Filtrer på...

Dækbark
Rating
Produkttype
Pris
DKK
Varemærke
Lager og levering
Sorteret efter:
Viser 23 produkter
Filter
Viser 23 produkter

Dækbark

Dækbark er en af de mest populære materialer til at dække jorden i haven, da det både har praktiske og æstetiske fordele. Det kan både beskytte dine planter mod ukrudt og skabe en ensartet samt pæn overflade. Har du derfor nogle bare jordområder i haven, du ønsker at give lidt charme? Eller er du ved at etablerer nogle nye havebede? Så anbefaler vi, at du bruger dækbark.

Hvorfor skal du bruge dækbark?

Der er mange fordele ved at bruge dækbark i din have, både rundt om dine planter og på de bare jordområder. Ikke nok med at dækbark kan give din have en rustik charme, så bidrager det også med mange praktiske fordele. Nogle af disse fordele er:

  • Det holder ukrudt væk: Med dækbark undgår du at skulle fjerne ukrudtet manuelt, og med mindre ukrudt, til at tage pladsen og næringen fra jorden, kan planterødderne fra dine buske, træer og blomster gro bedre.

Ved at bruge dækbark ved nyplantede træer og buske forhindrer du sollyset i at nå helt ned til jordbunden omkring planterne. På den måde hæmmer barken ukrudtet omkring dine planter i at vokse og formere sig ved at forhindre deres fotosyntese.

  • Barken holder på temperaturen: Et lag dækbark kan gøre underværker, da det kan skabe færre temperatursvingninger omkring dine planter. Om sommeren kan barken holde på jordens fugtighed, så jorden ikke bliver for tør og varm, og om vinteren beskytter det dine planter og deres rødder mod vinterens frost. Du beskytter derfor dine planter og blomster med dækbark og slipper for at skulle vande dem døgnet rundt i de tørre sæsoner.
  • Det er et naturligt alternativ: Sidst, men ikke mindst, kan du med dækbark fjerne ukrudtet på en naturlig måde, hvilket betyder, at du undgår alle de miljøskadelige ukrudtsmidler og stadig slipper for det hårde manuelle havearbejde.

Ønsker du at nyde de mange fordele, som dækbark kan give din i have i mange år fremover? Så anbefaler vi, at du går på opdagelse i vores udvalg af ukrudtsduge , da en ukrudtsdug kan forlænge levetiden på din dækbark.

Hvordan lægger du din dækbark bedst muligt?

Det er altid vigtigt, at du lægger din dækbark på den rette måde, så du får det bedste resultat, hvor barken holder i lang tid, og du undgår, at ukrudt spirer frem.

For at lægge din bark bedst muligt, er det bedst at gør det omkring februar og marts månederne, da det er bedst at lægge dækbark, når jorden er frostfri, men inden ukrudtet når at tage fat. Når du lægger din dækbark, er det det vigtigt, at du lægger et tykt lag, så der går mange år, inden ukrudtet titter frem igen. Derfor anbefaler vi, at du lægger et lag bark på minimum 10 cm, så dine planter og havebede kan være vedligeholdelsesfrie og sunde i mange år.

Hvor længe holder dækbark?

Hvis du lægger et jævnt og tykt lag dækbark på minimum 10 cm, burde din dækbark holde fire til fem år uden at rådne. Du behøver derfor ikke at skifte din dækbark i de første fem år. Herefter begynder barken langsomt at formulde, og bliver til værdifuld muld, som dine planter vil elske at få næring fra.

Dækbark er derfor en win-win situation for dig og din have. Du får minimalt havearbejde, og dine planter får et sundt miljø at vokse og sprede sig i. Ønsker du at forbedre dine planter og blomsters liv mere, så udforsk vores forskellige produkter til jord og planter her.

Køb din dækbark hos os

Når du har fundet den rette dækbark til dine behov, kan du nemt bestille den online her på vores hjemmeside og få den leveret direkte til din adresse. Alternativt kan du benytte vores Click & Collect-service , hvor du kan afhente din dækbark i et af vores mange byggevarehuse.

Du er også velkommen til at besøge en af vores fysiske butikker og udforske vores udvalg af dækbark og tilbehør til planter. Vores erfarne og hjælpsomme medarbejdere står altid klar til at rådgive og svare på alle dine spørgsmål, så du kan finde de rette produkter til din have.

Dækbark

Viser 23 produkter
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
 
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto