Træhytter, havehuse og annekser: Ren hygge og idyl i din have


Forestil dig at hygge dig sammen med dem, du holder af, i din helt egen hytte eller i et velindrettet anneks, der giver dig et væld af spændende muligheder. Lyder det ikke skønt?

Der følger mange skønne muligheder med ved at eje en bjælkehytte eller et anneks. Det kan være, at du ejer en kolonihave, hvor du gerne vil kunne overnatte eller bare bevæge dig indenfor i læ og tørvejr, når det danske vejr ikke er til at være udendørs. Det kan også være, at du mangler lidt ekstra plads og ro til kreative projekter eller anden personlig fordybelse derhjemme. Så er et anneks til haven helt oplagt, fordi du kommer lidt væk fra resten af familien, men du samtidig stadig er lige i nærheden, hvis der skulle blive brug for dig, eller du skulle savne familien for meget. Et anneks eller en hytte kan selvfølgelig også bare bruges til ren afslapning – eksempelvis som et rigtig godt sted at nyde morgenkaffen på en fredelig og lun sommermorgen.

Mangler du værktøj til at samle dit anneks eller din nye bjælkehytte, kan du finde alt i værktøj og isenkram her og eventuelt bestille det sammen med din hytte, så du har alt, hvad du skal bruge, samlet i én ordre og kan komme i gang med at samle dit produkt med det samme.

Til glæde for hele familien


Der er nærmest ingen grænser for, hvordan du kan bruge dit anneks eller din nye hytte, og det er således kun din egen fantasi, der sætter grænserne.

Et anneks kan eksempelvis indrettes som et kontor eller et atelier, og en hytte kan være samlingssted for hele familien til mange gode hyggestunder hele sommeren igennem. Mange familier bygger også annekser, når deres børn bliver ældre, så de kan få deres helt eget sted.

Dette kan spare familien for mange konflikter med hormonelle teenagere.

Du kan selvfølgelig også bruge en hytte som et spændende alternativ til et klassisk legehus til børnene, hvor der endda også er god plads til, at de voksne også kan være med i legen uden at skulle dukke sig eller sidde ned i krampagtige stillinger.

Din træhytte kan også bruges som kolonihavehus


Det gode ved træhytter til haven eller anden udendørs brug er, at du selv kan bestemme, hvor store de skal være, og hvordan de skal se ud. Det er dit valg, om der skal indrettes flere værelser, køkken, bad eller toilet i hytten, og dermed er mulighederne uanede, så længe pengepungen kan følge med.

Et populært valg til brugen af træhytter og annekser er i kolonihaver, hvor det kan være rigtig rart at have et sted at overnatte eller opbevare sine ting. En mindre træhytte med egen terrasse ud til kolonihaven er noget af det mest idylliske og hyggelige, og derfor vælger mange denne løsning som svaret på deres kolonihavehusbønner.

En træhytte som kolonihavehus som du selv har samlet og bygget, får også hurtigt en særlig plads hos både dig selv og resten af familien. Her får I et sted, I altid kan samles og hygge jer, og som er helt jeres eget.

Relaterede produkter

Husk reglerne for havehuse og annekser


Selvom det er rart kun at tænke på alt det sjove og hyggelige, der følger med en hytte i haven, er det vigtigt, at du er opmærksom på reglerne for opførslen af et havehus.

Du skal have en byggetilladelse, hvis havehuset skal bruges til beboelse. Er det dermed meningen, at huset skal agere lynafleder for din teenager eller blot fungere som gæsteværelse, skal du overholde bygningsreglementet og helårsbeboelse og sikre dig, at du holder din inden for den lovlige bebyggelsesprocent.

Som udgangspunkt er bebyggelsesprocenten i parcelhuskvarterer 30 procent og i sommerhuskvarterer 15 procent. Det er dog ikke sikkert, så derfor skal du undersøge dette grundigt. Kontakt din egen kommune og få indblik i lokalplanen, så du kan være helt på den sikre side.

Der kan være mange forskellige regler gemt i enten lokalplanen eller grundejerforeningens bestemmelser i forhold til, hvor højt du må bygge, i hvilken retning, hvilken farve bygningen skal have og meget mere.

Nogle helt generelle regler for byggeri ved helårsbeboelse, som bygningsreglementet stiller, er, at annekset skal placeres mindst 2,5 meter fra skellet mod din nabo eller eventuel sti, og i sommerhusområder er det 5 meter derfra. Desuden må bygningens højde aldrig overstige 8,5 meter eller 1,4 gange afstanden til skellet. Så er der 2,5 meter til skellet, må dit anneks altså være 3,5 meter højt. Det er rigeligt for et helt almindeligt rum i dit hus og dermed også for et havehus. Gulvet inde i annekset skal desuden placeres over jordniveau.

Der er også en række krav til energiforbruget, som annekset bruger. De er meget tekniske, og vi anbefaler, at du får en fagmand til at rådgive dig inden for det. Der gælder de samme regler for dit anneks, som der gælder for din bolig i forhold til energiforbrug.

Sørg for at vedligeholde dit havehus


Fugt og et dårligt indeklima er gift for dit ellers idylliske havehus. Hvis du bruger annekset til beboelse eller overnatning, er det vigtigt, at du får luftet godt ud. Fugt er nemlig nøgle til, at mug og skimmelsvamp kan gro og ødelægge dit anneks. Selv hvis du kun sjældent benytter dit havehus, skal du lufte ud i det jævnligt.

Du kan læse mere om at komme skimmelsvamp til livs her.

Hvis annekset står og bliver koldt og klamt over lang tid, kan du godt regne med, at skimmelsvampen hygger sig eftertrykkeligt. Især hvis havehuset er lidt ældre og er gået fra at blive brugt til at opmagasinere teenagere til papkasser og havemøbler. Der skal være god luftcirkulation, og det er der ikke, hvis der står papkasser og ting og sager alle vegne.

Selvom det kan lyde skræmmende, skal du ikke være nervøs for dit anneks. Kast et kritisk blik på den indvendige side af hytten en gang i mellem. Er der tegn på megen fugt og urenheder langs vinduer, skal du lufte mere ud, end du plejer. Hvis du gør det regelmæssigt, er der intet at være nervøs for, akkurat som det er tilfældet med din egen bolig.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto