Gør det selv: Radiatorskjuler DIY

En radiator skjuler ikke sig selv, og derfor vælger mange at købe eller lave deres egen radiatorskjuler. Det kan du også gøre, og du kan gøre det ganske nemt og enkelt. 

Hos BAUHAUS finder du herunder en guide, der hjælper dig med at bygge din egen hjemmelavede radiatorskjuler. Dog behøver du ikke at følge guiden helt slavisk, og du kan lade dig inspirere og bruge den, helt som du ønsker. 

Hvis du i stedet vil se vores udvalg af radiatorskjulere og enten købe en eller bruge dem som inspiration, så finder du vores udvalg lige her. 

Læs med herunder, hvis du vil have hjælp til at bygge din egen radiatorskjuler. 

Forberedelse inden du laver din egen radiatorskjuler

Alt afhængigt af hvordan du gerne vil have din radiatorskjuler til at se ud, skal du bruge de materialer, der passer dertil. Du skal have træ til at lave rammen og kassen i. Det behøver slet ikke at være dyrt træ, da det skal males. 

Målene på træet afhænger af målene på din radiator. Din radiatorskjuler skal hænge minimum 3 centimeter over din radiator, før varmen kan cirkulere ordentligt. Derudover skal der også være et par centimeter frit i bunden, så varmen kan komme ud der. Din stålplade, eller hvad du ender med at bruge som front, skal være fire centimeter større i både bredde og længde end rammen. På den måde har du materiale nok til, at du kan sætte det hele sammen. 

Du skal som sagt have noget til at bruge som gitter. Det kan være en form for stålplade med huller i, eller hvad end du har lyst til at bruge. En perforeret stålplade er et rigtig godt bud, som man ser blive brugt i mange hjemmelavede radiatorskjulere. 

Billede af radiatorskjulerBillede af radiatorskjuler

Så skal du bruge otte beslag til at samle din ramme med og fire beslag til at samle hyldekassen, der skal ligge øverst på radiatorskjuleren. Derudover skal du bruge cirka 10 ekstra beslag til montage på selve hyldekassen. Så altså rigtig mange beslag. Og læg dertil at du skal bruge 2 hyldeknægte også. 

Derudover skal du bruge en del værktøj og remedier:

  • En sav
  • Mellemlange skruer
  • Tommestok eller målebånd
  • Blyant
  • Klud
  • Pensel
  • Finkornet og groft sandpapir
  • Hvid træmaling - såfremt du ønsker din radiatorskjuler i hvid
  • Universalgrunderspray og spraymaling til radiatorer
  • Rensebenzin

Relevante produkter

Sådan laver du rammen til din radiatorskjuler

For at nå i mål med dine hjemmelavede radiatorskjuler, skal du bygge to elementer, som du skal samle efterfølgende: Rammen og kassen. Lad os start med rammen. 

Rammen er fronten på radiatorskjuleren. Det er her, du skal bruge din stålplade. Hvis du har skaffet en stålplade i den type, vi har nævnt, skal den males. Men først skal du slibe den. Du starter med at affedte den med din rensebenzin. Dernæst sliber du med finkornet sandpapir. Så giver du den universalgrunder. Og til sidst maler du den med din radiatormaling. Vi anbefaler, at du gør alt dette udenfor. Grunderen skal være tør, før du maler med din spraymaling. 

Nu skal du i gang med den først af de to firkanter, der skal danne ramme om, ja, rammen på din radiatorskjuler.

Det er let og enkelt. Du tager blot dine fire brædder, der skal udgøre rammen og skruer to lige beslag i bunden af to af brædderne. De skal sidde lodret, så du kan skrue de to andre brædder på vandret og altså skabe en firkant, der udgør rammen på din radiatorskjuler. 

Hvis malingen på din stålplade er tør, kan du sagtens montere den med det samme. Det gør du med et par skruer i hvert hjørne af stålpladen. 

Sådan laver du kassen til radiatorskjuleren

Rammen er det forreste på radiatorskjuleren, og kassen er det, som rammen sidder på og som selv sidder rundt om radiatoren. Derfor skal rammen og kassen have de samme mål og dimensioner, før du kan skrue dem sammen. 

Du skal bruge de fire vinkelbeslag, der er nævnt i listen over materialer. De skal monteres i hjørnerne, du skaber ved at sætte brædderne sammen lodret og vandret. Der skal skrues skruer godt i og gerne to skruer per beslag. 

Det er faktisk det. Herfra skal du montere rammen på kassen, og så er du få skridt fra at have en dekorativ radiatorskjuler, som du selv har lavet. 

Herfra skal du male rammen og kassen, så den passer i den farve, du ønsker. Det gør du med almindelig træmaling. Alle samlinger og synlige knaster kan du give en omgang knastmaling, så de bedre bliver skjult. 

Til slut borer du hyldeknægte op 3-4 centimeter over din radiator, og så hænger din hjemmelavede radiatorskjuler op på dem. Du er nu i mål. 

Billede af radiatorskjuler på soveværelseBillede af radiatorskjuler på soveværelse

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto