Filter
Viser 9 produkter

Sikkerhedshjelme

Passer du godt på hovedet? Med den rigtige sikkerhedshjelm kan du svare ja. Når du arbejder et sted, hvor der er risiko for skader, er det nemlig vigtigt, at hovedet er bedst muligt beskyttet. Det gælder ikke bare på en stor byggeplads. Er du i gang med gør-det-selv-projekter, hvor du kan slå hovedet alvorligt, så bør du også bruge sikkerhedshjelm.

Har du ikke noget sikkerhedsudstyr , behøver du heldigvis ikke droppe projektet. Hos BAUHAUS finder du blandt andet effektive sikkerhedshjelme til din arbejdsopgave. De fås i mange farver og beskytter dig mod alt fra indtrængende og nedstyrtende genstande. Tag et kig på det blandede udvalg herover.

Hvilke sikkerhedshjelme kan du finde?

Beskyttelseshjelm, hovedværn, sikkerhedshjelm – kært barn har mange navne. Hvad end du kalder den, så er der tale om den samme egenskab: En hård arbejdshat, du bruger, når der er risiko for, at du kan komme til skade med hovedet. Det kan for eksempel være, hvis der er risiko for at få faldende genstande på dig.

Du kan vælge mellem flere forskellige sikkerhedshjelme. Nogle beskytter mod stød og små slag – det er de såkaldte bumpcamps. Nogle hjelme kan beskytte mod høje eller lave temperaturer. Nogle har en høj ydeevne. Da der er forskellige farer på forskellige arbejdspladser, skal du derfor vælge din sikkerhedshjelm ud fra dit arbejdsmiljø og opgavens risici.

Du kan se, hvad sikkerhedshjelmen er godkendt til, ud fra dens EN-standard. For eksempel betyder “EN 397”, at det er en almindelig sikkerhedshjelm, der beskytter dig mod faldende genstande og høje samt lave temperaturer. Til sammenligning fortæller oplysningen “EN 14052”, at det er en sikkerhedshjelm med høj ydeevne.

Din nye sikkerhedshjelm skal selvfølgelig være behagelig at have på. Ellers kan projektet hurtigt blive en lang arbejdsproces. Måske bliver du endda fristet til at tage hjelmen af. Og så går hele pointen med sikkerhedshjelmen tabt. Her kan du med fordel vælge en model, du kan justere til netop din pasform. Nogle modeller har også ventilation, så der kommer et dejligt flow omkring hovedet.

Hvornår skal du bære sikkerhedshjelm?

Du skal bruge en sikkerhedshjelm, når du er i gang med en opgave, eller opholder dig på steder, hvor der er risiko for, at hovedet kan blive beskadiget. Det kan både være hjemme hos dig selv og på de store byggepladser. Formålet er at beskytte dit hoved mod slag og traumer. Derfor er hjelmen en virkelig god investering i din sikkerhed.

Du bør bære sikkerhedshjelm, hvis:

  • Der er materialer, værktøj eller andet, der kan vælte eller styrte ned på dig
  • Du befinder dig ved genstande, tunge materialer eller tungt udstyr, der hænger eller svinger
  • Du kan komme i kontakt med el-ledninger, der ikke er isolerede, og dermed få stød
  • Der er trange pladsforhold, der gør det vanskeligt for dig at bevæge dig uden at støde hovedet imod

Mange byggepladser og virksomheder bruger også forskellige farver til deres sikkerhedshjelme. Det er for at vise, hvad personens titel eller arbejdsopgave er. For eksempel betyder en rød sikkerhedshjelm ofte, at personen er brandmand eller arbejder med nødtræning. Den blå farve er elektrikere eller faglærte som tømrere og vikarer. Ofte er den hvide sikkerhedshjelm til ingeniører, ledere eller arkitekter. Og så er der den meget genkendelige, gule farve. Den er normalt til arbejdere, der arbejder på byggepladser.

Hvilken farve, du vælger hos BAUHAUS, er ikke afgørende. Det vigtigste er, at du ender med en sikker hjelm, der beskytter dit hoved. Brug vores Click & Collect , hvor du nemt bestiller dine varer online. Bagefter kan du hente dem i dit nærmeste byggevarehus – ofte inden for få timer.

Så lang levetid har din hjelm

Selvom du køber en god sikkerhedshjelm, så holder den ikke for evigt. Den kan nemlig blive slidt af alt fra UV-stråler tryk og slag til klem og fald fra højder. Ligesom alt andet sikkerhedsudstyr bør du derfor efterse hjelmen med jævne mellemrum. Det er uanset, om den har været brugt hver dag eller blot ligget på en hylde.

Faktisk skal de fleste hjelme skiftes ud efter tre til fem år efter, de første gang blev taget i brug. Så er du på den sikre side. Selv hvis du ikke kan se nogen synlige revner eller misfarvninger, bør du skifte din hjelm ud efter nogle år. Har den for eksempel været udsat for et kraftigt slag, kan hjelmen være gået i stykker indvendig.

Heldigvis kan du nemt købe en ny sikkerhedshjelm hos BAUHAUS. Vi har også et stort udvalg af arbejdstøj og værnemidler . Med sikkerheden på plads kan du lettere udføre opgaven og undgå skader.

Sikkerhedshjelme

Viser 9 produkter
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto