Indlæser

STIGA

(18)
Svenske Stiga er et særdeles kendt mærke herhjemme, når det handler om motoriserede havemaskiner. Det er der flere gode grunde til, men den primære er nok, at Stiga har formået at leve op til sin målsætning om at forsyne forbrugerne med drifts..

Viser 18 produkter

5 års garanti
Special Price 2.999,00 kr. Regular Price 3.339,00 kr.
Lev. omk. tillægges
Levering
Click & Collect
5 års garanti
Levering
Click & Collect
5 års garanti
4.499,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
5 års garanti
Special Price 4.899,00 kr. Regular Price 4.999,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
5 års garanti
6.899,00 kr.
Der er fri fragt på dette produkt
Levering
Click & Collect
5 års garanti
Levering
Click & Collect
5 års garanti
Levering
Click & Collect
5 års garanti
Levering
Click & Collect
5 års garanti
Levering
Click & Collect
Kun webshop
5 års garanti
Levering
Click & Collect

Viser 18 produkter

Plæneklippere, hækkeklippere og haveredskaber fra Stiga

Svenske Stiga er et særdeles kendt mærke herhjemme, når det handler om motoriserede havemaskiner. Det er der flere gode grunde til, men den primære er nok, at Stiga har formået at leve op til sin målsætning om at forsyne forbrugerne med driftssikre haveredskaber i høj kvalitet til rimelige priser. Hos BAUHAUS har vi derfor naturligvis en lang række af virksomhedens produkter i sortimentet, lige fra den kendte Stiga plæneklipper til hækkeklippere og andre haveredskaber.

 

Stiga er i særlig grad kendt for sine plæneklippere

Svenske Stiga udvikler og producerer en lang række motoriserede haveredskaber til private haveejere, og mærket har generelt et rigtig godt ry. De er dog nok mest kendt for Stiga plæneklipperen, som i dag produceres i hundredetusindvis i et væld af størrelser og udgaver. Stiga hører således til blandt verdens største producenter af plæneklippere.

Sortimentet spænder lige fra store selvkørende havetraktorer og helt ned til små, lette batteridrevne plæneklippere. Stiga producerer sågar en lille legetøjsvariant i de velkendte gule og sorte farver, så også familiens yngste kan ”hjælpe til” i haven.

Hvilken plæneklipperydelse og type er passende?

Før du beslutter dig for, hvilken model af Stiga plæneklipperne du skal have fat på, er der flere overvejelser, du bør gøre dig. Følgende parametre kan være afgørende for, hvad der er det mest optimale valg i din situation:

  • Græsplænens størrelse
  • Budget
  • Din egen samt naboens støjtolerance
  • Lyst og evne til at vedligeholde en benzinmotor

Havetraktoren – det eneste realistiske bud til den meget store plæne

Græsplænens størrelse er i udgangspunktet helt afgørende for, hvilken græsslåmaskine der vil være passende. Har du en meget stor græsplæne på adskillige tusinde kvadratmeter, er havetraktoren det eneste realistiske bud, med mindre du kan afsætte det meste af din tid til arbejdet. Havetraktoren har stor klippebredde og høj kørselshastighed og kan klare opgaven mange gange hurtigere end en almindelig plæneklipper. Med en almindelig plæneklipper ville du også skulle gå ganske mange kilometer, før arbejdet var tilendebragt.

Havetraktoren er en del dyrere end mindre plæneklippere, men Stigas havetraktorer er dog heldigvis noget mere moderat prissat end så mange andre mærker. En yderligere fordel ved havetraktoren er desuden, at der kan tilkøbes ekstraudstyr som for eksempel en vogn til transport af jord, brænde, tungt haveaffald eller andre effekter.

Benzinplæneklipperen klarer den mellemstore plæne

Plænestørrelser fra 500 og op til få tusinde kvadratmeter kan varetages af både havetraktoren og den almindelige benzinplæneklipper. I den lave ende af spekteret vil det være lidt overkill med en havetraktor, med mindre du er dårligt gående eller har brug for havetraktoren til andre formål også.

