Sandblæsning: Din vej til en smuk facade


Hvis facaden på din bolig er ved at blive lidt træt at se på, kan det være tid til, at du renoverer den. I Danmark bliver facader på vores huse udsat for lidt af hvert. Det blæser, regner og sner i lange perioder om året, og det sætter sine spor på vores huse. Jo ældre huset er, desto mere slidt vil det se ud. Og det er der ikke noget mærkeligt i, det er bare sådan, naturen nu engang påvirker vores facader. 

Hvis du vil have frisket dit hus ydre op, så kan du få foretaget en sandblæsning af dit hus. Det er typisk en disciplin, der kræver professionel hjælp, og det er bestemt ikke noget, du skal kaste dig ud, hvis du ikke har prøvet det før. 

Med en sandblæsning af dit hus, kan du give din facade et nyt og flot udseende. Og alt bliver virkelig nyt, hvis du får foretaget en sandblæsning. En sandblæsning er nok den mest hårdføre type rengøring af dit murværk, der findes, og det efterlader din facade helt bar. 

Hvad er en sandblæsning af hus?


Men en sandblæsning får du blæste facaden af dit hus, så at sige. Men det er faktisk mere bogstaveligt, end du lige kunne forestille dig. For med en stor kanon/haveslange lignende anordning blæser du sand og luft ind på facaden, som skræller maling, kalk og snavs af murværket. 

Faktisk kan du foretage en sandblæsning på en lang række facader og forsider. Typisk bruger man sandblæsning til facader på huset eller fundamenter. Det giver nemlig en rigtig god overflade at arbejde på bagefter. Men hvis et skib eller en båd skal males, er det også udbredt, at man sandblæser det inden. Det samme med andet maskineri som containere eller industrimaskiner. 

Alt i alt har sandblæsning til formål at klargøre overfladen eller facaden til at blive gjort flot igen. Og det er nu engang lettest, hvis alt skidt og snavs er fjernet. 

Relaterede produkter

Skal jeg selv foretage sandblæsning af hus?


Nej. Medmindre du er fagmand eller har udført sandblæsning før, og du ved lige præcis, hvad du laver. Så kan du godt. Men som udgangspunkt skal du ikke kaste dig ud i at sandblæse dit eget hus. 
Der er rigtig meget, du skal vide om både materialer i facaden og teknikken bag sandblæsningen, og det er ikke bare sådan at komme til uden flere års erfaring. Så lad endelig fagfolk om at sandblæse dit hus - det giver i langt de fleste tilfælde et bedre resultat. 

Det afhænger også af, hvor du skal udføre din sandblæsning og - som nævnt - materialet, der skal sandblæses. Hvis facaden er meget hår - en almindelig murstensvæg for eksempel - så skal du bruge det, man kalder for vådsandblæsning. Men er det på træværk, på cement eller inden for, at du skal sandblæse, skal du bruge tørsandblæsning.

Det er det mest grundlæggende, du skal have på plads. Derudover skal du sikre dig, at vinduer og andre indgange i dit hus er helt lukkede til. Sand kan trænge ind overalt, og når du står med en stor sandkanon og skyder ind på facaden, skal der ikke en særlig stor indgang til, før sandet trænger ind. 

Og det er ikke bare ubekvemt med sand indenfor. Det kan faktisk forårsage uoprettelige skader på dit hus, og så bliver det rigtig dyrt. Så lad være med at gøre det selv, medmindre du virkelig ved, hvad du laver. 

Hvad får jeg ud af at lade mit hus sandblæse?


Hvis en sandblæsning af dit hus bliver udført korrekt, er der masser af fordele ved det. Den altoverskyggende fordel ved en sandblæsning er, at dit hus kommer til at se flottere ud. Det er som regel derfor, at mange får foretaget en sandblæsning: At huset trænger til at blive frisket op. 

Men det er jo ikke bare for syns skyld. Går du med tanker om at sælge, kan dit hus sagtens blive mere værd, hvis det får en omgang sandblæsning inden. Det giver bare en anden følelse, når man som køber er ude at se et hus med en flot facade, end hvis det er noget, der har stået uden udvendig vedligeholdelse i mange år. Og så er det lettere for dig at få solgt dit hus til den rette pris. 

Hvis du allerede ved, at potentielle købere med al sandsynlighed ønsker at renovere facaden, kan du komme dem i forkøbet, inden du sætter dit hus til salg.

Dog skal du ikke tro, at en sandblæsning kun er en god idé, hvis du ikke vil bo i dit hus mere. For en sandblæsning kan nemlig forlænge levetiden på dit murværk med mange år. Facaden bliver mere modstandsdygtig, dit hus bliver flottere, og alt i alt bliver det mere attraktivt for dig at bo i dit flotte, sandblæste hus.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto