Filtrer på...

Væglamper
Rating
Tilbudsvarer
Produkttype
Serie
Bredde
Længde
Effekt (W)
Spænding (V)
Dæmpbar
Fatning
IP-klasse
Energiklasse
Materiale lampearmatur
Materiale lampeskærm
Farve
Pris
DKK
Varemærke
Lumen (lm)
Lager og levering
Sorteret efter:
Viser 337 produkter
Page
Filter
Viser 337 produkter
Page
 1. NORDLUX
  Nordlux væglampe Grant messing E14 40 W 16,4 cm
  291,95 kr.
 2. NORDLUX
  Nordlux væglampe Grant sort E14 40 W 16,4 cm
  296,95 kr.
 3. NORDLUX
  Nordlux væglampe Eik hvid Ø8,6 cm
  109,95 kr.
 4. NORDLUX
  Nordlux LED-væglampe Sjaver hvid 3000/4000 K IP44 L67 cm
  436,95 kr.
 5. MARKSLÖJD
  Væglampe Ciro hvid metal - Markslöjd
  264,95 kr.
 6. MARKSLÖJD
  Markslöjd læselampe Barcelona sort GU10 12 W
  409,95 kr.
 7. EGLO
  Væglampe Pandella LED - Eglo
  299,95 kr.
 8. LEDVANCE
  Ledvance LED-væglampe Smart+ WiFi Orbis TW hvid H23 cm
  734,95 kr.
 9. EGLO
  Væglampe Palmera vandret krom - Eglo
  629,95 kr.
 10. DYBERG LARSEN
  Dyberg Larsen væglampe Denver sort E27 25 W 20 cm
  437,95 kr.
 11. GLOBO
  LED-væglampe Picture I krom 53 cm - Globo
  799,95 kr.
 12. MARKSLÖJD
  Væglampe Ciro sort metal - Markslöjd
  294,95 kr.
 13. EGLO
  Eglo væglampe San Peri sort E27 21x30 cm
  419,95 kr.
 14. NORDLUX
  Væglampe Ray sort 12 cm - Nordlux
  159,95 kr.
 15. MARKSLÖJD
  Markslöjd væglampe Huseby 2 spots 33 cm
  504,95 kr.
 16. MARKSLÖJD
  Markslöjd væglampe Peak sort E14 12x22 cm
  674,95 kr.
 17. MARKSLÖJD
  Markslöjd læselampe Barcelona hvid GU10 12 W
  409,95 kr.
 18. MARKSLÖJD
  Markslöjd væglampe Torino sort GU10 12 W
  629,95 kr.
 19. NORDLUX
  Nordlux væglampe Explore Flex sort GU10 Ø5,5 cm
  179,95 kr.
 20. MARKSLÖJD
  Markslöjd væglampe Fjällbacka antik
  419,95 kr.
 21. MARKSLÖJD
  Markslöjd læselampe Logi hvid GU10 35 cm dæmpbar
  979,95 kr.
 22. DYBERG LARSEN
  Dyberg Larsen væglampe Cale sort GU10 35 W 16 cm
  599,95 kr.
 23. DYBERG LARSEN
  Dyberg Larsen Noa væglampe m. udhæng
  999,95 kr.
 24. LEDVANCE
  Ledvance LED-væglampe Smart+ WiFi Orbis TW træ H21 cm
  629,95 kr.
 25. MARKSLÖJD
  Markslöjd væglampe Grimstad mørk messing E27 48x16 cm
  1.199,00 kr.
 26. NORDLUX
  Nordlux LED-væglampe Otis hvid dæmpbar IP44 40 cm
  497,95 kr.
 27. NORDLUX
  Nordlux LED-væglampe Helva Double Basic sort/hvid IP44 43 cm
  439,95 kr.
 28. MARKSLÖJD
  Væglampe Tulip hvid LED - Markslöjd
  339,95 kr.
 29. DYBERG LARSEN
  Dyberg Larsen væglampe med foldearm Futura sort/hvid Ø25 cm
  1.199,00 kr.
 30. MARKSLÖJD
  Markslöjd væglampe Multi sort 50 cm
  969,95 kr.
 31. TWINKLY
  Twinkly Squares startsæt LED-lyspanel RGB 16x16 cm cm 6-pak
  1.999,00 kr.
 32. NORDLUX
  Nordlux væglampe Eik sort GU10 Ø8,5 cm
  106,95 kr.
 33. MARKSLÖJD
  Markslöjd væglampe Pipe sort 2xGU10 IP44 H16 cm
  629,95 kr.
 34. MARKSLÖJD
  Markslöjd LED-væglampe Neptunus sort IP44 38 cm
  839,95 kr.
 35. LEDVANCE
  Ledvance LED-væglampe Smart+ WiFi Orbis TW sort H23 cm
  734,95 kr.

Væglamper

Væglamper kan anvendes til et utal af forskellige formål, lige fra orienteringsbelysning og til arbejds- og læsebelysning. Derfor fås væglamper i mange forskellige udformninger, der hver for sig er målrettet et bestemt formål. Herover kan du gå på opdagelse i de mange forskellige typer af væglamper, vi forhandler hos BAUHAUS. Nedenfor kan du læse mere om, hvordan de forskellige typer anvendes, og hvordan du finder den rigtige væglampe til din bolig.

Generelt kan du opdele væglamper i fire forskellige typer: Plafoder, uplights, downlights og egentlige væglamper. Sidstnævnte dækker både over de traditionelle væglamper med pære og skærm – oftest på en indstillelig arm – og spots og andre punktformede lyskilder, der kan sættes op på væggen.

Hver af de fire lampetyper kan anvendes til forskellige formål og på forskellig måde. Hvilken væglampe-type du skal vælge, afhænger således især af, hvad væglampens funktion skal være på det pågældende sted.

Lad os se på hver af de fire væglampetyper og hvilke funktioner, de typisk anvendes til.

Plafond-væglamper – velegnede til oplysning

Plafond-væglamper er lukkede lampetyper, hvor lyskilden er placeret bag et matteret glas. Glasset spreder lyset fra lyskilden og giver en diffus og ensartet belysning. Det er velegnet til oplysning af arealet rundt omkring lampen.

Samtidig fylder plafond-lamper sjældent særligt meget i tykkelsen, hvorfor de er velegnede som f.eks. orienteringsbelysning på væggen i gangarealer og andre steder, hvor der er begrænset plads omkring lampen.

Så har du behov for en ensartet og behagelig belysning af et større eller mindre areal, er plafond-lamper løsningen. De kan også bruges som et alternativ til up- og downlights, hvis der mere er brug for belysning, end nogle af de særlige belysningsegenskaber, som disse to væglampe-typer giver.

Uplights – belysning opad på væggen

Uplights betegner en række væglamper, der – som navnet angiver – giver lys op ad væggen. De er oftest udført med en matteret glasskærm eller en metalskærm, der forhindrer lyset i at belyse arealet under lampen. Afskærmningen hjælper i nogle uplights også med til at fokusere og kaste lyset opad.

Uplights er især anvendelige til at skabe hyggebelysning. F.eks. over sofaen eller andre steder, hvor du ikke skal bruge lyset til at arbejde eller læse ved. Lampetypen kan også være ideel at bruge i forbindelse med tv- og andre skærme, hvor du har brug for belysning, men ikke ønsker at lamperne giver genskin i skærmen.

Downlights – belysning nedad på væggen

Downlights lyser – igen som navnet antyder - den modsatte vej af uplights. Altså ned ad væggen. Lige som uplights er de oftest udført med en glas- eller metalskræm, der skærmer for lysudbredelsen opad og ud fra lampen. Samtidig hjælper afskærmningen oftest også med til at fokusere lyset og rette det nedad på væggen.

Disse lamper kan være velegnede, hvis du har brug for et mere diffust og blødt lys at arbejde eller læse ved. De kan også bruges til at belyse f.eks. kunstværker eller planter, som du har placeret på væggen eller gulvet under lampen. Til især billeder anvendes dog oftest en galleri-væglampe, der kan komme længere ud fra væggen, og dermed fokusere lyset endnu mere på det areal der skal oplyses.

Både up- og downlights kan også anvendes til orienteringsbelysning ligesom plafond-lamper. De ses derfor også tit anvendt i f.eks. gangarealer, på badeværelser og andre steder, hvor der er brug for denne type belysning.

Andre former for væglamper

Udover de tre væglampe-typer du allerede har læst op, findes der også en stor, broget gruppe af væglamper, der er udformet til forskellige specielformål. De fleste er som oftest designet til at give f.eks. læse- eller arbejdslys på steder, hvor det ikke er muligt eller ønskeligt at placere andre lampetyper.

Derfor er de fleste af væglamperne designet med en punktformet lyskilde, oftest spotlights med LED-pærer. Derudover er der også tit forskellige indstillingsmuligheder på lampen, der gør det muligt at tilpasse lysets retning. Endelig stikker væglamperne i denne kategori tit længere ud fra væggen end de tre andre væglampe-typer – eller kan indstilles til at gøre det.

Disse lamper bruges altså primært på steder, hvor du har behov for at placere en lampe på væggen, som kan give en punktformet – og oftest kraftig eller god – belysning af et område tæt på væggen. F.eks. læsebelysningen til den gode lænestol.

Udvalget af denne type væglamper er i sagens natur både stort og varieret. Som oftest har lampedesignerne haft en enkelt eller flere beslægtede belysningsfunktioner i tankerne, da de designede væglamperne. Derfor er der mange af dem, der nærmest skriger på en bestemt anvendelse.

Men med en kreativ tilgang til anvendelsen af de enkelte væglampe-design, kan du oftest finde den helt rigtige og måske ligefrem geniale væglampe til lige præcis det belysningsbehov, du har. Det handler bare om at se væglamper nok, og kunne se mulighederne i dem. Det har du rig mulighed for her ovenfor.

Hvordan vælger jeg den rigtige væglampe?

Alt efter lampens funktion kan der være flere forskellige parametre, du skal tage under overvejelse, før du vælger den væglampe, der er den rigtige til opgave. Blandt disse parametre er f.eks.:

 • Den ønskede ophængningshøjde på væggen,
 • Hvor stort et areal omkring lampen, den skal oplyse
 • Om der er områder, hvor lyset fra lampen ikke må kunne ses
 • Hvor meget plads lampen har til at stikke ud fra væggen

Det er blot nogle af de parametre, du skal overveje, før du vælger den væglampe, der skal sættes op på væggen. Der er sådan set ikke nogen rigtige eller forkerte valg, så længe væglampen lever op til de krav, du har, og kan give dig den belysning, du har brug for.

Filtrér produktoversigten for at skabe overblik

Det vigtigste er, at du får tænkt anvendelsesmulighederne for de enkelte væglamper igennem, inden du begynder din jagt. Anvend derefter de filtreringsmuligheder, som vi giver dig i Filtrér-boksen til at begrænse udvalget i produktoversigten.

Det kan være, at du har brug for en bestemt produkttype, f.eks. en gallerilampe til at oplyse et billede eller andet kunstværk, ønsker en bestemt farve eller et bestemt materiale til lampen, eller kun er interesseret i væglamper fra en bestemt producent. Eller at du går op i hvilken energiklasse væglampen ligger i, fordi den skal være tændt i rigtig mange timer hver dag.

Uanset hvad du har brug for, tør vi godt love dig, at vores udvalg af væglamper er så stort, at du er sikker på at finde rigtige lampe til dig og dit belysningsformål her hos BAUHAUS.

Væglamper

Viser 337 produkter
Page
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
 
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto