og mere gennemsigtige gardiner. 

Hvis du er ude efter en mere diskret og billigere løsning, kan du vælge rullegardiner. Rullegardiner er lette at, ja, rulle op og ned, og de fungerer godt til både små og store vinduespartier. Du kan vælge mellem forskellige typer af rullegardiner. Du kan få helt transparente rullegardiner, semitransparente og rullegardiner med mørklægning. 

Og der findes faktisk også et alternativ til rullegardinerne. Plissegardiner er på mange måder en kombination af persienner og rullegardiner. Her trækker du gardinet op og ned, og det gør det muligt at lukke solens stråler og nysgerrige blikke ude foroven, men lukke lyset ind for neden. Plissegardiner kan nemlig justeres i størrelse og placering på vinduet, efter de er monteret, ganske let. Derfor er de både en smart og moderne løsning i enhver stue. 

Vi skal heller ikke bare glemme persienner. De er billige, og de er effektive til at skærme for lyset. Mange persienner kan du også trække helt op til kanten af vinduet, hvilket gør dem til en diskret løsning i din stue. Du kan få både persienner i træ, metal og plastik, og dermed er der altså mange muligheder for at vælge dem som gardiner til stuen. 

Du kan også vælge lamelgardiner. Lamelgardiner er især gode til store vinduespartier, hvor du skal dække hele vinduet fra gulv til loft. Her kan de lange lameller trækkes helt ind til og være en rimelig diskret løsning, når de ikke er i brug. Du kan både få lamelgardiner med eller uden mørklægning

Hvis du vil have det nemt i din stue, kan du med fordel vælge elektriske gardiner. Så kan du styre det hele fra sofaen. 

Få hjælp til at vælge den rette type gardin til din stue

Uanset hvilken type gardin du vælger til stuen, kan vi hjælpe dig hos BAUHAUS. Vi tilbyder hjælp med både opmåling, montering og valg af de rette gardiner. Hvis du bestiller vores gardinbus, tager vi det hele med ud til dig og hjælper dig med det, du har brug for. Du kan læse mere om vores service her. 

Du får rådgivning til det valg af gardiner til stuen, der passer ind i dit behov og din stil. Vores eksperter har mange års erfaring med at udvælge gardiner til stuen, og derfor kan du vide dig sikker på, at vi finder den helt rette løsning til dig. 

Uanset om du foretrækker at måle og montere dine gardiner selv eller gerne vil have hjælp til det hele, så kan du med vores gardinbus få hjælp til at vælge det helt rigtige gardin. 

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto

Indlæser…