Det skal du gøre med en stoppet køkkenvask


En tilstoppet køkkenvask er ikke uvant, og det er noget, som langt de fleste desværre oplever på et tidspunkt. Og det er ikke uden grund. Der ryger nemlig utrolig mange ting igennem din køkkenvask, eksempelvis fedt- og madrester, der hurtigt kan sætte sig fast og danne propper. Hvis du står med en stoppet køkkenvask, er der dog gode råd at hente; både når det gælder forebyggende adfærd, eller når vasken allerede er tilstoppet.

Sådan forebygger du en stoppet køkkenvask


Vi lægger ud med at gennemgå den forebyggende adfærd. Hvis du endnu ikke har en opsamlingssi i din køkkenvask, bør du overveje at anskaffe en. Den kan nemlig opsamle de værste mængder mad- og fedtrester, der måtte ryge ned i vasken. Langt de fleste nyere køkkener har en køkkenvask med opsamlingssi, og du skal blot sørge for at tømme den efter hver opvask. Derudover er det en rigtig god idé at hælde kogende vand igennem køkkenvasken nogle gange om ugen, så du både forebygger eventuelle propper og dræber bakterier, der sidder i afløbet.

Relaterede produkter

Hvis du står med en stoppet køkkenvask


Skulle uheldet dog være ude, og oplever du pludseligt at stå med en stoppet køkkenvask, skal du have fat i gummihandsker, en spand og en svupper. Først og fremmest skal du begynde med at hælde kogende vand i vasken og afløbet for forhåbentligt at få det værste skidt væk og dermed løsne mindre genstridige propper. Viser det sig dog, at der ikke er gennemløb, skal du have fat i svupperen. Svupperen sættes over afløbet, og herefter begynder du at fylde vand i køkkenvasken. I den forbindelse er det vigtigt, at du dækker overløbet til, så vandet ikke løber ud af vasken med det samme.

Lige så snart vasken er fyldt med vand, begynder du at trykke svupperen op og ned for at løsne propperne af skidt ved hjælp af tryk. Dette skal højst sandsynligvis gentages nogle gange, men ofte er trykket fra svupperen utroligt effektivt, og du vil i løbet af kort tid opleve, at propperne løsner sig. Du skal dog også sørge for at tjekke vandlåsen, da der stadig kan sidde mad- og fedtrester dernede. Vandlåsen renser du ved at lukke for vandet, skrue vandlåsen af og rense den. Husk i den forbindelse at sætte en spand under, så skidtet ikke ender i køkkenskabet. Herefter skruer du vandlåsen ordentligt på igen, inden du tjekker, hvorvidt gennemløbet fungerer optimalt igen.

Det kan være fristende at benytte syreholdige midler som kaustisk soda, eddikesyre eller afløbsrens, men det frarådes, da du risikerer at skade rør og samlinger i afløbet. Det er særdeles effektive midler, men du kommer mindst lige så langt, eller længere, ved forebyggende adfærd og et par gummihandsker og en svupper.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto