Sådan får du succes med folie til køkkenlåger


Med selvklæbende folie kan du dække mange forskellige glatte overflader og give dit hjem, møbel eller andet helt nyt liv. Det gælder også dine køkkenlåger. Hvis du vælger folie til køkkenlåger, kan du spare masser af penge, som det ville have kostet at male køkkenlågerne. Derfor vælger flere og flere at friske deres køkken op med folie til køkkenlåger.

Det er også et projekt, du sagtens selv kan udføre. Det er ikke specielt svært at nå i mål med, så længe du har nogle gode materialer og det rette værktøj. Hvis du så samtidig har en god guide, der fortæller, hvordan du får succes med at montere folie på dine køkkenlåger, så skal det nok gå.

Sådan kommer du i gang med selvklæbende folie til køkkenlåger


Først og fremmest skal du vide, hvilken folie du vil have til dine køkkenlåger. Du kan finde et stort udvalg af klæbefolie her hos BAUHAUS. Du kan vælge mellem forskellige farver og selvklæbende folier, der ligner lækre materialer som marmor og træ. Der er mange muligheder, og du skal bare vælge den type folie, som du bedst kan lide. Det er nemlig hverken lettere eller sværere at sætte en bestemt type folie op. 

Inden du kan gå i gang med at montere folie på dine køkkenlåger, skal du have skaffet det rette værktøj. Du skal bruge følgende:
  • Sprit eller rensebenzin
  • En forstøver til at sprøjte vand på vinduet
  • Skraber til at udligne bobler
  • Målebånd eller tommestok
  • Blyant eller andet til at markere med
  • Kniv til at skære folie med
  • En klud

Inden du går i gang med at montere folien på dine køkkenlåger, skal du sikre dig, at lågerne er helt rene. Hvis der er snavs og fedt på dine køkkenlåger, kan folien ikke sidde fast. Især i køkkenet er de meget fedt på overfladerne, og der skal du give dine køkkenlåger en grundig omgang rengøring, inden du går i gang.

Du skal selvfølgelig også have målt op. Enten skal du bestille din folie, så den passer perfekt til dine køkkenlåger. Ellers skal du selv skære den til. Det er det, du skal bruge din hobbykniv til. 

Relaterede produkter

Trin for trin: Sådan sætter du selvklæbende folier på dine køkkenlåger


Du rengør dine køkkenlåger med sprit eller rensebenzin efter den grundige rengøring. Det opløser nemlig det resterende fedt, der kan sidde på køkkenlågerne, og så kan den selvklæbende folie bedre sidde fast på dine låger. 

Hvis du selv skal skære folien, skal du måle dine køkkenlåger og tegne på din folie. På den måde får du skåret din folie, så den passer perfekt til lågerne. Her skal du så være meget præcis, når du udfører arbejdet, da der ikke er plads til, at folien sidder forskudt. 

Når du monterer, så skal du sprøjte med din forstøver. Lav en blanding svarende til 1 liter vand med nogle dråber opvaskemiddel. Det sprøjter du på dine køkkenlåger, og så kan du let montere folien. Det næste skridt er så at montere den selvklæbende folie på dine køkkenlåger. 

Herfra er sidste skridt at skubbe luftbobler og vand ud fra under den selvklæbende folie. Hvis friktionen er for stor, kan du sprøjte samme vandblanding uden på folien. Det gør det lettere at bruge skraberen til at presse vandet ud. Når du har gjort det, så står du med det færdige resultat. 

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto