Indlæser

Halogenpærer

(26)
Når du har fundet den helt perfekte lampe til stuen, soveværelset eller et andet sted i boligen - så skal du selvfølgelig finde den rette lyskilde. En lyskilde kan for eksempel være en halogenpære - men du kan finde et utal af forskellige forme..

Viser 26 produkter

Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect
Levering
Click & Collect

Viser 26 produkter

Halogenpærer 

Når du har fundet den helt perfekte lampe til stuen, soveværelset eller et andet sted i boligen - så skal du selvfølgelig finde den rette lyskilde. En lyskilde kan for eksempel være en halogenpære - men du kan finde et utal af forskellige former for lyskilder.

Hos BAUHAUS har vi samlet et bredt udvalg af halogenpærer, som kan skabe lys i dit hjem. I udvalget finder du mange forskellige varianter, så du med garanti kan finde den rette til din lampe. 

Hvad er en halogenpære?

Du ved nok godt, at en halogenpære er en lyskilde - men hvad er det der halogen egentlig? og hvordan adskiller denne pære sig fra alle andre? 

Halogenpærer er en af de ældste former for lyspærer, som du stadig kan få på markedet. Der er siden blevet udviklet meget på hele lysteknologien - og i dag kan du få flere yderst energivenlige pærer. Halogenpæren er en af de mindre energivenlige varianter, og det skyldes, at den befinder sig i energiklasse C-D. En halogenpære er altså både yderst energiforbrugende, og har også en forholdsvis kort levetid sammenlignet med for eksempel LED-pærer. 

Men hvad er så det positive ved en halogenpære?

En halogenpære har generelt et klart og flot lys - derfor er den at foretrække i rum, hvor lysets farvespil og kvalitet er meget vigtig. Ligesom en glødepære er en halogenpære altså, den du vælger, når lyset gerne må være dekorativt. En halogenpære afgiver også mere varme end andre lyskilder, og derfor skal du være opmærksom på ikke at placere tekstiler eller andet brændbart i nærheden af den. 

Hvilke halogenpærer finder du her? 

De varianter du finder på siden her, dækker over et bredt sortiment af forskellige varianter. Vores halogenpærer opfylder kravene - og du kan helt sikkert finde den variant, du efterspørger her hos BAUHAUS. Blandt de mange forskellige modeller og designs finder du produkter fra anerkendte mærker som Osram og Nordlux - der med garanti bidrager til belysningen i mange danske hjem. Halogenpærer findes i mange forskellige udgaver - men nogle af modellerne du finder her er:

  • Halogenrør - som er godt, når du skal fremhæve og belyse for eksempel bygninger, indgange eller butikker.
  • G4 - som ofte benyttes til ovnlys på grund af den lille størrelse og den høje varmekapacitet. 
  • G9 - som har en lille størrelse og en ekstra høj lyskvalitet. Den passer ofte til mindre lamper.
  • Halogenspot - findes både med og uden dæmpbar funktion, og er især brugbar i, når lyset skal være ekstra kraftigt. 
  • Kertepærer - har en flot facon, og bliver især benyttet til lysekroner, eller når belysningen skal være dekorativ. 
  • Krone - som er den mest klassiske variant, der kan bruges til de fleste lamper, hvor den bidrager med et lys af høj kvalitet. 

Som du kan fornemme, finder du altså et alsidigt udvalg af de mange forskellige varianter her. Det handler blot om at finde ud af, hvilken type din lampe har brug for - og så er det nemt at få den rette hjem her fra BAUHAUS. 

Sådan finder du den rette lyskilde 

Der findes et utal af forskellige lyskilder, og det kan være en jungle at finde rundt i. Det vigtigste er først og fremmest, at lyskilden passer til din lampe - og her er der mange faktorer, du skal være opmærksom på. 

Udover almindelige pærer findes der også både lysstofrør, spots, sparepærer og kapsel pærer. Alt efter hvilken lampe du bruger, kan du oftest hurtigt se hvilken type pære, du skal bruge. Når du kender typen af pære, findes de typisk i mange forskellige former og varianter - for eksempel har nogle en skruesokkel og andre en drejesokkel. Vær opmærksom på at din lyskilde har den rette sokkel, ellers risikerer du nemlig, at den ikke kan bruges. 

Når du har styr på de faktorer, skal du finde ud af, hvor høj lysintensiteten skal være. Her skal du overveje, hvor din belysning skal placeres. Er det for eksempel i stuen, er det måske rart med en mere nedtonet belysning - hvis det til gengæld skal bruges som lys over skrivebordet, er en kraftigere belysning vigtig. Du kan også vælge en pære, der kan dæmpes - så kan du regulere lysstyrken, som du vil. Du kan finde lyskilder fra helt ned til 100 lumen og helt op til 1000 lumen. 

Det miljøvenlige valg 

En halogenpære er - som sagt - ikke det mest miljørigtige valg, når vi snakker belysning. Nogle gange er det dog bare den løsning, der fungerer bedst. 

Hvis du ønsker en lyskilde, der både kan skabe en god belysning og samtidig bidrager til en massiv energibesparelse - så bør du overveje en løsning med LED. En LED-pære har nemlig et meget lavere strømforbrug, som også bidrager til en sjældnere udskiftning af dine lyskilder. Med andre ord er en LED-pære ikke kun god for din elregning, den har også en meget længere levetid - sammenlignet med for eksempel halogenpærer.

Før i tiden var der en klar fornemmelse af, at hvis du valgte en LED-pære til belysning i hjemmet, så gik du på kompromis med kvaliteten. I dag er der udviklet meget på løsningen med LED-pærer, og du kan sagtens finde dem med den belysning, du ønsker. 

Lyder den miljøvenlige løsning som noget for dig? Så tag et kig på BAUHAUS store udvalg af LED pærer her. 

Find de rette halogenpærer her hos BAUHAUS! 

Når du har fundet den helt rette belysning, så handler det blot om at bestille dine ønske lyskilder hjem - så du slipper for at gå rundt i mørke. Når du handler hos BAUHAUS, kan du enten vælge at få varerne leveret til din adresse eller hente dem selv ved hjælp af vores Click & Collect. Når du benytter dig af Click & Collect, kan du afhente varerne, når det passer dig. 

Har du brug for at se nærmere på vores mange produkter, er du også altid velkommen til et besøg i butikken.

Få del i nyheder, tilbud og konkurrencer

Tilmeld dig nyhedsbrevet og deltag hver måned i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kr.