Filter
Viser 14 produkter

Skærekasse

Skal du skære helt perfekte rette linjer eller i smig? Med en skærekasse kan du gøre arbejdet en del nemmere og sikre dig professionelle snit med din sav. På den måde kan du nemt skabe et flot resultat, når du for eksempel skal skære paneler og fodlister til.

Hos BAUHAUS finder du et varieret udvalg af skærekasser i forskellige størrelser og materialer. Uanset om du skal i større eller mindre stykker træ eller i lige eller skæve vinkler, kan du med al sandsynlighed finde det rigtige produkt til netop dit projekt blandt vores sortiment her på siden.

Bestil nemt online til levering eller til afhentning i dit lokale BAUHAUS-byggevarehus med vores Click & Collect-service.

Skær præcise snit med en praktisk skærekasse

En skærekasse er en simpel men effektiv måde at guide din håndsav , når du skal save lige eller i smig. Skærekassen har praktiske revner i hver side, der flugter med hinanden og som regel har en vinkel på enten 45 eller 90 grader - og i nogle tilfælde også 22,5 grader. Her skal placere dit stykke træ eller andet materiale, du ønsker at save til, nede i selve skærekassen, og så kan du bruge revnerne som en god hjælp til at opnå en præcis og lige savning eller save perfekt i smig.

Skærekasser er med andre ord en god investering, hvis du vil sikre dig, at dine savninger altid er lige og præcise, især når du arbejder med træ eller andre materialer, der skal passe perfekt sammen. En skærekasse er ligeledes en ganske praktisk og oftest en mere budgetvenlig løsning, hvis du ikke har en kap/geringssav til rådighed.

Find den rigtige skærekasse til dine behov

Når du vælger en skærekasse, er det vigtigt at tage højde for størrelsen og materialet. Hvis du skal save større stykker træ, skal du vælge en større skærekasse, der er bred nok til, at træstykket passer ned i kassen.

Størrelse

Er det dog primært mindre stykker træ, du skal save i, kan du oftest klare det med en mindre skærekasse. Det kan også være værd at tage højde for, at din skærekasse ikke er alt for stor til dine behov, da det i så fald kan være svære at holde træet ordentligt på plads, når du saver. Dog kan du også få skærekasser, hvor der medfølger de yderst praktiske tapper, der giver dig fleksible muligheder for effektiv fastgørelse af materialer med forskellige tykkelser. Tag her for eksempel et kig på vores udvalg af skærekasser fra Stanley.

Vinkler

Der kan være forskel fra skærekasse til skærekasse, hvilke vinkler du har mulighed for at save i. Nogle skærekasser giver dig udelukkende mulighed for at save i en 90-graders vinkel, mens andre også lader dig save i 45-graders vinkler i både højre og venstre retning. Dog kan du også finde enkelte skærekasser, der giver dig mulighed for at save i flere andre vinkler. Igen er vores skærekasser fra Stanley et oplagt bud herpå.

Materiale

Vores skærekasser kommer også i forskellige materialer. Disse kan variere fra træ til hård sort plast, og det er mest af alt op til dig at vælge det materiale, du foretrækker. Dog kan der være en pointe i at vælge en skærekasse i plast eller aluminium, da du her er sikret optimal holdbarhed.

Sådan bruger du en skærekasse til at save lige eller i smig

Det er egentlig ganske ligetil at bruge en skærekasse. Ikke desto mindre er det en god idé at følge alle de forskellige trin korrekt, så du er sikker på at save præcist. Derfor giver vi dig her lige en lille trin for trin guide til, hvordan du saver med en skærekasse:

  1. For at bruge en skærekasse skal du først måle op, der hvor du ønsker at save i træet ved at bruge en vinkelmåler eller tommestok samt en blyant til at markere linjen.
  2. Placér herefter træet i rillerne, og sørg for, at du har et godt og fast greb om materialet. Tillader skærekassen det, kan du med fordel også fastgøre arbejdsemnet yderligere med de tilhørende tapper. Så er du sikker på, at materialet ikke rykker sig det mindste, når du saver.
  3. Før din håndsav langs rillerne på begge sider af skærekassen for at opnå en præcis savning. Start forsigtigt ud, så saven har mulighed for at få ordentligt fat i træet. Derefter kan du save i et tempo, der passer dig. Skærekassen skal nok sørge for, at vinklerne bliver helt perfekte. Hvis du skal save i smig, skal du bruge de skrå riller i skærekassen.

For at opnå de bedste resultater, når du saver i med hjælp fra din skærekasse, er det vigtigt, at du holder din håndsav i en lige vinkel.

Skærekasser

Viser 14 produkter
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto

Indlæser…