Indlæser

Skruetrækkere

(163)
Skruetrækkeren er et af de mest almindelige redskaber i din værktøjskasse og er formentlig noget af det første, du anskaffer. Men en skruetrækker er ikke bare en skruetrækker. Hos BAUHAUS finder du både de klassiske skruetrækkere med skaft samt..

1-32 af 163 produkter

Levering
Click & Collect
Side

Viser 1-32 af 163 produkter

TYPER AF SKRUETRÆKKERE OG SKRUER

Skruetrækkeren er et af de mest almindelige redskaber i din værktøjskasse og er formentlig noget af det første, du anskaffer. Men en skruetrækker er ikke bare en skruetrækker. Hos BAUHAUS finder du både de klassiske skruetrækkere med skaft samt skruemaskiner med udskiftelige bits, som giver høj effektivitet og alsidighed. Lige meget, hvad du foretrækker, er der nogle vigtige ting, du bør overveje, inden du vælger din nye skruetrækker.

Der findes mange forskellige typer med forskellige kærve, som passer til forskellige skruer til forskellige formål. Det er meget vigtigt, at skruer og type af skruetrækker passer sammen, ellers risikerer du at beskadige både skrue og skruetrækker, og iskruningen bliver ikke optimal. Herunder kan du læse mere om de forskellige kærve, så du kan vælge lige præcis den skruetrækkertype, du har brug for.

 

Ligekærv 

Ligekærven er den ældste kærvtype og er meget brugt, for eksempel når skruehovedet er synligt, da kærvens enkle udseende er mere æstetisk end andre kærve. Dog giver kærvens konstruktion stor risiko for udskridning og ustabil iskruning, og derfor bør ligekærven ikke bruges ved arbejdsopgaver, som kræver stabilitet og høj sikkerhed.

 

Phillips (PH) 

Phillips-kærven, der også er kendt som stjerne- eller krydskærv, er også en meget almen kærvtype. Den findes i flere størrelser, hvor de mest almindelige er PH1, PH2 og PH3. Krydsformen giver en god kraftoverførsel fra skruetrækker eller –maskine, men den koniske form giver også øget risiko for udskridning, som dog for det meste kan undgås ved at presse hårdt til under iskruningen.

 

Pozidriv (PZ) 

Pozidriv-kærven er en meget alment udbredt kærv, som adskiller sig fra Phillips-kærven ved at være dybere samt at have et sekundært kryds. Konstruktionen gør risikoen for udskridning mindre end ved Phillips-kærven, men mindsker samtidig retningsstabiliteten. Det dybere kryds gør det muligt at skrue i en let skrå vinkel, hvilket giver større fleksibilitet. Kærvens mest almindelige størrelser er PZ1, PZ2 og PZ3.

Vær opmærksom på, at Pozidriv og Phillips ikke må forveksles. De to kærve ligner hinanden, men er alligevel meget forskellige. Bruger du den forkerte skruetrækker eller bit, risikerer du udskridning, hvilket kan beskadige både skrue og skruetrækker/bit.

 

TORX (TX) 

Den sekskantede TORX-kærv er den letteste kærv at bruge. Der er ikke brug for pres for at sikre en solid iskruning, og risikoen for udskridning er meget lav. Derfor er TORX-kærven en meget anvendelig kærv, som sikrer et godt resultat. Risikoen for fejlmonteringer, hvor arbejdet skal laves om, mindskes, og derfor er kærven meget velegnet til for eksempel byggeprojekter og andre konstruktioner, hvor stabilitet, sikkerhed og ensartethed er i højsædet. TORX-kærven findes i mange størrelser, hvoraf de mest almindelige er TX10, TX15, TX20, TX25, TX30 OG TX40.

 

Unbrako 

Unbrako-kærven giver et højt drejningsmoment, blandt andet på grund af den unbrakonøgle, den drejes med. Den sekskantede kærv bruges som regel til bolte eller skruer, hvor en fast iskruning er meget vigtig. Selve unbrakonøglens konstruktion, oftest i L-form, giver et bedre, mere stabilt greb end den klassiske skruetrækker, og derfor har du fuld kontrol over iskruningen, som bliver meget stabil.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.