Så tæt må du bygge på skel – lær byggereglerne at kende


Uanset hvilket byggeprojekt du har i tankerne, er der regler for, hvor højt og tæt du må bygge i skel. Disse regler har til formål at forhindre, at din nabo eksempelvis bygger et udhus, en garage eller en overdækket terrasse for tæt på din grund. Bliv klogere på reglerne for byggeri i skel ved at læse videre.

Afstand til skel


Byggeri som drivhus, carport, garage, udhus eller overdækket terrasse, der opføres i tilknytning til din eksisterende bolig, skal som udgangspunkt placeres minimum 2,5 meter fra skel til nabo og offentlig vej.

Lige så snart byggeriet placeres mere end 2,5 meter fra skel, gælder de samme bygningsregler og højdegrænseplan som for enfamiliehuse.

I al sin enkelthed betyder det, at højden på bygningen højst må være 1,4 x afstanden til naboskel eller offentlig vej.

Læs mere om reglerne for højdegrænseplan her.

Det er til gengæld ikke umuligt at bygge tættere på skel end de 2,5 meter, men hvis du ønsker det, skal du opfylde en række andre krav. Der er eksempelvis skærpede krav i forhold til afledning af regnvand.

Regnvandet skal opfanges på din egen grund og må altså ikke løbe fra carportens tag og ned på din nabos grund. Derudover må den samlede længde af alle bygninger i skel højst være 12 meter lang. Har du et byggeri i skel, som støder op mod to skel, er det kun den længste side, som skal medregnes. Alle former for udhæng på mere end 50 cm regnes også med i bygningens længde.

Relaterede produkter

Afstand til skel i sommerhus


I sommerhusområder er reglerne for byggeri i skel en smule anderledes. Du må eksempelvis ikke bygge en carport, garage, udhus, overdækket terrasse eller drivhus tættere end 2,5 meter fra skel. Til gengæld gælder de samme regler som nævnt i afsnittet ovenfor, hvis du overholder de 2,5 meter. Kan du ikke overholde de skærpede regler i sommerhusområdet, skal der være mindst fem meters afstand til skel.

Andre regler i skel


Ud over der findes regler for byggeri i skel, gælder der også regler for eksempelvis beplantning og opsætning af hegn i skel. Du må ikke plante træer direkte i skel, da træet dermed også vil være din nabos ansvar, hvilket du ikke kan pålægge naboen. Det skyldes, at skel er fællesgrund, som I begge har ansvar for.

Opsættelse af hegn i skel kategoriseres i to grupper: fælleshegn og eget hegn. Fælleshegn skal opsættes lige i skellet og tydeligt adskille de to grunde. Højden på hegnet aftales med naboen, men kan I ikke komme frem til enighed, kan Hegnsynet fastslå højden. Højden vil som udgangspunkt ligge på mellem 1,8-2 meter. Eget hegn skal derimod stå langs skellet og må altså ikke stå lige i skellet. Dog må det ikke opsættes mere end 1,75 meter fra skellet. Ligeledes må højden maks. være 1,8 x afstanden til naboskel og naturligvis ikke genere et eventuelt fælleshegn.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto