Filter
Viser 23 produkter

Støvmasker

Skal du snart rive en væg ned, slibe maling af eller arbejde med forarbejdning af glas.? Så vil du helt sikkert få gavn af en støvmaske. Den er et såkaldt filtrerende åndedrætsværn. Det vil sige, at masken filtrerer eller renser den forurenede luft omkring dig, når du trækker vejret. På den måde får du ikke støv i lungerne.

En støvmaske eller et åndedrætsværn er vigtig at bruge for især personer, der arbejder i støvede miljøer, såsom byggepladser og tømrerarbejde. Men den kan også være nyttig for dig, der laver gør-det-selv-projekter. Så gå på opdagelse i vores udvalg ovenover, bestil de filtrerende masker, du skal bruge, og afhent dit sikkerhedsudstyr efter få timer.

Derfor bør du bruge en støvmaske

Støv er overalt omkring dig - i dit hjem, på arbejdspladsen og udenfor. Som sådan er det ikke farligt. Så længe der jævnligt bliver gjort rent og støvet af, så skal du ikke være bekymret. Snakken er dog en anden, hvis du arbejder i et støvet miljø og ikke er beskyttet. Her er det nemlig vigtigt at bruge åndedrætsværn eller en god støvmaske. Også selvom det støvende arbejde foregår udendørs.

Hvis du for eksempel river en væg ned, så vil der komme en masse sundhedsskadeligt støv i luften. Desværre ender noget af det i dine lunger, hvis din næse og mund ikke er dækket til. Derfor er det vigtigt, at du altid bærer en støvmaske. Den filtrerer eller renser den forurenede luft, når du trækker vejret ind. På den måde bliver støvet opfanget i filteret i stedet for at komme ned i dine luftveje.

Så skal du snart lave en opgave eller befinde dig et sted, hvor der er risiko for sundhedsskadeligt og giftigt støv? Find den type åndedrætsværn eller støvmaske, der kan beskytte dig. Vi har et bredt udvalg i forskellige størrelser og med diverse funktioner. Se også vores sikkerhedsbriller , der beskytter dine øjne mod væsker, partikler og støv.

Hvilke støvmasker og åndedrætsværn skal jeg vælge?

Der findes forskellige slags støvmasker og åndedrætsværn på markedet. Nogle er for eksempel med blæser. Andre kan beskytte dig mod radioaktivt støv. Når du skal bruge en støvmaske, er det derfor vigtigt at vælge den ud fra din opgave samt hvilken slags forurening, der er tale om, og mængden af forureningen i den konkrete situation.

Du kan få et godt billede af, hvilken støvmaske du skal vælge, ved at se på filterklassen, Den er inddelt i tre klasser:

  • P1 støvmasker: Skal du bare bore lidt huller i væggen eller andre opgaver, hvor det er begrænset med støv? Så vil denne maske typisk være tilstrækkelig. Den har nemlig den laveste udskillelsesgrad.
  • P2 støvmasker: Denne maske kan du bruge i situationer, hvor der er giftigt og sundhedsskadeligt støv. Derudover beskytter P2-masken mod faste partikler eller både væskeformige aresoler og faste partikler. P2-masken fungerer dog ikke ved radioaktivt støv, bakterie eller virus.
  • P3 støvmasker: Her får du den mest effektive type støvmaske. Den er nemlig utrolig kraftig, da støvmasken beskytter mod sundhedsskadeligt og giftigt støv, radioaktivt støv, bakterier og vira. Derudover fungerer masken til faste partikler og væskeformige aerosoler.

Hos BAUHAUS har vi forskellige støvmasker og åndedrætsværn til forskellige klasser. Du finder dem dog som FFP1, FFP2 eller FFP3. De to F’er fortæller, at der er tale om en filtrerende ansigtsmaske. Er du i tvivl, om du overvejer eller har købt en forkert maske? Tøv ikke med at tage fat i vores kundeservice. Så vejleder og rådgiver vi dig bedst muligt.

Hvor længe må du bruge den samme støvmaske?

Hvor længe, du må have den samme støvmaske på i streg, afhænger af den type maske, du bruger. Som udgangspunkt er tidsbegrænsningen på tre timer. Skal du arbejde i støv i mere end dette, skal du ifølge Arbejdstilsynet bruge en filtrerende åndedrætsværn med turboenhed (blæser) eller en luftforsynet åndedrætsværn.

Måske synes du ikke, at støvmasker er behagelige at have på i særlig lang tid. Ligesom almindelige mundbind kan du blandt andet føle dig begrænset i at trække vejret - men maskerne er effektive til det, som de er designet til at beskytte dig mod. Nemlig støv.

Så selvom det kan virke fristende at tage din støvmaske eller dit åndedrætsværn af, så er det bedst at lade være. Heldigvis har vi masser af masker, som du nemt kan justere og tilpasse. På den måde sidder de mest muligt behageligt på dig.

Støvmasker

Viser 23 produkter
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto

Indlæser…