Filtrer på...

Donkrafte
Rating
Tilbudsvarer
Produkttype
Pris
DKK
Varemærke
Lager og levering
Sorteret efter:
Viser 13 produkter
Filter
Viser 13 produkter

Donkrafte

Har du fingrene skruet fint på, når det kommer til reparation af køretøjer og små maskiner? Så kan en donkraft ofte være nyttig at have i enten værkstedet eller med i bilen. Her kan du bruge den til at løfte bilen eller maskinen, så du nemmere kan komme til, der hvor du har behov for det. En donkraft kan især være en stor hjælp, når du vil skifte hjul på din bil, hvad end det drejer sig om akut udskiftning på farten, eller når du vil bytte vinterdæk ud med sommerdæk og omvendt.

Hos BAUHAUS har vi samlet et bredt udvalg af donkrafte, som er egnet til forskellige løfteopgaver. Du kan for eksempel finde en hydraulisk donkraft, som er garant for en god ydeevne. Ligeledes har vi flere mekaniske donkrafte, som ofte er lette at have med på farten. Uanset dine behov og præferencer har vi sikkert den rette donkraft til dig.

Tre centrale overvejelser omkring dit valg af donkraft

Donkrafte er på mange måder et uundværligt stykke bilværktøj . De kommer dog i en række forskellige udgaver, som hver især er tilpasset særlige behov og reparationsopgaver. Vil du derfor være sikker på, at du investerer i det bedste udstyr til at kunne udføre dit arbejde godt, er der flere vigtige overvejelser, som du med fordel kan have in mente:

Løftekapacitet

Der kan være stor forskel på, hvor mange kilo eller ton donkraften maksimalt kan løfte. Alt efter hvad du primært skal bruge donkraften til, er det essentielt at vælge en model med en passende løftekapacitet. Som et generelt pejlemærke vil en donkraft med en max kapacitet på to ton kunne holde til de fleste biler i de mindre og mellem størrelser i økonomiklassen. Har du en mellemstor bil med lidt mere udstyr, SUV, varevogn eller andet større køretøj, vil en løftekapacitet på minimum tre ton oftest være nødvendig,

Løftehøjde

Hvilken type bil du har er ikke blot afgørende for, hvilken løftekapacitet donkraften bør have. Det er mindst lige så vigtigt - hvis ikke mere - at vælge en donkraft med en passende løftehøjde. Der kan nemlig være stor forskel på bilers frihøjde. Til større og højere biler er det vigtigt at have en høj løftehøjde. Omvendt kan en donkraft designet til køretøjer med en lav frihøjde være det rette valg, hvis du vil sikre, at donkraften først og fremmest kan nå ind under bilen.

Mekanisk eller hydraulisk donkraft?

Overordnet set findes der to typer af donkrafte: de mekaniske og de hydrauliske. Med de mekaniske donkrafte kan du ofte vælge mellem saksedonkrafte eller spindeldonkraft. Disse typer er generelt de letteste og billigste varianter, som du nemt kan have med i bilen til, når du skal foretage et hurtigt dækskift. Deres begrænsninger findes dog typisk i den maksimale højde og vægt.

Hydrauliske donkrafte er et yderst populært valg hos mange, også mekanikere. Fordelene ved en hydraulisk donkraft er, at de generelt er ganske brugervenlige og kræver ikke så meget fysisk arbejde for at løfte bilen. Ligeledes har de oftest en højere maksimal løftekapacitet sammenlignet med mekaniske donkrafte. Begrænsningerne er dog, at de er knap så nemme at transportere, da de ofte er større og tungere. Derudover kræver de tit en lidt større investering.

Sådan anvender du en donkraft korrekt

Er du ikke just erfaren med at betjene en donkraft? Så kan det være en god hjælp at kende lidt mere til, hvordan du benytter den på korrekt vis. Alt efter den specifikke model kan der være små variationer i, hvordan du bruger en donkraft. Men overordnet set fungerer de på stort set samme måde. Herunder guider vi dig til, hvordan du bruger en donkraft på en ordentlig og forsvarlig måde:

  1. Tag først nøglen ud af tændingslåsen.
  2. Sæt bilen i første gear, og træk håndbremsen op.
  3. Sørg for, at donkraften er placeret på et plant og fast underlag.
  4. Placér donkraften ved de godkendte løftepunkter, som er anvist i bilens instruktionsbog.
  5. Det er en god idé at løsne hjulboltene en smule, inden du hæver bilen.
  6. Løft forsigtigt bilen op med donkraften, og hold øje med, om den forbliver på løftepunktet. Alt efter om du benytter en hydraulisk eller mekanisk donkraft, gøres dette enten via et pumpesystem eller ved håndkraft.
  7. Sænk forsigtigt bilen igen ved at åbne en ventil eller bruge håndtaget.

Det er yderst vigtigt at bruge donkraften korrekt og ikke gå ned på sikkerheden. Det betyder også, at det er meget fornuftigt at gå efter en model i en ordentlig kvalitet. Heldigvis kan du finde det lige her hos BAUHAUS.

Donkrafte

Viser 13 produkter
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
 
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto