Indlæser
Vinter
Sneskovle fra FiskarsSneskovle fra Fiskars

Hvad er reglerne for snerydning?

Der er flere regler, du skal have styr på, når det gælder snerydning som husejer. Som udgangspunkt skal du kun rydde sne, hvis du er husejer. Men det kan også være, at du som lejer har det ansvar i forhold til din lejekontrakt. Du skal rydde sne og salte eller gruse ved fortovet, indkørslen, havegangen, trapperne og andre fællesområder. Denne forpligtelse gælder dog kun 10 meter ud fra din grunds grænse.

 

Du skal også sørge for at fjerne snevolde ved snerydning af vejen, hvis de blokerer din indkørsel. Du skal rydde sne i tidsrummet klokken 7-22 mandag til lørdag og klokken 8-22 søndag. Tidspunktet for snerydning kan dog variere, hvis du bor tæt på steder, hvor mange mennesker færdes efter kl. 22. Det kan eksempelvis være ved en børnehave, som åbner før klokken 7. Det er således en god idé at undersøge, hvorvidt du skal følge nogle ganske specifikke regler.

 

Du kan nemlig risikere at betale en erstatning, hvis en person kommer til skade, fordi du ikke har ryddet din vej for sne. Ligeledes kan du også komme ud for, at kommunen rydder sneen på din vej - og for din regning - eller at du får en bøde af politiet. Det er således fornuftigt, at du husker snerydningen, så du er på forkant med mulige problemer.

Spader og skovle fra FiskarsSpader og skovle fra Fiskars
River og koste fra FiskarsRiver og koste fra Fiskars
Special Price 249,95 kr. Regular Price 319,95 kr.
Lev. omk. tillægges
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Special Price 164,95 kr. Regular Price 219,95 kr.
Lev. omk. tillægges
Levering
Click & Collect
Special Price 249,95 kr. Regular Price 269,95 kr.
Lev. omk. tillægges
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Mælkebøttefjerne fra FiskarsMælkebøttefjerne fra Fiskars
Løftetang fra FiskarsLøftetang fra Fiskars
Buesav fra FiskarsBuesav fra Fiskars
Se hele sortimentet fra FiskarsSe hele sortimentet fra Fiskars

Sneskovl 

Fiskars har gennem flere hundrede år skabt produkter i en meget høj kvalitet. Her hos BAUHAUS finder du en lang række af deres haveredskaber, der er skabt til at gøre snerydningen nemt og effektivt for dig. Gå på opdagelse her på siden, og se vores store udvalg af sneskovle fra Fiskars.

For Fiskars er det gode håndværk og den høje kvalitet i højsædet, når de skaber deres store udvalg af forskellige former for produkter. Det er med til at gøre, at du virkelig kan have glæde af dine produkter i mange år fremover.

Hvis du er hus- og haveejer, omfatter vinteren ofte også at fjerne sne af den ene eller den anden slags. I den anledning er det nødvendigt at være velforberedt, når sneen falder. Godt snerydningsudstyr som eksempelvis sneskrabere, sneskovle og sneslæder er specielt udviklet til formålet, og de kan bruges til både mindre og større mængder af is og sne.

Her på siden finder du vores redskaber til snerydning fremstillet i materialer som eksempelvis aluminium, træ og plast. Du kan også se det samlede udvalg af haveredskaber til vinter hos BAUHAUS her.

Se vores udvalg af sneskovle fra Fiskars

Fiskars byder på et bredt udvalg af forskellige typer sneredskaber, og alle produkter er fremstillet i lette materialer som eksempelvis plast og aluminium. Fiskars sneskovle har den orange signaturfarve, som gør det let for dig at spotte i sneen. Sneskovlens orange håndtag og gribestykke har en såkaldt softGrip-belægning, der gør den behagelig at holde om. Dertil har den en forbedret aluminiumsskinne med stålwire, der gør skovlen endnu mere slidstærk, så den kan holde til snerydningen hver eneste sæson.

Sneslæder til store mængder sne

Når du skal flytte store mængder sne – eller hvis store arealer skal ryddes – så er sneslæden fra Fiskars et godt redskab. Den fjerner nemlig effektivt og hurtigt sneen uden, at du skal lave tunge løft. Sneslæden skubbes blot fremad til bakken er fuld, hvorefter du skubber den hen til, hvor sneen skal lægges og tipper slæden enten forlæns eller sidelæns.

Fiskars sneslæde er også udstyret med den orange signaturfarve og giver ligeledes sikkerhed i mørket med orange reflekser. Den forbedrede aluminiumsskinne med stålwire gør slæden mere slidstærk, så den kan holde til det tunge arbejde sæson efter sæson.

 

FAQ:

 1. Hvilken størrelse sneskovl er bedst?
  Den bedste størrelse på en sneskovl er den, som passer til netop din højde samt dine præferencer. Hvis din sneskovl passer til din højde, så skåner du nemlig din ryg mere, end hvis du skal bukke dig for meget. Dertil skal skovlen også have en størrelse, så du let kan manøvre rundt med den uden for meget besvær.
 2. Er metal eller plastik sneskovle bedst?
  Dette kommer an på dine præferencer. En sneskovl af plast er lettere, så du kan lægge flere kræfter i, mens du også skåner din ryg. Dog glider den lettere ved ujævne overflader. En sneskovl af metal giver mere modstand, så du kan skovle mere sne på én gang. Denne er typisk også bedre ved nyfalden sne, der endnu ikke er trampet ned.
 3. Hvorfor vælge en sneskovl frem for en normal skovl?
  En sneskovl er en bedre løsning for dig, der skal skovle sne, idet den specifikt er fremstillet til dette formål. Det er en normal skovl ikke. Den har typisk til formål at grave i jorden. Hvis du dermed er interesseret i det bedste og mest effektive resultat, så skal du gøre brug af en decideret sneskovl.
 4. Skal man skovle eller skubbe med en sneskovl?
  Der er ikke en decideret løsning, der er bedst. Det afhænger af dine egne præferencer. Det er dog ikke en god idé at tage mere sne på skovlen, end du kan skubbe. For store snemængder kan nemlig give rygproblemer. Hvis snelaget er tykt eller meget tungt, så kan du nøjes med at tage en halv bane ad gangen.