Filtrer på...

Høvle
Rating
Tilbudsvarer
Produkttype
Pris
DKK
Varemærke
Lager og levering
Sorteret efter:
Viser 22 produkter
Filter
Viser 22 produkter

Høvle

Hvis du arbejder med træ, er en høvl et uundværligt stykke værktøj at have på værkstedet. Uanset om du er professionel snedker, eller du bare godt kan lide at nørkle med lidt gør-det-selv projekter i hjemmet, har vi hos BAUHAUS en høvl, der passer til dine behov. Med en høvl kan du opnå en jævn og glat overflade på dit træ. Dette har været høvlens funktion, siden den blev opfundet for mere end 2000 år siden. Se det store udvalg af høvle online hos BAUHAUS.

Høvlen: Et uundværligt stykke håndværktøj

Høvlen er ganske enkelt et must-have stykke håndværktøj , der er genial til at trælle træspåner af træ - det er netop dette, der sikrer, at træet får en glat og jævn overflade. Men hvad er en høvl egentlig? En høvl består af en høvlstok, der har en metalsål i bunden med en smal, tværgående åbning, hvor selve høvljernet stikker ud. Du kan nemt og hurtigt justere, hvor meget af høvljernet, der stikker ud ved hjælp af drejemaskinen på høvlstokken. Det er længden af høvljernet, der afgør, hvor meget træ der høvles af.

Høvlen er især genial for snedkere og tømrere, der har brug for at høvle ubehandlet træ . Høvlen gør, at du eksempelvis kan tilpasse en hylde, en dør eller et vindue. Er døren eksempelvis en smule svær at åbne, kan høvlen nemt fikse problemet, så døren er nem at åbne. Det kan også være, at du har behov for at gøre et stykke træ glat, eller du skal forme et stykke træ.

En elektrisk høvl

Jovist har selve høvlens egenskaber ikke ændret sig synderligt i de sidste 2000 år, men der er dog alligevel sket lidt i løbet af årene. Eksempelvis har du i dag mulighed for at få både en manuel og elektrisk høvl. Så hvis manuelt arbejde ikke lyder fantastisk, kan du vælge både en høvl på enten akku (batteri) eller 230 volt.

En høvl, der kører på 230 volt, er enorm effektiv, og den har langt mere kraft end både den manuelle høvl og en høvl med akku. Fordelen ved de to andre modeller er, at du her ikke har en ledning, og du skal ikke være i nærheden af en stikkontakt, når du arbejder.

Det er for de fleste en smagssag, hvilken høvl de vælger, og du skal vælge den høvl, der passer bedst til dine behov og dine projekter.

En verden af høvle

Ikke blot kan du vælge mellem manuelle høvle, elektriske høvle og høvle med batteri: Der findes også flere forskellige typer høvle. Lad os her tage et kig på de forskellige høvle på markedet:

  • Grundhøvl. Denne type høvl er ideel, hvis du skal høvle grater og noter tværs over fibrenes længderetning. Grundhøvlen bruges blandt andet til at lave trapper.
  • Bugthøvl. Dette er den mest almindelige type høvl, og dens alsidighed gør, at den kan bruges til mange forskellige opgaver på værksteder. Bugthøvlen er særlig god til de mindre opgaver.
  • Pudshøvl. Denne type høvl er ideel til finere opgaver og projekter.
  • Næsehøvl. Denne type høvl er ideel til efterbehandling af lister på vinduesrammer, hjørner og lister.
  • Simshøvl. Denne høvl er typisk meget smal.
  • Langhøvl. Denne type høvl kaldes også for en rubank og har en lang høvlstok.

Med så mange forskellige typer høvle er der sikkert også en høvl, der passer til lige præcis dit byggeprojekt. Husk desuden, at uanset hvilken type høvl, du vælger, skal den vedligeholdes. Din høvl skal opbevares tørt, og det er også vigtigt, at du rengører høvlen for skidt og snavs efter brug.

Find din nye høvl online hos BAUHAUS

Hvis du mangler en ny høvl, er du landet det rigtige sted. Hos BAUHAUS tilbyder vi nemlig et bredt sortiment af høvle. Når du har fundet din nye høvl, kan du nemt lægge den i indkøbskurven, hvorefter BAUHAUS kan levere høvlen direkte til din adresse.

Med vores Click & Collect service kan du også afhente produktet i dit lokale BAUHAUS byggevarehus. Du er naturligvis også velkommen til at slå vejen forbi et af vores mange BAUHAUS byggevarehuse, hvor vores dygtige medarbejdere står klar til at vejlede dig.

Høvle

Viser 22 produkter
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
 
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto