Indlæser
Ændrede åbningstider i weekenden: Lørdag 8-18. Søndag 10-20.

Parasoller

(38)
Førhen var der ikke de store valgmuligheder, når parasollen skulle anskaffes. I dag fås parasoller til gengæld i mange udformninger og varianter, lige fra små billige strandparasoller til store hængeparasoller i sværvægtsklassen.Så der er en ræk..

1-32 af 38 produkter

Kun webshop
6.599,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Fra: 4.499,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
Kun webshop
6.999,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
Side

Viser 1-32 af 38 produkter

Vigtige parametre at tage stilling til, før parasollen vælges

Førhen var der ikke de store valgmuligheder, når parasollen skulle anskaffes. I dag fås parasoller til gengæld i mange udformninger og varianter, lige fra små billige strandparasoller til store hængeparasoller i sværvægtsklassen.

Så der er en række spørgsmål, du kommer til at skulle tage stilling til, før du vælger. Det handler blandt andet om:

  • Hvor meget må parasollen koste?
  • Hvilken facon, synes du, er pænest og mest praktisk?
  • Neutrale eller iøjnefaldende farver?
  • Hvor stor skal modellen være?
  • Krank, simpel hejs eller alternative hejsefunktioner?
  • Ventilation i toppen?
  • Centreret model eller hængeparasol?
  • Er der behov for tilt?

Prisen på parasollen er for de fleste ganske væsentlig, og heldigvis finder du en del billige parasoller i udvalget hos BAUHAUS. Som regel følges pris og kvalitet ad, så overvej, om der er tale om en permanent skyggeløsning eller en løsning af mere midlertidig karakter.

Til den permanente terrasseparasol kan du med fordel gå efter en af de lidt større og dyrere kvalitetsmodeller.

Den klassiske parasolfacon er i seks- eller ottekantet udførelse, og det er nok denne facon, der foretrækkes af de fleste. Den ser ud som den plejer og tiltrækker sig ikke særlig opmærksomhed.

I dag er der dog også en del kvadratiske modeller på markedet, og de kan være værd at overveje, hvis pladsen er trang. Sådanne modeller kan nemlig i sagens natur komme helt ind til muren/taget eller flyttes ind i hjørner.

Til altanen eller den lille terrasse fås også særlige halverede udformninger, som kan stilles helt op ad muren.

De fleste foretrækker at holde parasollen i en neutral farve, da den ellers kan dominere den øvrige møblering på terrassen. Sort, grå, råhvid eller beige hører til de klassiske valg.

Til stranden eller ved legehuset er der til gengæld tradition for, at der gerne må være mere knald på farverne.

Parasollens størrelse er naturligvis vigtig. Desto flere I sidder om bordet, desto større parasol er der behov for, hvis alle skal kunne sidde komfortabelt i skyggen. De helt store parasoller er dog ikke billige. En alternativ løsning kan sagtens være to mindre parasoller i kombination.

De mindre parasoller er som regel udstyret med en simpel teleskopfunktion, som gør det hurtigt at indstille en passende høje og låse stangen fast. Til den lidt større parasol kan du dog med fordel gå efter en model med krank eller drejehåndtag, som gør indstillingen lidt mere bekvem, når den tunge dug skal løftes op.

Nogle af de større parasoller leveres med et ventilationsfelt i toppen, og det kan være en fordel, hvis det blæser. Med et ventilationsfelt sikrer du, at vinden ikke fanges under parasollen og løfter for meget op. Det mindsker belastningen og skåner parasollen.

Den klassiske parasol er udført med centreret stang, og det giver en god balance. De fleste kender dog problemet med, at stangen er i vejen, hvis der også skal være plads til bord og stole. Her kan det være en fordel at vælge hængeparasollen, hvor stangen og ophænget er placeret ved siden af selve parasol-dugen.

I middagsheden, hvor solen står højt på himlen, er en kipfunktion sjældent nødvendig, men den kan være meget praktisk først og sidst på dagen, hvor solen kommer mere ind fra siden. Vær dog opmærksom på, at kipfunktionen kan være med til at gøre konstruktionen lidt mere ustabil. Ofte er det bedst at vælge denne funktion, hvis parasollen ikke er alt for stor og tung.

Parasollens fundament – den vigtige parasolfod

Fundamentet er en vigtig del af næsten alle konstruktioner, og det gælder også for parasollen. Desto større parasollen er, desto tungere og mere solid bør parasolfoden være. Hos BAUHAUS finder du et bredt udvalg af parasolfødder, der med garanti kan dække ethvert behov.

Ved stranden eller legehuset er det både nemt og billigt med et jordspyd eller en jordskrue. I udvalget finder du også modeller, der skal fyldes med vand. Denne type egner sig fint til både stationær brug og transport, idet vandet blot tømmes ud, hvis den skal flyttes.

Den store parasol på terrassen kræver dog en mere solid og tung fod. Her er eksempelvis modellerne i poleret granit meget populære. De er dog meget tunge og dermed lidt svære at flytte rundt på. Er der brug for mobilitet, kan du overveje at kombinere med en vogn med små hjul, der er designet til netop dette formål.

Du finder også en del specielle parasolfødder i sortimentet, herunder altan-modeller, der kan rykkes helt ind til muren. Hvis du sætter pris på lidt humor i terrasseindretningen, kan du også se nærmere på de sjove figurparasolfødder i vibreret, patineret beton.

Opbevaring og pleje af parasollen

Det er et faktum, at sol, fugt og regn med tiden bleger og mørner parasollens dug, så du forlænger levetiden markant, hvis du passer godt på parasollen og tager passende forholdsregler.

Mindre parasoller kan let klappes sammen og bringes under tag om aftenen, mens de større af praktiske årsager typisk må blive, hvor de er sommeren over. Her kan du i stedet investere i et parasolovertræk. Det koster ikke alverden, men sikrer dig en flot og velholdt parasol gennem mange år.

Husk, at parasoller helst skal være tørre, før de klappes sammen. Ellers kan de blive jordslåede med misfarvninger til følge. Rengør med en klud, hvis du opdager begyndende misfarvninger eller snavs.

I vinterhalvåret bør parasollen selvfølgelig pakkes ned og komme i tørvejr. Tør og kølig opbevaring er optimal, så garage eller udhus er som regel perfekt til formålet.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.