Derfor skal du vælge en fleksibel vandslange


Er det tid til at vande planter og blomster i haven? Enhver have er afhængig af vand, og hvis det ikke regner regelmæssigt, skal du selv i gang med vandkande eller vandslange. Men tanken om at vikle vandslangen ud og sammen igen samt at trække den igennem have, hvor den bøjer og river ting med sig, kan få de fleste til at opgive på forhånd.

Men hertil kan du gøre dig selv en kæmpe tjeneste. Der findes nemlig ikke længere kun almindelige vandslanger. En fleksibel vandslange er “det nye” inden for vanding i haven. Den er langt mere praktisk og let at have med at gøre. Både før, under og efter, du har vandet din have.

En fleksibel vandslange kan du nemlig folde sammen, så den fylder næsten ingenting, og den er let at tømme for vand, når du er færdig med at bruge den. Derudover er den lettere, og så er den holdbar.

Fordelene ved en fleksibel vandslange


Først og fremmest er det markant lettere at opbevare en fleksibel vandslange end en almindelig. En fleksibel vandslange vejer stort set ingenting, den er let at folde sammen - du kan faktisk bare krølle den sammen, da den også et let at folde ud igen - da den næsten er umulig at få til at slå knuder. Derudover kan den ikke knække på grund af sammensætningen af materialet.

En fleksibel vandslangen bliver også kaldt en flexvandslange. Og det netop fordi, den udvider og svinder i takt med, at du bruger den. Når du ikke bruger den, fylder den fleksible haveslange ingenting. Når du bruger, så udvider den sig i takt med, at vandet fylder den op. Den kan faktisk blive op til 15 meter eller 30 meter lang, afhængigt af modellen, naturligvis. Men når du står med den, fylder den meget mindre.

Man siger, at en fleksibel vandslange vokser cirka tre gange dens oprindelige størrelser, når den bliver fyldt med vand. Altså bliver 10 meter vandslange til 30 meter vandslange, når du tænder for vandet.

Der, hvor det så bliver endnu smartere, er, at når du er færdig med at bruge den, så skrumper den ind til den lille størrelse igen. Det er altså bare ikke fleksibel vandslange i den forstand, at vandslangen ændrer længden og form i takt med, at du bruger den. Fleksibiliteten ligger også i, hvor let den er med at have med at gøre.

Relaterede produkter

Vælg den rette haveslange første gang

Markedet for vandslanger - både fleksible vandslanger og almindelige - er efterhånden lidt broget. Der findes mange billige fleksible vandslanger, men du skal passe på med at købe dem for billigt. Hvis du finder et godt tilbud, kan du selvfølgelig sagtens slå til, hvis det er fra et mærke, du kender. Men alt for mange mennesker køber først en billig vandslange og derefter en ny, fordi den billige ikke levede op til forventningerne.

Du skal heller ikke tro, at en almindelig vandslange er dårlig, bare fordi der findes en mere fleksibel løsning. En almindelig vandslange kan i nogle tilfælde tåle flere tæsk, og skal en vandslange slæbes hen over sten og skarpe kanter, er det bedst, du bruger den gode gamle almindelig vandslange.

Hvis din haveslange primært skal bruges samme sted til vanding og evt. kobles til en vandingsanlæg, giver det også bedre mening, at du vælger en almindelig haveslange.

Det er faktisk ret let at svare på spørgsmålet, om du skal vælge en fleksibel vandslang eller en almindelig. Hvis du bruger din vandslange mange forskellige steder til forskellige formål, så skal du vælge en fleksibel vandslange. Hvis du bruger din haveslange samme sted og ikke særlig tit, kan du fint klare dig med en almindelig haveslange.

Derudover afhænger det også af, hvordan du vil opbevare dine vandslanger. En fleksibel vandslange er meget nem at opbevare i et skur eller sågar indenfor. En almindelig vandslange skal helst hænge udenfor, og den fylder altså en del mere. Så det skal du have med i dine overvejelser.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto