Filter
Viser 24 produkter

Koben

Et koben er et alsidigt stykke håndværktøj , der er en essentiel del af værktøjskassen for mange. Et koben er uundværligt, hvis du har den eller anden form for nedbrydningsarbejde foran dig, hvor du eksempelvis skal adskille materialer, trække søm ud eller nedbryde vægge. Her vil et koben gøre dit arbejde langt nemmere. Koben kan bruges til mange forskellige formål og projekter, og det er godt at have ved hånden. Hos BAUHAUS tilbyder vi et stort udvalg af koben, så vi har sikkert og ét, der passer til dine behov.

Robuste koben af høj kvalitet hos BAUHAUS

Måske er du lidt i tvivl om, hvad et koben egentlig er. Et koben er en kraftig jernstang. Som regel er kobenet fladt i den ene ende og har en kløft i den anden ende. Det er vigtigt, at du vælger et koben af høj kvalitet, der er fremstillet af robuste materialer. Dette sikrer nemlig, at du får et koben, der kan klare de fleste opgaver uden hverken at knække eller blive bøjet.

Et koben kaldes også af og til for et brækjern, og denne type værktøj bruges primært til nedbrydningsopgaver. Det kan eksempelvis være opgaver, såsom:

  • Bryde vægge ned
  • Trække søm ud
  • Brække gulve op

Et koben er lidt af et kombinationsværktøj, der især er godt krævende og genstridige opgaver. Du har måske også hørt om kobenet i en anden forbindelse: indbrudstyve. Dette er, fordi du med relativt få kræfter kan løfte og rokke tunge emner samt løsne emner fra hinanden - såsom et vindue eller en dør.

Hvilket koben skal du vælge?

Der er som nævnt flere forskellige typer koben. Hvilket koben, du skal vælge, afhænger af din opgave. Når vi taler om koben, så er det længden på værktøjet, der giver kraften. Det vil altså sige, at desto længere skaftet på kobenet er, desto mere kraftfuld er kobenet. Dette betyder midlertidig ikke, at du nødvendigvis skal vælge et langt koben. Hvis du eksempelvis skal fjerne søm fra et bræt, vil det med al sandsynlighed gøre dit arbejde nemmere, hvis du har et lille koben.

Det kan naturligvis også være, at du står foran et projekt, der kræver koben i flere forskellige størrelser. Generelt vil vi anbefale, at du danner dig et godt overblik over dit projekt, inden du farer ud og køber værktøj. Ved at skabe dig et overblik er der en langt større sandsynlighed for, at du får anskaffet dig det rigtige værktøj fra starten.

Du finder i øvrigt også koben med en spids ende. Disse koben er ideelle at bruge, hvis du har brug for et værktøj, der kan skubbes ind under et emne, hvorefter du kan grave, flytte, rokke og løfte eksempelvis sten, jord eller murværk.

Husk den gode arbejdsstilling

Når du arbejder med et koben, er du givetvis i gang med et større projekt, der sikkert godt kan være lidt hårdt. Uanset om du bruger dit koben til at trække søm ud af bjælker, nedbryde vægge eller du bruger kobenet til at brække gamle gulve op, er det vigtigt, at du har en god og korrekt arbejdsstilling, så du passer på dig selv.

Som med det meste andet arbejde er det mest optimalt at arbejde med en ret ryg. Undgå at lave for mange bøjninger og krumninger i ryggen. Det er desuden en god idé at skifte arbejdsstilling jævnligt, så du ikke arbejder i den samme stilling i flere timer. Sidst, men ikke mindst, er det også godt, hvis du kan undgå at arbejde i ryk og stød, da kroppen ikke har så godt af dette.

Bestil dit koben online hos BAUHAUS

Hos BAUHAUS tilbyder vi et stort udvalg af koben i forskellige størrelser, så vi har sikkert og ét, der passer til dit projekt. Når du har fundet dit nye koben i vores udvalg, kan du få det sendt direkte hjem til din adresse. Du har også mulighed for at afhente dit koben i dit lokale BAUHAUS byggevarehus med vores Click & Collect service. Du er naturligvis også velkommen til at kigge forbi et af vores mange BAUHAUS byggevarehuse, hvor vores medarbejdere står klar til at vejlede dig.

Koben

Viser 24 produkter
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto

Indlæser…