Indlæser

HAMMERITE

(36)
Hammerite-maling har i årevis været den foretrukne maling til rustbeskyttelse. Hammerite har mange forskellige produkter. De er især kendt for deres ”Direct to Rust” maling, som kan bruges direkte på en rusten metaloverflade. Se vores store udv..

1-32 af 36 produkter

Side

Viser 1-32 af 36 produkter

Hammerite

Hammerite-maling har i årevis været den foretrukne maling til rustbeskyttelse. Hammerite har mange forskellige produkter. De er især kendt for deres ”Direct to Rust” maling, som kan bruges direkte på en rusten metaloverflade. Se vores store udvalg af Hammerite-maling til rustbeskyttelse, og bestil online allerede i dag hos Bauhaus.

Siden 1960’erne har engelske Hammerite været et af de førende mærker indenfor rustbeskyttelse af jern og metal. Når du benytter Hammerites helt særlige ”3 i 1” maling, får du både rustbeskyttelse, grunder og den afsluttende maling i én og samme arbejdsgang.

Hammerite findes i et utal af farver, så du let kan finde en farve, der passer til dit projekt. Du kan rustbeskytte både nyt og gammelt jern og metal. Uanset om det har været malet før, eller står med en helt ny blank overflade.

Tre fordele ved rustbeskyttelse fra Hammerite

 • Kan bruges på alt jern og metal
 • Mal direkte på eksisterende rust
 • Op til 8 års korrosionsbeskyttelse

Historien bag Hammerite rustbeskyttelse

Hammerites historie startede i 1962, hvor den engelske ingeniør Allan Forster opfandt formlen til en helt ny type rustbeskyttende maling. I 1960’erne var denne maling en nyskabelse, der ikke alene gjorde det muligt at beskytte metal, der allerede var begyndt at rust. Samtidig kunne du få den næsten i en hvilken som helst farve.

Det gjorde hurtigt Hammerite populær. Derfor blev de snart lanceret på de forskellige internationale markeder, og i dag kan Hammerite købes verden over.

Den oprindelige type Hammerite-maling, får en hammerslået overflade, når den tørrer. For at opnå denne effekt, skulle metaloverfladen tidligere behandles med en spids hammer. Denne proces var enormt tidskrævende, men kunne pludselig klares med et enkelt penselstrøg. Siden e der kommet endnu en type Hammerite-maling, som giver en glat og blank overflade. Denne type maling har endnu flere anvendelsesmuligheder.

Hvad kan du male med Hammerite?

Du kan bruge Hammerite til at beskytte jern og metal mod rust, og der er stort ingen steder, hvor malingen ikke kan bruges.

Du kan f.eks. bruge Hammerite-maling på havelåger og hegn i metal, samt på haveredskaber, cykler, biler, radiatorer og alle andre steder hvor rust er, eller kan blive et problem.

Faktisk kan du også bruge Hammerite på overflader, der ikke umiddelbart kan ruste, som f.eks. aluminium, galvaniserede materialer, krom, rustfrit stål m.m. Det kræver blot, at du bruger Hammerite Primer, inden du maler med Hammerite-malingen. Det kan være praktisk, hvis du gerne vil male flere forskellige materialer i samme farve.

Vælg den rigtige maling

Du skal være opmærksom på, at der findes maling, der giver forskellige overflader på det færdige resultat.

 • Glat effekt – Giver en blank, helt glat og hårdt udseende overflade
 • Satin effekt – Giver en lettere mat, blødt udseende overflade
 • Hammer effekt – Giver en emaljelignende overflade (hammerlak)

Hvis du ikke kan finde en maling, i præcis den farve du ønsker, så vælg Hammerite Your Color. Denne type maling kan tones i næsten 100 forskellige farvetoner. Så har du meget større chance for at find den farve, der passer til dit maleprojekt. Men da denne type maling altid skal tones, kan den ikke købes online, men kun ved besøg i dit lokale BAUHAUS byggevarehus.

Mal direkte på rustne og nye overflader

En af de helt store fordele ved Hammerite-maling er, at du kan male direkte på rustne metalgenstande. Du kan opnå op til 8 års korrosionsbeskyttelse, og dermed forlænge levetiden på en genstand af jern eller metal betragteligt.

En anden fordel ved Hammerite er, at du kan påføre malingen direkte på emnet. Under normale omstændigheder, er det nødvendigt først at anvende en rustbeskytter, dernæst male med grundmaling, og til sidst påføre den farve, du ønsker.

Denne arbejdsgang kan selvfølgelig stadig bruges ved anvendelse af andre produkter. Men med Hammerite-maling klarer du samtlige tre trin i én omgang – Det er derfor malingen kaldes for ”3 i 1”.

Den færdigmalede overflade bliver slagfast, og stopper ny rustdannelse. Overfladen får tillige en smuds- og vandafvisende effekt. Smuds og snavs sætter sig ikke så let fast på overfladen, og vand løber hurtigere væk fra det malede område, hvilket er med til at give en endnu bedre rustbeskyttelse.

Du kan også beskytte helt nyt metal med Hammerite. Derved får du en endnu bedre virkning af malingen end på metal, der allerede er angrebet af rust.

Det skal du bruge, når du maler med Hammerite

En behandling med Hammerite kræver ikke den helt store værktøjskasse. Faktisk kan du nøjes med nogle ganske få ting:

 • Stålbørste
 • Sandpapir
 • Pensel
 • Penselrens
 • Eventuel afdækning

Og selvfølgelig Hammerite-maling!

I nogle tilfælde kan det være lettere at bruge Hammerite spraymaling. Hvis du vælger at bruge spraymaling, så husk at dække godt af rundt omkring det, du skal male. Det kan ikke undgås, at sprøjtestøv fra malingen lægger sig i det område du maler, og kan gøre den efterfølgende afrensning vanskelig.

Find pensler, afdækning og andet tilbehør her.

Sådan bruger du Hammerite maling

Som nævnt kan du male direkte på overflader, der allerede er angrebet af rust. Det er dog vigtigt, at du først får fjernet alt løstsiddende rust. Hvis du overmaler på løs rust, risikerer du, at malingen efter noget tid vil skalle af, og så er du nødt til at male igen.

Start med at fjerne den løse rust med en stålbørste og sandpapir. Så får du en fast bund, som Hammerite malingen kan binde på. Hvis der er tale om store flader, kan du med fordel bruge en stålbørste til montering på en boremaskine. Det kan spare dig for både tid og ømme fingre. Det betyder ikke noget, om du sliber helt ind til det blanke metal – Hammerite skal nok dække det alligevel.

Alt slibestøv skal børstes eller vaskes af, og overfladen skal være helt tør, inden du begynder at male.

Påfør det første lag maling direkte på metallet. Tørretiden er ca. 4 timer. HUSK: Det er vigtigt, at malingen er helt tør, inden du påfører andet lag.

Efter anden gang maling er du færdig, og du kan nyde den flotte nymalede overflade i mange år fremover

Bestil din Hammerite rustbeskyttende maling hos BAUHAUS

Hos BAUHAUS har vi et stort sortiment af de forskellige Hammerite malinger, som du kan købe online her på siden. Hvis du vil i gang med malearbejdet med det samme, kan du købe Hammerite med Click & Collect fra dit nærmeste BAUHAUS byggevarehus.

Rul op til produktoversigten øverst på siden, og se hele udvalget, og bestil din Hammerite-maling online hos BAUHAUS.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.