Ellers er den almindelige benzinklipper et oplagt valg. Desto større plæne du har, desto bredere klippebredde bør maskinen have, hvis arbejdet skal være effektivt. Heldigvis er de fleste Stiga plæneklippere i øvrigt selvkørende, og det letter arbejdet en del.

Batteridrevne modeller er oplagte til de mindre opgaver

Batteridrevne plæneklippere bliver stadig mere populære, og det er der flere gode grunde til. Først og fremmest larmer de markant mindre end benzinmodellerne, og det er et stort plus for både arbejdsmiljøet og dit forhold til naboen. En batteridreven model er også mere miljøvenlig i drift, idet motoren hverken udleder CO2 eller benzin-os.

Selvom moderne batterier og elmotorer er blevet kraftigt forbedrede de senere år, hamler teknikken ikke helt op med benzinmotorens ydeevne, så batteri-klipperen egner sig bedst til den mindre græsplæne. Vær også opmærksom på, at en batteribaseret model typisk vil være noget dyrere i indkøb end en benzinmodel med tilsvarende ydelse.

Du kan i øvrigt også få Stiga hækkeklippere, kædesave, græstrimmere og løvblæsere med batteridrift, hvis du kun skal bruge maskinerne i den mindre have. Disse modeller har alle de samme fordele som den batteridrevne plæneklipper.

Benzinmotoren skal vedligeholdes korrekt

En af de helt store fordele ved el- og batteridrevne haveredskaber er, at vedligeholdelsen er minimal. Motoren starter med det samme hver gang og skal hverken have skiftet olie eller filtre.

Til større haveopgaver kommer du dog ikke uden om benzinmotorens ekstra kræfter, og her skal du være forberedt på et vist vedligehold, hvis motoren skal holde en årrække.

Det handler blandt andet om rensning eller udskiftning af filtre til luft og benzin og udskiftning af olie med videre. Det er også bedst at tømme benzintanken, hvis plæneklipperen står i længere tid uden at blive brugt. Ellers kan der opstå kondensdannelse og deraf følgende motorproblemer.

Både el- og benzindrevne haveredskaber skal dog naturligvis rengøres løbende. Særligt om efteråret når havearbejdet afsluttes, er det vigtigt at få renset i bund.

For plæneklipperen gælder det for eksempel, at skjoldet indvendigt skal renses helt fri for fastsiddende græs. Blød eventuelt op med vand, og brug en stiv børste til det mest genstridige. Også knivene skal slibes på alle maskintyper, så de altid er skarpe.

Har du ikke selv lyst til at rode med motorvedligehold og slibning af knive, kan du heldigvis betale en fagmand for at foretage den nødvendige service.

Lidt korte facts om Stiga

En af grundene til svenske Stigas store succes herhjemme er nok deres kendskab til vejrforholdende på vores breddegrader. Som en del af Norden kender de alt til de til tider regnfulde og kolde vejrforhold, og det smitter af på produktets kvalitet, der er designet til at kunne modstå forholdene.

I modsætning til mange andre producenter af plæneklippere, hækkesakse og haveredskaber generelt, sigter Stiga også meget målrettet mod os almindelige forbrugere. Det betyder, at materiellet ikke er designet til skovbrug og stordrift, men almindeligt havebrug i en årrække. Det resulterer i særdeles forbrugervenlige priser, som giver meget redskab for pengene.

Sjovt nok startede Stiga et helt andet sted, idet virksomhedens første produkter tilbage i 1930’erne var tilbehør til bordtennis. Den dag i dag udgør disse produkter stadig en del af virksomhedens portefølje. Men allerede i 1950’erne blev havemaskinerne dog en del af virksomhedens fokusområde, og i løbet af få år blev det virksomhedens dominerende produktområde.

Stiga har altid været drevet af innovativ skabertrang og har på mange måder været frontløber for udviklingen af havemaskiner i Europa. Stiga var eksempelvis blandt de første, der eksperimenterede med batteridrevne plæneklippere (helt tilbage i 1964), og sidenhen fjernstyrede plæneklippere og robotplæneklippere, for blot at nævne nogle få at de mange revolutionerende tiltag som Stiga kan tage æren for. 

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.