Filtrer på...
-
RYOBIRyobi fugerenser RY18PCA-0 18 V999,95 kr.
-
RYOBIRyobi akku fugerenser RY18PCA-120 18 V1.699,00 kr.
-
RYOBIRyobi akku hækkeklipper RY18HT55A-0 One+ 18V ekskl. batteri og oplader1.099,00 kr.
-
RYOBIRyobi el hækkeklipper RPT4545E1.499,00 kr.
-
GARDENAGardena frugtopsamler med skaft599,95 kr.
-
RYOBIRyobi akku teleskop hækkeklipper RY36PHT50A-0 Max Power 36V u/batteri1.599,00 kr.
-
RYOBIRyobi hækkeklipper RHT36B61R 36 V1.200,00 kr.
-
RYOBIRyobi hækkeklipper RY18HTX60A-0 One+ 18 V solo1.649,00 kr.
-
RYOBIRyobi terrasserenser med multibørste RY18PCB-0 18 V One+1.399,00 kr.
-
FISKARSFiskars topsaks UPX86 PowerGear639,95 kr.
-
HOME IT GARDENHome>it havebør med luftgummihjul og hammerlak 80 L349,95 kr.
-
RYOBIRyobi hækkeklipper RHT36C61R20S 36 V inkl. batteri og lader2.349,00 kr.
-
RYOBIRyobi akku hækkeklipper OHT1850X One+ 18V ekskl. batteri og lader1.049,00 kr.
-
GREEN>ITGreen>it frugtpresser bøg 12 liter699,95 kr.
-
RYOBIRyobi hækkeklipper RY18HTX60A-125 One+ 18 V m/batteri og oplader2.249,00 kr.
-
DEWALTDewalt hækkeklipper DCMPH566N 18 V XR 55 cm solo1.649,00 kr.
-
BOSCHBosch akku hækkeklipper AdvancedHedgeCut Solo 36V-651.359,00 kr.
-
GROUWFrugtplukker med teleskopskaft - Zline Garden54,95 kr.
-
DEWALTDewalt hækkeklipper DCMHT563N-XJ 18 V XR uden batteri og lader999,95 kr.Kampagneprisen er gyldig til og med 12 septemberSpar: 369,05 kr. Normalpris: 1.369,00 kr.
-
RYOBIRyobi akku græs-/hækkeklipper RY18GSA-0 One+ 18V u/batteri og lader954,95 kr.
-
RYOBIRyobi akku hækkeklipper RHT1851R20F One+ 18V inkl. batteri og lader1.199,00 kr. Spar: 301,00 kr. Normalpris: 1.500,00 kr.
-
RYOBIRyobi akku grensav OPP1820 One+ 18V ekskl. batteri og lader1.099,00 kr.
-
RYOBIRyobi akku grensav RY18PSX15A-0 One+ HP 18V u/batteri og lader1.549,00 kr.
-
FISKARSFiskars topsaks UPX82 PowerGear529,95 kr.
-
BOSCHBosch el-hækkeklipper AdvancedHedgeCut 651.229,00 kr.
-
RYOBIRyobi akku hækkeklipper RY36HTX65A-0 Max Power 36V ekskl. batteri og oplader2.149,00 kr.
-
BOSCHBosch akku hækkeklipper UniversalHedgeCut Solo 18V-50919,95 kr.
-
GARDENAGardena teleskopisk grensaks StarCut 410 Plus1.362,00 kr.
-
GARDENAGardena teleskopskaft Combisystem 210-390 cm579,95 kr.
-
RYOBIRyobi akku kultivator RY18CVA-0 One+ 18V ekskl. batteri og oplader2.249,00 kr.
-
FISKARSFiskars fugerenser Classic med langt skaft151,95 kr.
-
RYOBIRyobi grensav RPP750S 750W1.399,00 kr.
-
GARDOLPlænelufter 21 tænder sort - Gardol259,95 kr.
-
GARDOLFreund le rund169,95 kr.
-
GREEN>ITGreen>it beskæresæt med 3 havesakse162,95 kr.
Haveredskaber
Hold haven flot med haveredskaber
For størstedelen af haveejere er haven en grøn oase, der er forbundet afslapning, hvor du kan trække dig tilbage fra hverdagens trummerum og komme ned i gear, i ro og mag, blandt grønne planter og farverige blomster. At skabe sådan et fristed, hvor dyrkningen af dig selv kan være fokus, kræver også arbejde og løbende vedligeholdelse af haven, hvilket til tider både kan være hårdt og trættende, men kan gøres lettere og mere overkommeligt med de rette haveredskaber.
Haveredskaber hjælper med at effektivisere havearbejdet, og reducerer dermed arbejdsbyrden, hvorfor det for flere også kan have en meditativ effekt, som hjælper med at få pulsen ned i en travl hverdag. Hos BAUHAUS har vi derfor et stort udvalg af billige haveredskaber i høj kvalitet, der giver dig mere tid til at gøre det, du elsker, uanset om det er at hygge i selskab med samt pusle om dine planter eller nyde det efterfølgende syn af en velholdt have fra dine havemøbler.
Haveredskaber til beskæring sikrer planter og træer ordentlige vækstforhold
Fordi haven er levende, og gror helt uhæmmet under de rette forhold, kan den hurtigt komme til at se vild og træls ud, hvorfor der er flere steder, hvor du kan begynde, når du skal have den i præsentabel stand. Vildtgroende hække og haveplanter er blandt andet et tilbagevendende problem, som er til at få under kontrol med vores store sortiment af haveredskaber til beskæring, der hver har deres specifikke anvendelse.
Beskæring er et vidt begreb og dækker ligeledes et stort område inden for havearbejde, hvorfor der er lavet beskæringsredskaber til enhver situation, så du altid er sikret et flot resultat. De mest almene redskaber i forbindelse med beskæring er de klassiske beskæringssakse, som har en diskret størrelse, og kan betjenes med én hånd, hvorfor den typisk er en del af redskabsskuret hos de fleste haveejere.
Beskæringssaksen er nem at håndtere, og oplagt til det finere detaljearbejde, der er krævet, når du beskærer planter samt mindre grene fra træer og bede. Med beskæringssaksen kan du derfor komme helt tæt på såvel som danne dig et klart overblik over, hvilke dele af dine beplantninger har brug for at blive beskåret. Har du større grene, hvor beskæringssaksen må komme til kort, kan du gå et niveau op i kraft med grensakse.
Grensakse er mindre håndterbare og har et langt skaft, der skal betjenes med to hænder, modsat beskæringssakse, men hvilket til gengæld bliver opvejet i klippekraft. Grensakse bliver som regel forbeholdt til beskæring af tykkere grene på træer, som hjælper med at kontrollere og præge, hvilken retning trækronen vokser. Skal du tæmme de allerstørste og tykkeste grene på et træ, er hverken beskæringssakse eller grensakse nok – til den opgave skal du have fat i grensave.
Grenesave er, som navnet indikerer, save, der er særligt egnet til beskæring af grene på træer, hvilket sikrer et fint snit, som ikke beskadiger træet unødigt. Så selvom du har en tilfældig sav liggende derhjemme, du tænker, du kan bruge i stedet, anbefales det kraftigt, at du anvender en grensav til dine træer, så de kan hele hurtigst og bedst muligt efter beskæringen.
Beskæring af haveplanter og træer kan være en mindre kunst i sig selv, hvorfor vi har lavet en række guides, der hjælper med at gå til opgaven på en ordentlig og veloplyst måde. Find inspiration i vores guides Beskæring af roser: Sådan gør du, Beskæring af blommetræ: Det du skal vide og Sådan beskærer du dit æbletræ, og sikr dem en korrekt beskæring.
Har vores guides inspireret dig til at få et eller flere frugttræer i haven, har vi ligeledes lavet en guide om dette, hvori du blandt andet kan finde information om, hvordan du vælger et godt træ, hvornår og hvordan du skal plante det, og hvordan det skal plejes. Kig i samme anledning blandt vores frugtredskaber, hvorimellem du kan finde frugtpressere til at lave frisk juice med dine egne frugter samt frugtplukkere, hvis de ender med at gro højt oppe i trækronen.
Hvordan klipper jeg bedst hæk?
Hække er en flot og praktisk tilføjelse til en hver have, hvor de fungerer som et naturligt og konstant voksende hegn, hvorfor de ofte har brug for en grunding klipning, når de først springer ud. Her er hækkesakse en billig og effektiv løsning, hvis du nyder at bruge tid i haven og foretrækker, at hvert enkelt klip kommer fra din egen hånd.
Fordi hække kan være mange metre lange, er hækkesakse dog ikke altid lige optimale, hvis du eksempelvis lige har købt nyt hus og hækken ikke er klippet ved overtagelse. Selvom hækkesakse har deres egne fordele og tid i solen, er rugbrødsmotoren i visse tilfælde ikke tilstrækkelig, hvorfor du dér kan ty til hækkeklippere. Du kan eventuelt kombinere fordelene ved begge, hvor du beskærer størstedelen af hækken med hækkeklipperen, og bagefter klipper detaljerne til med hækkesaksen.
Klipning af hække kan skabe store mængder afklippede rester og kræve et større rengøringsarbejde i haven efterfølgende, hvilket du kan effektivisere ved at tage det i opløbet med trillebøre. At have en trillebør stående nær hækken gør det nemt at sortere og fylde den løbende samt transportere haveaffaldet til din kompostbunke eller stille ud til kommunal afhentning. Husk et sæt havehandsker til at beskytte dine hænder, imens du håndterer afklippede grene.
Skal du til anlægge hæk for første gang, bør du læse vores guide, hvor du får hjælp til valg af den rigtige hæk og regler for plantning. Herefter kan du sætte dig ind i, hvordan du får styr på hækkeklipningen, så din hæk kommer til at stå knivskarpt hver gang. Sidst, men ikke mindst, er pasning og plejning af hækken lige så essentielt, hvorfor der er mere information at hente om dens generelle varetagen samt valg af og behov for gødning.
Haveredskaber gør det let at fjerne ukrudt i haven
Har du allerede balladen med ukrudt, som vokser flere steder i haven og mellem fliserne på terrassen, kan du både komme det til livs samt forebygge yderligere vækst med et væld af haveredskaber. Når det kommer til at fjerne ukrudt, kan du gribe det an på flere måder, da det kan have en særligt koncentreret såvel som vild og ukontrolleret vækst, hvilket kræver forskellige typer haveredskaber for at slå ned og tæmme.
Fliserensere er ofte fast inventar blandt terrasseejere, grundet ukrudtets tendens til at gro op mellem de tætbelagte fliser og sten, hvilket ikke ser synderligt flatterende ud, og kan hos gæster efterlade et indtryk af en dårligt holdt have. Fliserensere med motor gør arbejdet nemmere, og reducerer de eventuelle spændinger, der kan forekomme, hvis du har dårlig ryg, men kan ligeledes klares på den gammeldagsmåde uden motor, hvor du selv skrubber imellem fliserne.
Den tynde børste i stål eller nylon er dét, der adskiller fliserensen fra andre haveredskaber, hvilken effektivt bekæmper ukrudt og uønsket plantevækst mellem sten og fliser. Når terrassen er ryddet for ukrudt, bør du følge det op med ukrudtsmiddel, så du slipper for at skulle have gang i fliserenseren blot nogle uger efterfølgende.
Koste er en effektiv og nem måde at rengøre terrassen efter havearbejdet, så den ser flot og ryddelig ud, fri for planterester, jord og sand. Nyder du samtidig at bruge terrassen året rundt, er sneskovle en fornuftig investering, som sikrer, du ikke skal sparke dig igennem store bunker sne eller risikere at glide på et lag is under, når du bevæger dig udenfor i haven.
Er der tale om ukrudtsbekæmpelse af større områder i haven, kan du med fordel mikse mellem flere haveredskaber, der hver har deres specifikke egenskaber, herunder skuffejern. Skuffejern er blandt andet velegnede, hvis du vil rydde et helt bed eller lignende afgrænsede områder i haven for alt beplantning. Vil du derimod hellere gå mere nænsomt til værks, er hakkejern det rette redskab for dig. Hakkejern lader dig fjerne ukrudt mellem og under planter med stor præcision.
Selvom det er muligt at fortabe sig i detaljer og mindre områder i haven, er havens største areal det vigtigste af holde ved lige: græsplænen. På trods af at robotplæneklippere vinder ind i flere haver, og de klassiske plæneklippere i samme omgang langsomt udfases derfra, kan hverken den ene eller anden hjælpe, hvis du allerede døjer med ukrudt i græsplænen – her skal der skrappere midler til.
Ukrudtsfjernere er haveredskaber, der er specialiserede i at bekæmpe uønsket plantevækst, hvilke for eksempel består af ukrudtsstikkere, mælkebøttefjernere og ukrudtsjern. Med ukrudtsfjernere rives hele rodnettet op, hvorfor det reducerer risikoen for at ukrudtet gror tilbage markant. Alternativt kan du anvende ukrudtsbrændere, der har samme effekt som ukrudtsfjernere, men hvilke i stedet udtørrer og brænder ukrudtets rodnet op.
Hvis mos er et tilbagevendende problem, der spredes som et tæppe i din græsplæne, bør du anvende river til bekæmpelse heraf. River reducerer arbejdstiden betydeligt, og fås til bekæmpelse af forskellige typer ukrudt samt mos, hvorfor du eksempelvis finder mosriver og plæneluftere til netop dette formål. Hvordan du fjerner mos effektivt med en plænelufter og generelt slipper for mos og ukrudt i din græsplæne, kan du læse mere om i vores respektive guides.
Med så mange haveredskaber kan de hurtigt hobe sig op og blive uoverskuelige at finde i skuret, hvis du ikke har et praktisk system, der gør, du ved præcis, hvor de er, hvorfor redskabsophæng kan være din frelser i dette tilfælde. Generelt monteres redskabsophæng uafhængigt af hinanden, hvilket gør det nemt, at skabe netop dét system, som giver mest logisk og pladsmæssig mening for dig og dine behov.
Leder du efter mere inspiration til, hvordan du gør kål på ukrudt i græsplænen, anbefaler vi at læse videre om emnet i vores dertilhørende guide, som kommer rundt om de gængse former for ukrudt, og hvordan du skiller dig af med dem.
Anlæg bed i haven og nyd deres mange dekorative og praktiske fordele
Vil du gerne anlægge et bed, men har et eller flere mindre træer, der sætter en stopper for dine drømme, kan du fælde dem ved hjælp af økser. Økser lyder måske en anelse forældet i det moderne Danmark, hvor du ubesværet kan finde kædesave, men de har også deres fordele. Ved mindre træer tager det ikke lang tid at hakke igennem træstammen, hvorefter du samtidig har mulighed for at hugge det til brænde med selvsamme økse, der kan bruges som grilloptænding til bål og havepejse.
Selvom du har fået bugt med størstedelen af træet ved at fælde stammen, har du stadig en træstub tilbage, hvilken kan fjernes med de rigtige typer haveredskaber, nemlig skovle, spader og greb hertil. Alt efter dens størrelse kan det være en omfattende proces at grave en træstub op. Derfor er den rette skovl eller spade med dertilhørende robust greb vigtig at have på plads, så du bedst muligt kan grave jord op og træstubben fri uden at beskadige hverken din egen krop eller haveredskaberne.
Når arealet er ryddet, kan du påbegynde de indledende skridt i at omdanne det til et bed, hvortil du bør starte med forbedre jordens stand med kultivatorer. Kultivatorer hjælper med at løsne hård og tør jord, hvorefter den bedre kan optage næringsstoffer, så nyplantede blomster og haveplanter får så god en start på tilværelsen som muligt.
Uanset om du vil købe og omplante haveplanter eller så frø, og følge deres vækst på nært hold, helt fra den spæde start, skal der flere planteredskaber til for sikre en succesfuld såning såvel som god overlevering fra potte til bed. Planteskeer, plantegafler og løglæggere er blandt de essentielle planteredskaber, du bør have ved hånden, når du anlægger bed.
Vælger du at anlægge bed primært ved såning, bør du ligeledes gøre brug af håndspredere til hurtig fordeling af frø samt en havetromler, hvilken både anvendes før og efter, du har spredt frøene. Forud for såningen komprimerer og udjævner havetromlen jordunderlaget, som derefter bruges til at fasttromle frøene i jorden, så de fastholdes, og sikres bedre vækstbetingelser. Find dog først ud af, hvordan du forspirer frø, og hvorvidt det er nødvendigt, inden de plantes i bedet.
Ønsker du dig samtidig et farverigt blomsterbed, der gør de grå dage sjovere, og summer af liv med bier og insekter, som forbedrer dine blomsters levevilkår, kan du tage et kig på vores guide, der går i dybden med, hvordan du gør det selv. Vil du i samme anledning gerne bygge et ekstra bed selv, som også kan bruges til at dyrke grøntsager, finder du alt, du skal vide i vores gør det selv-guide om højbede, der har alt fra helt lavpraktisk information om materialevalg til de mange fordele derved.
Dagene i haven kan på samme tid nemt bruges til familietid og hygge, hvor du kan tjekke bede og beplantninger med dine børn, som kan lege og lære, imens de får jord under neglene, når de først går i gang med deres børneredskaber. Børneredskaberne er de klassiske haveredskaber, du kender, bare i børnestørrelse, så de kan hjælpe til på deres præmisser, når der skal plantes blomster, og haven skal vedligeholdes.