Filtrer på...

Maling indendørs
Rating
Tilbudsvarer
Produkttype
Serie
Tørretid (t)
Farve
Pris
DKK
Varemærke
Lager og levering
Sorteret efter:
Viser 608 produkter
Page
Filter
Viser 608 produkter
Page
 1. SWINGCOLOR
  Swingcolor vægmaling mat hvid 10 L
  329,95 kr.
  Kampagneprisen er gyldig til og med 25 april
  Spar: 70,00 kr. Normalpris: 399,95 kr.
 2. JOTUN
  Jotun vægmaling Lady Wonderwall hvid 9 L
  1.249,00 kr.
 3. HERDINS
  Herdins pulverbejdse Nr. 65 mørk valnød
  64,95 kr.
 4. EDDING
  Edding 8200 rep. fugemarker grå
  99,95 kr.
 5. JOTUN
  Jotun vægmaling Lady Wonderwall Mat hvid 2,7 L
  588,95 kr.
 6. JOTUN
  Jotun Knast - & Spærregrunder 0,68 l
  164,95 kr.
 7. EDDING
  Edding 8200 rep. fugemarker hvid
  99,95 kr.
 8. Flere valgmuligheder
  JOTUN
  Jotun Lady Pure Color vægmaling flere str.
  Fra 259,95 kr.
 9. HERDINS
  Herdins pulverbejdse Nr. 56 mørk eg
  59,95 kr.
 10. SWINGCOLOR
  Swingcolor vægmaling råhvid 10 L
  329,95 kr.
  Kampagneprisen er gyldig til og med 25 april
  Spar: 70,00 kr. Normalpris: 399,95 kr.
 11. Flere valgmuligheder
  JOTUN
  Jotun Lady Aqua vådrumsmaling flere str.
  Fra 294,95 kr.
 12. SWINGCOLOR
  Swingcolor Køkken & Bad vægmaling hvid 2,5 L
  264,95 kr.
 13. RUST-OLEUM
  Rust-Oleum møbellak mat 125 ml
  59,95 kr.
 14. EDDING
  Edding 8900/1 møbel marker hvid
  119,95 kr.
 15. RUST-OLEUM
  Rust-Oleum møbelmaling Chalky Finish Duck Egg 125 ml
  59,95 kr.
 16. JOTUN
  Jotun knast - & spærregrunder 2,7 l
  484,95 kr.
 17. JOTUN
  Jotun hæftegrunder Universal 0,68 L
  189,95 kr.
 18. EDDING
  Edding 8900/1 møbel marker eg light
  119,95 kr.
 19. JOTUN
  Jotun vægmaling Lady Wonderwall Mat hvid 0,68 L
  294,95 kr.
 20. EDDING
  Edding møbel repair voks kit eg 8901/3/603
  94,95 kr.
 21. Flere valgmuligheder
  JOTUN
  Jotun Lady Minerals kalkvægmaling flere str.
  Fra 314,95 kr.
 22. PROBAU
  Probau forankringsgrunder 5 L
  89,95 kr.
 23. SWINGCOLOR
  Swingcolor træ- og metalmaling halvblank hvid 2,5 L
  269,95 kr.
 24. Flere valgmuligheder
  JOTUN
  Jotun Interiør farveprøve 0,45 L
  Fra 64,95 kr.
 25. Swedoor/Jeld-Wen
  Swedoor reparationsmaling hvid
  88,95 kr.
 26. JOTUN
  Jotun Lady Essence hvid 2,7 L
  394,95 kr.
 27. HERDINS
  Herdins pulverbejdse Nr. 59 ibenholt sort
  59,95 kr.
 28. JOTUN
  Jotun Knast- og Spærregrunder 9 L
  1.299,00 kr.
 29. EDDING
  Edding møbel repair voks kit hvid 8901/3/049
  94,95 kr.
 30. Flere valgmuligheder
  Sadolin
  Sadolin vådrumsmaling flere str.
  Fra 429,95 kr.
 31. JOTUN
  Jotun grunder Superheft 0,68 L
  208,95 kr.
 32. SWINGCOLOR
  Swingcolor træ- og metalmaling halvblank hvid 1 L
  179,95 kr.
 33. RUST-OLEUM
  Rust-Oleum møbellak Finishing Wax 400 ml
  159,95 kr.
 34. RUST-OLEUM
  Rust-Oleum møbelmaling Chalky Finish Belgrave 125 ml
  59,95 kr.
 35. EDDING
  Edding 750 paint marker hvid
  73,95 kr.

Maling indendørs

Frisk dit hjem op med et nyt lag maling

Et af de mest fundamentale aspekter, når det kommer til vedligeholdelse og indretningen af din bolig, er maling, hvilken har en stor indflydelse på både standen og indtrykket af dit hjem. Derfor har vi hos BAUHAUS et stort udvalg af indendørs maling i høj kvalitet fra kendte mærker og nogle af de bedste producenter, så du er sikret et flot og slidstærkt resultat, du kan have glæde af i mange år frem, før det behøver et nyt lag.

Fordi maling er så essentiel en del af hjemmet, bør du ikke gå på kompromis med kvaliteten deraf, hvorfor det samtidig er værd at sætte sig ind i, hvilken type, du får det bedste resultat med. Hertil skal du også have styr på, om en overfladebehandling er nødvendig, før du maler – alt dette og mere har vi sørget for, du nemt kan blive klogere på. Du kan nemlig finde inspiration og vejledninger til valg og brug af maling samt malerredskaber blandt vores mange behjælpelige tips og guides .

Hvorfor er den rette slags maling vigtig?

Malingens overordnede styrke kommer i form af sin alsidighed, der lader den anvendes som både et rent lavpraktisk værktøj til istandsættelse af boliger samt være et indretningsmæssigt vidunder, som emmer af personlighed og afspejler netop dig og din stil. Ligeledes kan manglen på eller blot beskadiget maling have en negativ effekt på helhedsopfattelsen og værdien af dit hjem, hvorfor det i størstedelen af tilfældene også er et krav med nymalede vægge ved overtagelse af en ny bolig.

Maling behøver ikke nødvendigvis være sprudlende og farverigt for at have en mærkbar effekt på dit hjem – det kan være helt normale hvide vægge og deres minimalistiske udtryk, du finder ro og glæde i, hvilke samtidig lader andre genstande få sin retmæssige plads og fokus i hjemmet. På samme måde kan maling også være et forstyrrende element, der både kan føles drænende at se på såvel som at opholde sig i, hvorfor det har en stor betydning, hvilken slags, du klæder dit hjem med.

Hvilken type maling, du skal vælge, kan være noget af en jungle at finde rundt i, da der findes et hav af forskellige varianter, men det handler i høj grad om, hvilket materiale, du skal male på, og om materialet befinder sig ude eller inde. Selvom du nogle gange kan slippe afsted med at lemfældigt anvende en type maling på en anden overflade, end den egentlig er beregnet til, kan du risikere at det hurtigt falmer i farven, krakelerer eller i yderste konsekvens går i råd, hvorfor det ikke anbefales.

Grundlæggende består maling af en blanding af farve samt bindemiddel og opløsningsmiddel, hvilket afgør, hvor stor en klæbe- og fastholdelsesevne malingen har på forskellige materialer. Da den kemiske proces bag maling ikke er nødvendig at kende til som lægmand, bliver det typisk navngivet efter overfladen, hvorpå det anvendes, så det er nemmere at komme hjem med det rigtige. Er du nysgerrig på det mere tekniske bag malingens sammensætning, kan du læse mere her.

Hvad er vigtigt at vide, når jeg maler vægge?

Den hyppigst anvendte type indendørs maling er vægmaling, hvilket nok ikke kommer bag på nogen. Fordi hovedparten af dit hjems overflader består af vægge, er de et uundgåeligt element, man aktivt lægger mærke, hvilket du med vægmaling kan gøre til din fordel. Vægmaling både definerer og er med til at understøtte din indretningsstil, hvor den konkrete farve eller nuance, du maler dine vægge i, har en markant indflydelse på, hvordan ikke alene du, men også gæster, opfatter dit hjem.

Sammenlignet med andre af hjemmets overflader kan du med fordel se dine vægge som et stort lærred, spredt ud i hele boligen, hvorpå du kan give dig i kast med vægmaling til alverdens kreative projekter, der får hvert enkelt rum til at føles unikt. Som med et maleri kan du give hver enkel væg dybde ved at male i lag og bruge flere farver påført med malerpensler og malerruller, der skaber forskellige og flotte udtryk.

Inden du kaster dig ud i dit næste store malerprojekt med vægge i alle regnbuens farver, bør du dog have en neutral hvid baggrund at male på, hvilken sikrer, at nye farvenuancer og -toner fremstår distinkte og tydelige. Omvendt skal du også være opmærksom på, at det kan være vanskeligt at fremhæve og fordele hvid maling jævnt, hvis du først skal overmale en mørkfarvet væg, hvilket under normale omstændigheder godt kunne kræve tre eller flere lag, var det ikke for grunder.

Selvom vægmaling kan være tilstrækkeligt dækkende på egen hånd, hvis du maler med to eller flere lag, kan du gøre dig selv og dine vægge den tjeneste at bruge indendørs grunder, før du maler – så hænger malingen bedre ved materialet og får en bedre holdbarhed. Hertil er grunder også dækkende, hvorfor den for eksempel nemt skjuler vandskjolder, hvis du tidligere har døjet med vandskader eller fugtproblemer, hvorved du er sikret et ensartet og slidstærkt resultat.

At have mulighed for at male dine vægge tone i tone eller hvilken som helst farve, du ønsker, lader dig personliggøre dit hjem på en måde, du ikke kan med standard hvide vægge, hvorfor det er blevet mere moderne i nyere tider. Men den kreative farvefrihed kommer også med en håndfuld praktiske følgevirkninger, du bør være opmærksom på samt overveje, hvorvidt er værd at opgive, da de fleste vægge nemlig er hvide af en grund:

Hvid får rummet til at føles størreHvid er nemt at vedligeholde og rengøreHvid reflekterer bedre solens lys og lyser rummet naturligt op

Til trods for ovenstående overvejelser er der ingen grund til panik – hvert rum er unikt både i sin opbygning og placering i forhold til solen, hvorfor dette potentielt ikke har nogen mærkbar effekt. Er du i tvivl på farvens indvirken på rummet eller vil du blot bringe et lille udvalg af maling med hjem, du kan prøve at male på væggen, før du bestemmer dig, kan du gøre dette med vores farveprøver. Med farveprøver kan du hurtigt vurdere, hvorvidt den bestemte farve egner sig til rummet.

Hvilke typer maling kan jeg ellers bruge i mit hjem?

Selvfølgelig kan vægmaling ikke bruges til alle dine gør-det-selv-projekter, hvorfor der også findes et hav af andre varianter inden for maling, som skaber et væld af unikke udtryk og hver egner sig til bestemte overflader og materialer. Har du for eksempel lyst til et mere miljøvenligt alternativ til vægmaling, der giver dine vægge et moderne og råt udseende med en unik struktur, er kalkmaling et glimrende bud.

Modsat vægmaling og andre typer maling, der primært er vandbaserede eller oliebaserede, består kalkmaling af, ja, kalk, der er godt for miljøet og sikrer dig et sundt indeklima, der er behageligt at opholde sig i, hvilket du kan læse mere om her . Alt efter hvilken farve du vælger og hvordan du påfører kalkmalingen, kan du få markant anderledes slutresultater, hvorfor vi har lavet en guide med alt, du behøver at vide om kalkmaling af vægge, så du med fuldt overlæg kan gå til arbejdet.

Selvom vægge står for den primære del af indretningen og udtrykket i de fleste hjem, er der masser at hente med et nyt eller tiltrængt lag maling på andre overflader. Er dine vægge forbeholdt kreativ udfoldelse eller har du kun adgang til minimalt naturligt lys, kan loftmaling med den rette type glans opveje gevaldigt på fordelingen af sollys, hvilket bidrager til følelsen af et større rum. Loftmaling fås både i blanke og matte varianter, så du bedst muligt kan tilpasse det i forhold til rummets lysindfald.

Har du eksempelvis et kraftigt lysindfald, kan en mat loftmaling være behjælpelig med forstyrrende genskær, hvorimod en blank variant i hvid er bedre, når du skal have tilføjet ekstra lys, da det både reflekterer det naturlige lys ind i rummet samt gør indendørsbelysningen mere effektiv. Men før du går i gang med loftmaling, bør loftet være jævnt, så du får en pæn overflade, hvorfor du skal have gang i spartel og spartelmasse, hvis der skulle være nogle revner i forvejen eller de opstår undervejs.

Består dit trægulv udelukkende af mørke gulvbrædder, der absorberer og frarøver rummet solens naturlige lys, kan du give det et lag gulvmaling i en flot, lys farve. Fordi dit gulv udsættes for slitage dagligt, er gulvmaling mere slidstærkt end vægmaling, så det er modstandsdygtigt overfor de ridser skotøj, møbler og lignende kan medføre på træoverfladen. Men inden du kommer for hurtigt i gang, bør du tage et kig i vores guide om maling af trægulv, hvor du bliver sat grundigt ind i hele processen.

Er du faldet over en bestemt farve, imens du har søgt internettet tomt for inspiration til dit hjem, men kan ikke finde en maling i tilsvarende farve nogle steder, er det måske muligt at reproducere den med tonet maling. Hver farve har en unik farvekode, hvilken vores dygtige medarbejdere kan genskabe i en tonemaskine i en af vores mange varehuse, eller du selv har mulighed for online med vores farvevælger, så din indendørs tonet maling får den præcis samme nuance, du har ledt efter.

Vil du derimod gerne lave din egen maling og male dit hjem i en farve, man ikke kan købe eller genskabe med en farvekode, kan du i stedet kaste dit blik imod tonepasta. Tonepasta kommer i flere farver, du ganske enkelt selv kan tilføje og blande op i hvid maling i netop det blandingsforhold, du ønsker, så du får en helt unik farve, du kan være sikker på, der ikke findes andre steder end i dit hjem.

Hvordan plejer jeg bedst indendørs træværk?

Når du skal i gang med at male diverse træoverflader i dit hjem, er der forskellige tilgangsmetoder og typer med hvilke, du kan skabe de bedst mulige resultater. Træværket i dine vindueskarme er eksempelvis et af de mere udsatte områder i hjemmet, fordi de daglige temperaturforskelle kan danne kondens og skimmelsvamp deri, som beskadiger både træ og fuger, hvorfor det skal males med indendørs vinduesmaling, der er bestandigt overfor dette.

Som med næsten alt andet i hjemmet kræver dine vinduer også almen vedligeholdelse, hvilket i dette tilfælde kommer i form af en gang vinduesmaling i ny og næ – hvor ofte og hvordan du maler dine vinduer, kan du læse om mere i vores brugervenlige guide. Har du i stedet nogle gamle møbler, der farve- eller udseendemæssigt ikke har stået tidens tid, kan du forholdsvist nemt bringe dem ind i det 21. århundrede med indendørs træmaling.

Forberedelserne ved maling af træmøbler er mindst lige så essentielle som selve malingen, hvorfor du først bør slibe dem ned med sandpapir eller slibeværktøj, hvorefter du giver dem et lag grunder, så malingen hæfter bedre. Til forskel for anden maling trænger træmaling bedre ind i træværket, der absorberes dybere efter slibningen, hvilket giver et mere langtidsholdbart og slidstærkt resultat. Vil du derimod hellere fremhæve dine træmøblers naturlige varme, kan du bruge bejdse til dette.

Bejdse trækker træets naturlige farve op til overfladen og intensiverer den, så det får en flot, varm glød, hvor træets åretegninger og mønstre samtidig får fornyet fokus. Når du arbejder med bejdse, skal det bruges direkte på træet, hvorfor du kan slå to fluer med et smæk ved at bruge malingfjerner på et flot møbel med en ellers grim farve, hvortil du kan give det nyt liv. Andre tips til brug af samt boligindretning med bejdse, herunder vigtigheden af lak dertil, kan du finde i vores guide.

Vil du berige dit hjem med et hjemmelavet træbord, skal du først tage stilling til, hvorvidt det skal males eller fremstå ubehandlet, da det har indflydelse på, hvorvidt du skal bruge lak, olie eller voks til vedligeholdelse af bordpladen[CLN30] . Hvis du maler bordpladen, skal du anvende lak efterfølgende, hvorimod ubehandlet træ kræver olie, hvilke i begge tilfælde sørger for, at bordpladen får den bedste beskyttelse samt en praktisk overflade, som er nem at vedligeholde og rengøre.

Hvordan du sikrer en god lakering af bordplader eller oliering af træbordplader, kan være lidt af en kunst i sig selv og have nogle bump på vejen, hvorfor vi har lavet lettilgængelige guides til begge emner, hvori du kan finde simple vejledninger og alt den hjælp, du har brug for til at opnå dette. Glem heller ikke en sav  til at skære bordpladen til med eller tuscher til at tegne målene og formen op, så dit nye træbord kommer til at stå knivskarpt, når det er færdigt.

Brug den rette maling til hjemmets specielle overflader

Hvis der særligt er én type rum, hvori der kan opstå problemer, hvis du anvender den forkerte slags maling, er det i vådrum. Vådrum danner generelt større mængder fugt end andre rum, hvilket kan sætte sig både i tapet og maling, hvortil det kan gå i forrådnelse og danne skimmelsvamp. Døjer du allerede med skimmelsvamp i boligen, er der en løsning til dette i vores guide, men skal du for eksempel til at give dit badeværelse et nyt lag maling, skal du sørge for, det er med vådrumsmaling.

Vådrumsmaling er forebyggende og modstandsdygtigt overfor de negative følgevirkninger, der kommer med fugtige og våde miljøer, hvorfor det er veloplagt til brug i badeværelset, hvilket ofte danner grobund for skimmelsvamp. Skal du i gang med maling af fliser  i brusekabinen, kan du blive klogere på, hvordan du skal klargøre dem til dette eller hvordan du helt overordnet skal begå dig med maling til badeværelset i vores guides, der gennemgår processen skridt for skridt.

Andre mindre åbenlyse overflader, der også har godt af et ansigtsløft fra tid til anden, er benene på dine møbler og borde, hvorpå du ofte finder mærker fra støvsugeren eller lignende. Er benene af metal kan du hurtigt give dem et lag indendørs metalmaling , så de bliver så gode som nye. Har du ellers fritstående rør og faldstammer i dit hjem, hvorpå du kan se begyndende tegn på rust, kan metalmaling skjule dette samt reducere yderligere spredning for en stund, indtil det kan blive fikset.

Trods navnet kan metalmaling dog ikke bruges på alle metaloverflader, hvorfor du, alt efter den specifikke opgave, potentielt skal ud at finde noget mere specialiseret. Du kan for eksempel ikke bruge metalmaling på en radiator, da den skiftende varme kan smelte eller på anden vis beskadige malingen, hvorfor du i stedet skal bruge den specialudviklede radiatormaling, hvilken du kan finde i vores sortiment af specialmaling, blandt andre typer maling, der hver egner sig til bestemte formål.

Maling indendørs

Viser 608 produkter
Page
 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
 
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto