Sådan indretter du med tapet

Sådan indretter du din bolig med tapet | BAUHAUS

Hvide vægge er rolige og støjer ikke, og du går stort set aldrig galt i byen med en klassisk, hvid væg. Men de hvide vægge kan hurtigt blive kedelige og upersonlige, og derfor er trenden i boligindretning også begyndt at bevæge sig mod en mere farverig og spændende tendens. Og den tendens kan du imødekomme med tapet. 

 

Vælg det rigtige tapet

Farver på væggene og mønstret tapet er vendt tilbage i den moderne indretning, og især tapet er en nem måde at skabe et personligt udtryk i dit hjem. Tapet er nemlig fremragende til at sætte en stemning og skabe liv i indretningen. Om du går efter et dramatisk udtryk med store og kraftige mønstre, rene minimalistiske linjer eller romantiske snirkler, så kan det skabes med tapet, der findes i et hav af varianter. 

En stor tendens i boligindretningen i øjeblikket er at tapetsere en enkelt væg i rummet, hvilket skaber en smuk kontrast til de ensfarvede vægge, samtidig med at du undgår, at tapetet bliver for dominerende. Alt efter rummets størrelse, lysindfald og valget af tapet, kan det dog stadig være et smukt valg at tapetsere alle vægge.

Mangler du inspiration til hvilket tapet, der passer hjemme ved dig, så kig ned i din lokale BAUHAUS og hør nærmere. Vi har et kæmpe udvalg af tapet i mange stilarter og til både børn og voksne.

Der er mange forskellige muligheder, når du indretter med tapet. Du kan for eksempel vælge mellem både naturtro fototaper og gemoetriske mønstre.

 

Tapet: Find din egen stil

 • Det stribede tapet er en del af Fionas nordisk inspirerede kollektion, der emmer af dansk sommerstemning og lette farver. Tapetet har en god lysægthed og med sit lyse og klassiske udtryk passer det til både store og små rum. Så det her.
 • Fototapetet fra Komar gør det nemt for dig at springe med på en anden af tidens store indretningstendenser – nemlig rå murstensvægge. Hvis du ikke helt er klar til at blotlægge murstenene endnu, så skaber tapetet her en smuk og realistisk imitation af en flot og detaljeret stenvæg. Se det her.
 • Det smukke tapet fra AS Creation mørke grå nuancer forestiller et kubistisk design. Tapetets geometriske mønster kan give de fleste værelser og rum et moderne og stilfuldt udtryk. Se det her.

 

Med moderne tapeter slipper du for hårdt arbejde

Tapetsering bliver ofte forbundet med hårdt og svært arbejde, og det var det da også førhen, hvor tapet var udført i almindeligt papir, der udvidede sig, når det blev tørt. Det slipper du for i dag, for de fleste tapeter, du finder hos BAUHAUS, er af den moderne Smart Paper type – også kaldet Non-Woven eller filttapet. 

Fordelen er, at bagsiden ikke suger lim, og at tapetbanen derfor holder størrelsen præcist. Du kan derfor rulle en færdigblandet lim direkte op på væggen og derefter montere dit tapet. Til sidst skæres overskydende tapet væk i top og bund, og du er klar til at sætte næste bane op. Hvis du senere får lyst til at eksperimentere med et nyt udtryk i dit hjem, kan du let pille tapetet ned igen.

Hvis du er i tvivl om typen af de forskellige tapeter eller har brug for råd og vejledning omkring valget af lim, ruller eller andet, så spørg endelig personalet i byggevarehuset til råds. De står klar med masser af faglig viden og inspiration.

Et lyst og mønstret tapet kan skabe masser af liv i indretningen uden at dominere eller gøre rummet mørkere.

 

Sådan arbejder du med tapet

Inden du starter er det en god ide at have værktøj og tilbehør ved hånden. Du skal bruge:

 • Vævlim
 • Malerrulle
 • Bred spartel
 • Svamp
 • Pensel
 • Tapetlineal
 • Tapetbørste
 • Tapetsaks

 

Find alt du skal bruge på vores webshop eller i dit lokale byggevarehus og kom i gang med tapet i din bolig. Vi har et kæmpe udvalg af både tapeter og tilbehør. Hvis du har brug for mere information om tapetsering, kan du læse vores guide her.

 

Så er du klar til at sætte dit tapet op. Det gør du ved at følge de syv nemme trin:

 1. Sørg for at væggen er rengjort grundigt og er helt glat.
 2. Påfør lim med en malerrulle direkte på væggen. Husk at komme helt ud til kanterne – her kan du bruge penslen.
 3. Start med den første bane tapet. Vær omhyggelig med at få den helt lige.
 4. Glat efter med tapetbørsten, så du får fjernet alle lufthuller fra dit tapet.
 5. Skær det overskydende tapet af ved at presse en lige kant med spartlen og skære med en skarp kniv.
 6. Fjern overskydende lim på fodlisten med svampen.
 7. Gentag processen med de næste baner tapet.

 

Nu har du en smuk, tapetseret væg i dit hjem, som skaber liv og en personlig stemning.

 

Skal du fjerne dit gamle tapet? 

Hvis du har gammelt tapet siddende, og du gerne vil sætte nyt tapet op, skal det gamle fjernes først. Det er heldigvis ikke så svært igen, så længe du ved, hvad du laver. Og det kan du heldigvis komme til lige her. 

Når du fjerner tapet, afhænger metoden, du skal bruge, af, hvilken type væg, du har, og hvor gammelt tapetet er. Nogle af mulighederne for at fjerne tapet er at bruge skyllemiddel, tapetafdamper eller tapetopløser. 

Det er især, hvis du skal fjerne tapet fra gipsvægge, at du skal være særligt forsigtig. Det sker nemlig ofte, at gipsvæggen tager skade, når tapeter bliver fjernet derfra. Det er faktisk svært at undgå, og derfor vælger mange simpelthen bare at sætte en ny gipsvæg op eller tapetsere oven på den gamle tapet. 

Hvis du skal fjerne tapet fra en anden type væg, og du gerne vil gøre det på en miljøevenlig måde, kan du bruge en tapetdamper. Med en tapetdamper går det langsomt, men til gengæld er det for miljøet. Og det er en effektiv måde at fjerne tapet på, når du først kommer i gang. Med damp får tapetdamperen dit tapet til at løsne sig fra væggen, så du let kan fjerne det. 

Hvis du vil læse mere om, hvordan du fjerner gammelt tapet fra dine vægge, kan du læse vores guide lige her.

Var denne artikel behjælpelig?

Tak! Vi er glade for du synes godt om det

Tak! Vi arbejder på at forbedre indholdet

Tak for din feedback!

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.