Indlæser

RODALON

(6)
Der findes utallige typer og varianter af rengørings- og desinfektionsmidler i handlen, men de færreste kan hamle op med Rodalon, når det kommer til alsidighed og effektivitet. Samtidig er Rodalon forholdsvis ufarligt at arbejde med og anbefale..

Viser 6 produkter

Viser 6 produkter

Rodalon effektiv rengøring og desinfektion overalt i hjemmet

Der findes utallige typer og varianter af rengørings- og desinfektionsmidler i handlen, men de færreste kan hamle op med Rodalon, når det kommer til alsidighed og effektivitet. Samtidig er Rodalon forholdsvis ufarligt at arbejde med og anbefales til en lang række dagligdags opgaver af både Fødevarestyrelsen, Sundhedsstyrelsen og Astma-Allergi Forbundet. Hos BAUHAUS fører vi en lang række varianter af Rodalon. Se udvalget herunder, og læs mere om produkterne nederst på siden.

 

Hvad er Rodalon, og hvilke fordele har det?

Rodalon bruges først og fremmest til desinfektion, idet midlet effektivt bekæmper alle almindeligt forekommende bakterier og svampe.

Aktivstofferne og de kemiske forbindelser i produktet minder meget om almindeligt køkkensalt og andre gængse saltforbindelser og er dermed forholdsvis ufarlige og ugiftige. Alligevel fungerer det uhyre effektivt.

Produktets sammensætning gør det også meget skånsomt over for de materialer, der behandles. Der forekommer for eksempel ingen blegning af farveægte tekstiler, og Rodalon kan også problemfrit bruges overalt til for eksempel plastoverflader, fliser, murværk og træ. For en god ordens skyld bør du dog altid på forhånd foretage en prøvebehandling på et mindre synligt sted. Selv rent vand kan trods alt være årsag til farveskifte på visse materialer.

Rodalon kan på mange måder sammenlignes med det gammelkendte produkt Klorin, som dog ikke bruges så meget længere. Klorin er nemlig både blegende og skadeligt for miljøet, og derfor er Rodalon et langt bedre alternativ.

Rodalon Indendørs – universalproduktet, som alle bør have stående

Det mest kendte produkt fra Rodalon-serien er uden tvivl Rodalon Indendørs, som kan bruges i utallige situationer. Her er det især desinfektion og lugtbekæmpelse, der er i fokus. Dårlig lugt skyldes normalt bakterier, mug eller skimmelsvampe, og her bekæmper Rodalon effektivt.

Rodalon fås som koncentrat i praktiske 1-liters dunke eller lidt mere økonomieffektive 2,5-liters dunke. Som universalregel skal produktet blandes op med vand i forholdet 1:10, men alt efter tilsmudsningsgrad kan du vælge en stærkere blanding. Blandingen påføres på problemområder og er mest effektiv, hvis den får lov at sidde og virke lidt, før den fjernes igen med rent vand.

I særligt vanskelige tilfælde kan du overveje Rodalon Skimmel eller Rodalon Skimmel Plus, som er et nyt produkt med en endnu mere effektiv formel, der også dræber eventuelle svampesporer i nærområdet og dermed også virker forebyggende mod fremtidige angreb. Bemærk, at Rodalon Skimmel-produkterne er færdigblandede og skal ikke tyndes op med vand.

Selv om Rodalon er lidt af et vidundermiddel, er husholdningsarsenalet selvfølgelig ikke komplet uden sæbe og resenmidler til almindeligt snavs. Du finder et bredt udvalg i vores specialkategori for rengøringsmidler.

Rodalon Udendørs – et mere drøjt produkt til det grove arbejde

Det udendørs miljø er som regel mere fugtigt, og det kan give god grobund for alger, svampevækst og lignende. Vi kender alle de grå eller grønlige belægninger, der kan opstå på havemøbler, terrassefliser, murværk og mange andre steder. Belægningen skæmmer og er tegn på et usundt miljø.

Heldigvis kan problemet effektivt bekæmpes med Rodalon Udendørs. Også dette produkt fås i dunke med henholdsvis 1 eller 2,5 liter. Rodalon Udendørs bør typisk blandes op med vand i forholdet 1:5 eller 1:10.

Påfør blandingen på den angrebne overflade, og lad den virke en times tid, før der skylles- eller tørres efter med rent vand. Virkningsgraden er størst, når vejret er tørt og ikke for koldt.

Rodalon på sprayflaske – nemt og bekvemt

Som noget relativt nyt fås de fleste Rodalon-produkter nu også på praktisk sprayflaske, færdigblandet og klar til brug. Det er nemt og bekvemt at have en sådan flaske stående. Eksempelvis i køkkenet, hvor du hurtigt kan desinficere bordflader, skærebrætter, knive med videre. Spray på, lad Rodalon virke et øjeblik og tør til sidst efter med rent vand.

Husk, at Rodalon først og fremmest tager sig af de usynlige bakterier og lignende. Fjern først krummer og madrester, og gør overfladen ren på vanlig vis. Rodalon tager sig af slutbehandlingen og efterlader dit køkken desinficeret og hygiejnisk. Rodalon bør ikke blandes med sæbe eller andre rengøringsmidler, da det modvirker effekten.

Effektiv bakteriebekæmpelse med Rodalon

Rodalon er det perfekte desinfektionsmiddel i utallige sammenhænge. Jordslåede tekstiler og områder med mug og skimmel er naturligvis oplagte. Her kan du se problemet med det blotte øje, og det er let at gå til. Usynlig bakterievækst er derimod et problem, som mange overser. Bakterier er ofte synderne, når vi bliver syge, og mange sygdomsforløb kan helt undgås, hvis de almindeligt forekommende bakterier bekæmpes på passende vis. De mulige indsatsområder er mange, men her er et par eksempler:

  • Hvidevarer og køkkenmaskiner
  • Svampe, opvaskebørster og karklude
  • Remedier til kæledyr
  • Barnevogne, klapvogne og lignende

Eftersom det er i køkkenet, du laver mad, er der god grund til at være særlig omhyggelig med hygiejnen netop her. Køleskabe, ismaskiner og frysere er typisk et område, hvor mange sløser med hygiejnen. På grund af det kølige miljø udvikler bakterierne sig langsommere, men de udvikler sig. En hurtig rengøring med en 10 % Rodalon-opløsning efterfulgt af aftørring med rent vand, efterlader dine hvidevarer i perfekt desinficeret stand. Så undgår du også dårlig lugt, som ellers kan sætte ”smagsaftryk” på fødevarerne.

Et af de steder i køkkenet, hvor bakterierne typisk trives allerbedst, er i vaskesvampe, opvaskebørster og karklude. Læg tingene i en Rodalon-opløsning, og skyl efterfølgende med rent vand. Klude og lignende kan passende få en almindelig tur i vaskemaskinen efterfølgende. Resultatet er 100 % bakteriefri køkkenremedier.

Kæle- og hobbydyr kan være nogle små ”grisemikler”, og bakterierne får frit løb, hvis du ikke sørger for at begrænse dem. Tæpper, kattebakker, hundekurve og lignende kan med fordel behandles jævnligt med Rodalon.

Mange kurve er udført som fletværk, som kan være lidt af en udfordring at holde rent. Her kan du med fordel bruge en blød børste, så Rodalon-opløsningen kommer ind i alle kroge. Lad det virke en halv times tid, og skyl derefter med rent vand.

Rodalon kan også fint bruges til både akvarier og terrarier. Husk blot at skylle grundigt efterfølgende.

De helt små børn er i særlig grad følsomme over for bakterier og svampesporer, som kan medføre udvikling af astma og allergier. Den indvendige side af barnevogne, vugger med mere bliver ofte fugtige, hvilket giver god grobund for skimmel og lignende. Forebyg med jævne mellemrum med en afvaskning med Rodalon-opløsning efterfulgt af aftørring med rent vand.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.