Indlæser

FLYMO

(6)
Svenske Flymo producerer eldrevne plæneklippere, græstrimmere, hækkeklippere og andre eldrevne haveredskaber. Alle kendes de på deres helt særlige orange farve, samt at de er lydsvage. Derved slipper du for støjen og lugten fra de traditionelle..

Viser 6 produkter

Viser 6 produkter

Flymo

Svenske Flymo producerer eldrevne plæneklippere, græstrimmere, hækkeklippere og andre eldrevne haveredskaber. Alle kendes de på deres helt særlige orange farve, samt at de er lydsvage. Derved slipper du for støjen og lugten fra de traditionelle benzindrevne havemaskiner. Se vores udvalg af Flymo-plæneklippere og -græstrimmere, og bestil online i dag hos BAUHAUS.

Svenske Flymo var en revolution, da den luftpudebårne, elektriske plæneklipper kom frem i 1965. Pludselig var det nemt at klippe plænen – og komme helt tæt ind til blomsterbede, træer og højbede uden at risikere at beskadige dem.

Det gav haveejerne helt nye muligheder og fordele, som ingen havde kunnet forstille sig før de så den fantastiske Flymo-plæneklipper for første gang.

Tre fordele ved havemaskiner fra Flymo

  • Eldrevne og meget lydsvage
  • Lette og nemme at bruge
  • Nemme at vedligeholde

Historien om Flymos plæneklipper

Flymos svævende plæneklipper var inspireret af de engelske luftpudebåde, som var blevet indsat på kanaloverfarten mellem England og Frankrig nogle år forinden.

Indtil da havde de eneste motoriserede plæneklippere, som tidens haveejere kunne investere i, anvendt en støjende og stinkende benzinmotor. Og netop støjen lagde dem for had i parcelhuskvarterne. Især hvis naboen formastede sig til at klikke græsset tidligt en søndag formiddag.

Samtidig gjorde benzinmotoren datidens plæneklipper tung at manøvrere rundt på plænen, ligesom dens klippeteknologi var anderledes. For dengang anvendte de en cylinder, der trak græsset hen over en klinge, som klippede det af. Konstruktionen gjorde det svært at klippe helt tæt til f.eks. træer, hegn og bedafgrænsninger. Og besværligt at klippe kanten på græsplænen.

Alt det ændrede Flymo på!

Næsten lydløs og helt svævende

For Flymo-plæneklipperen anvendte en næsten lydløs elmotor i stedet for den støjende benzinmotor. Den eneste lyd, der kom fra den svævende plæneklipper, var den rotorklinge, som sad under skjoldet på maskinen. Den dannede samtidig det lufttryk, som holdt plæneklipperen oppe – og klippede samtidig græsset.

Det aflivede de tre vigtigste problemer ved den benzindrevne plæneklipper på en gang: Støjen, vægten og muligheden for at klippe helt tæt til kanter, beplantning, hegn og andre forhindringer i græsplænen.

Så pludselig startede du ikke en nabokrig, selv om du slog græsplænen før kl. 10 om søndagen. Samtidig behøvede du ikke gå kanterne efter med en havesaks eller kanttrimmer. For med Flymo-plæneklipperen kunne du svæve helt ud over kanten på græsplænen, uden at afsætte hverken hjulspor eller køre blomsterne ned.

Derfor gik der ikke længe, før Flymo’en blev folkeeje. Ja, faktisk blev den elektriske, svævende plæneklipper så udbredt nogen steder, at dens navn indgik i sproget. Således sagde de stolte engelske ejere af en Flymo, at de skulle ”flymo the lawn”, når de skulle klippe græs.

Flymo – elredskaber til haven

Lige så banebrydende Flymo plæneklipperen var, da den kom frem for over 55 år siden, lige så banebrydende har Flymo været lige siden. For hele vejen har de fokuseret på at bruge el som drivmiddel i deres haveredskaber, samt gøre dem ergonomiske og lette.

Det har givet forbrugerne produkter, der både støjer mindre, forurener mindre og – måske allervigtigst – ikke er sundhedsfarlige at anvende. For ikke alene er udstødningen fra benzinmotoren grim at gå og lugte til. Udstødningsgasserne er også sundhedsskadelige at indånde.

I dag tilbyder Flymo således en bred vifte af elektriske haveredskaber:

  • Elektriske plæneklippere – Udover den legendariske luftpudebårne Flymo plæneklipper, har Flymo også batteri- og ledningsdrevne rotorklippere på hjul i deres produktsortiment.
  • Robotplæneklippere – Flymo har i dag også et bredt udvalg af elektriske robotplæneklippere. De fås i forskellige bredder, der automatisk slår græsset efter behov.
  • Elektriske græstrimmere – Med en Flymo græstrimmer er det både lettere og mindre støjende at få trimmet græs og mindre vækster i haven. Samtidig får du en mere ergonomisk arbejdsstilling.
  • Elektriske hækkeklippere – Med Flymos batteri- og ledningsdrevne hækkeklippere får du et let og meget fleksibelt værktøj til at holde hækken pæn hele sommeren.
  • Elektriske løvstøvsugere – Med en Flymo løvstøvsuger og -blæser er det nemt at holde haven pæn og fri for visne blade og andet affald. Fås i flere kapaciteter.

Så uanset hvilket motoriseret haveredskab, du har brug for, findes der altid en Flymo-version med alle de velkendte fordele.

Flymo-tilbehør, du ikke kan undvære

Uanset hvilken Flymo-plæneklipper eller -græstrimmere du vælger, har du brug for sliddele som f.eks. trimmesnor, græsknive og spolebundsdæksler.

Kniven på din Flymo-plæneklipper slides med tiden af græsset, ligesom den naturligvis beskadiges, hvis du overser et eller andet – f.eks. en sten – som klingen støder ind i. Heldigvis er det både billigt og nemt af købe og udskifte den gamle kniv med en ny. Knivene fås både med almindeligt og bioklip i den bredde, der passer til din Flymo-plæneklipper.

Til græstrimmeren er trimmelinen eller -snoren det, der klipper græs og andre vækster over. Den slides nemt, lige som den selvfølgelig kan knække, hvis den møder et for tykt emne. For eksempel en jernpæl, du har overset. Derfor er det en god ide, altid at have en ekstra trimmespole klar. Så kan du hurtigt komme videre. For spolen er skiftet med et par klik – og så er du klar til at fortsætte.

Endelig kan spolebundsdækslet på trimmeren med tiden får nogle skader – eller kan falde af og blive væk. Derfor bør du også altid sikre dig, at du har et ekstra spolebundsdæksel på lager, hvis uheldet skulle være ude. Heldigvis er det ikke dyrt – så køb det og en ekstra trimmerspole med, når du alligevel bestiller din Flymo-græstrimmer online med direkte levering eller som Click & Collect i dit nærmeste BAUHAUS byggevarehus.

Husk også at købe f.eks. beskyttelsesbriller og handsker, når du bestiller en Flymo græstrimmer eller hækkeklipper. Du finder nemt et par, der passer, i vores store sortiment af arbejdstøj og sikkerhedsudstyr.

Find din næste Flymo hos BAUHAUS

Hos BAUHAUS finder du et bredt udvalg af Flymo-produkter – både online her på siden og i vores byggevarehuse over hele landet. Bestil online med direkte levering hjem til din adresse. Så har du din nye Flymo i løbet af typisk 1 til 4 hverdage.

Kan du ikke vente så længe, vælger du Click & Collect. Så har vi din nye Flymo havemaskine eller tilbehør klar til afhentning inden for 3 timer i det BAUHAUS byggevarehus, der ligger bedst for dig.

Rul op til toppen af siden, og bestil din nye Flymo i dag!

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.