Beskyt din bil med en garage i træ, og byg den selv

En garage eller carport i træ kan beskytte din bil mod vind og vejr og især frost, når vinteren står for døren. Der er vel næppe noget mere irriterende end at skulle af sted på arbejde en råkold mandag morgen for så at opdage, at bilen er iset til. I kamp mod tiden og isen står du med frosne fingre og drømmer dig tilbage til sommeren, hvor du kunne have gået og hygget med et vaskeægte gør det selv-projekt: Nemlig at bygge din egen trægarage eller carport. I så fald havde din bil stået tørt og uden et isdække.

Udover din bil kan din nye carport også rumme andre maskiner og redskaber. Det afhænger selvfølgelig af, hvor stor du ønsker, din carport skal være. Det gode ved at bygge den selv er, at du helt selv kan bestemme over både størrelse, udseende og materialer.

En overdækket garage udført i træ er både funktionel og smuk at se på.

Du behøver ikke være professionel for at bygge en carport

I dagens vidunderlige verden er der mange hjemlige konstruktioner, du selv kan udføre. For nogle er årsagen til dette bestemt, at de er blevet rigtig dygtige handymen, der har hænderne skruet ordentligt på. For de fleste er det dog fordi, at du kan erhverve dig byggesæt til stort set alle havehuse, annekser, skure samt carporte og garager.

Billede af en overdækket carport i træBillede af en overdækket carport i træ

Hvis du vil gøre det selv, men stadig være på den sikre side ift. materialer, konstruktion og meget andet, så er et byggesæt,
der indeholder alt, du skal bruge til at bygge din egen garage eller carport i træ, altså vejen frem. Dermed ikke sagt, at du ikke kan gøre det helt selv fra bunden, det andet er bare meget nemmere.

Du kan se et stort udvalg af gør det selv-garager og carporte her.

Relevante produkter

Match din carport med din bolig

Hvilken garage eller carport passer til dit hjem? Det kommer selvfølgelig an på, hvor meget plads du har. Jo mere plads du har, jo større en garage eller carport kan du bygge. Hvis du skal have en garage eller carport med skur, skal der medregnes ekstra plads til det, naturligvis. Hvis du har mange havemaskiner, du ønsker at opmagasinere, skal deres samlede massefylde indregnes i skuret til garagen.

Tænk også over hvilke materialer din bolig er lavet af. Hvis du har et mørkt træhus, giver det nok god mening at bygge en carport i mørkt træ. Tænk over hvilke farver der passer sammen. Et rødt eller gult murstenshus står godt op ad en mørk eller sort garage. Du kan altid male træværket, skal du huske.


Det tager ikke lang tid at bygge sin egen garage

Det er klart, at det afhænger af, hvor omfattende dit garageprojekt er, hvor lang tid det tager. Men som udgangspunkt tager det ikke mere end et par dage – hvilket vil sige, du kan klare det på en weekend – hvis din garage eller carport blot skal være fire pæle med et tag, som kan beskytte din bil mod alt, der kommer fra oven.

Alting går hurtigere, jo bedre du er til det, så er det første gang, du giver dig i kast med af denne størrelsesorden, kan du nok regne med en dag ekstra i form af lærepenge og ”prøven dig frem”. Hvis du har en ven eller bekendt, der er ferm til håndværk og gør det selv-projekter, så kan du nok barbere en dags arbejde af, hvis du får hjælp af vedkommende.

Scenariet med en weekend er nok mest realistisk, hvis det er en simpel carport, du vil bygge. Er du ude i et projekt med plads til to biler samt et større redskabsskur, kan det nok godt tage 14 dage eller mere. Større byggeprojekter skal udføres ordentligt og omhyggeligt.

Billede foran en overdækket træcarport med sort tagBillede foran en overdækket træcarport med sort tag

Husk i øvrigt også at søge tilladelse til at bygge egen carport hos din kommune. I mange tilfælde er det nok, at du melder dit byggeri ved kommunen, og så kan du ellers gå i gang. Vil du være helt på den sikre side, skal du vente et par uger efter anmeldelsen og se, om kommunen har nogle indvindinger mod din carport. Hvis du bygger mere end 50 m2, kræver dit byggeri en byggetilladelse, før du kan gå i gang. Hvis det samlede byggeri af annekser, hytter, garager og mere i den dur udgør mere end 35 m2 af din grund, skal du regne det med ind i hele bebyggelsesprocenten på din grund, og dermed kan du være nødt til at søge byggetilladelse og måske endda dispensation til din nye garage.

Hvis din nye carport eller garage bliver en integreret del af din bolig, skal du også søge byggetilladelse.


Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto