Vælg det rigtige køkkengulv

Køkkenet er for mange familier, ligesom stuen, et af samlingspunkterne i hjemmet. Rummet bliver brugt minimum et par gange om dagen i forbindelse med måltider og madpakkesmøring, og det stiller krav til køkkengulvets holdbarhed. Udover den tætte trafik skal gulvet også være modstandsdygtig overfor skidt og snavs.

Når du skal vælge det helt rigtige gulv til dit køkken, skal du vurdere, hvor meget slid og belastning, det bliver udsat for, og hvilken måde du bruger det på. Det handler om at opveje plusser og minusser, når du vælger dit køkkengulv. Måske vil du gerne have, at dit gulv er varmt og lækkert at træde på. Måske vil du gerne have, at det er meget afvisende overfor snavs og pletter.

 

Der findes mange forskellige køkkengulve

Skal gulvet være blødt eller hårdt, varmt eller koldt, let eller lidt sværere at vedligeholde og rengøre eller måske god for akustikken? Der er mange ting, du skal overveje, hvis du vil have det rigtige køkkengulv. Vi har samlet nogle af de mest populære køkkengulve herunder, så du kan blive klogere på, hvad der passer til dig.

Laminat som køkkengulv

Et af de mest populære køkkengulve er laminatgulvet. Du har sikkert set de hvide og sorte firkanter pryde køkkengulve, og når du møder dette syn, er der tale om et laminatgulv. Faktisk kan du helt selv vælge, hvordan dit laminatgulv skal se ud. Det er bare meget populært med det sort-hvide mønster.

Det er vigtigt, hvis du vælger laminatgulvet, at du ikke tager den billigste løsning. Det kan både mærkes og ses. Et laminatgulv er som udgangspunkt let at holde rent. Til gengæld kan det føles koldt og hårdt at gå på, men det kan selvfølgelig fikses med gulvvarme. Den del med den manglende varme, selvfølgelig. Et laminatgulv har det dog med at larme en smule, når du går på det.

Men selv de dyrere laminatgulve er billigere end mange andre alternativer. Det er derfor et godt valg, hvis du vil have et køkkengulv, der er let at rengøre og samtidig ikke koster alverden.

Fliser som køkkengulv


Fliser bliver ofte brugt som belægning i badeværelset, og det skyldes, at fliser er særdeles nemme at rengøre og meget modstandsdygtige overfor fugt.

Hvis du vælger at få fliser på dit køkkengulv, kan du se frem til, at rengøring og vedligeholdelse af dit gulv bliver den rene leg. Desværre er fliserne meget hårde at gå på, og de bliver lette kolde. Derfor skal du have gulvvarme under dit køkkengulv, hvis du skal kunne nyde flisernes styrker uden at ærgre dig over det hårde og kolde materiale.
Fliser er også dårlige for akustikken. Det kan du heldigvis kompensere for ved at installere lyddæmpende lofter i dit køkken.

Det mest populære flisevalg er keramiske fliser. De er hovedsageligt fremstillet i ler, og de kan laves i nærmest alle de farver, du ønsker. Fordi materialet er så holdbart, kan du faktisk snildt forvente, at dine fliser holder hele
livet.

Trægulv i køkkenet


Hvis det æstetiske og naturlige look er det vigtigste for dig i dit køkken, kan det være, at trægulvet skal danne den nedre ramme for dit køkken. Et køkkengulv i træ er smukt at se på, og det er varmt og rart at gå på.

Desværre er et trægulv – især et trægulv i køkkenet – ikke spor let at holde, og det er meget mere modtageligt overfor slid, slag og stænk end eksempelvis flisegulvet. Hvis du spilder rødvin eller anden farvende væske på gulvet, kan du risikere, at det trænger ned i materialet. Det skal du altså være meget forsigtig med, og sker det, skal du tørre det af med det samme.
Du kan imødekomme slid ved at behandle dit trægulv enten med olie eller lak. Dette medfører dog også en smule mere vedligeholdelse, da du skal lakere dit gulv eller oliebehandle det som en del af vedligeholdelsen.

Hos Bauhaus har vi mange typer trægulve. Er du til højkvalitets massivt træ, kan du kigge i kategorien med massive trægulve. Hvis du er på udkig efter en mere klassisk gulvtype i en billigere prisklasse, kan du i stedet tjekke vores plankegulve. Vi har også en kategori med smukke parketgulve i fine og rustikke mønstre.

Et køkkengulv i vinyl


Et vinylgulv er en billig løsning og en gulvtype, der er meget afvisende overfor væsker og andet stads, du kan spilde på dit køkkengulv. Dermed er det let at rengøre og holde pænt. Desuden er gulvet slidstærkt, og dermed gør det sig særdeles godt som overflade i et stærkt trafikeret rum, som køkkenet jo er i de fleste hjem.

Ligesom med linoleum er vinylgulvet blødt og lydabsorberende. Det er altså både godt for dine fødder og for din ører. Der er mange af de samme elementer, der går igen hos både vinyl- og linoleumsgulvet, og ligesom med det ovenstående kan vinylgulvet lægges direkte oven på et eksisterende gulv.

Et vinylgulv er en rigtig fin løsning, hvis du vil have et køkkengulv, der er både behageligt at bevæge sig på og nemt at holde. Du kan læse mere om vinylgulve lige her.

Linoleumsgulv til køkkenet

Et linoleumsgulv har en særlig og meget aktuel styrke: Det er fremstillet i naturmaterialer, og derfor er det miljøvenligt. Materialet linoleum består af harpiks, hørfrø, korkmel og linolie.

Et linoleumsgulv kommer i mange forskellige farver og mønstre. Derfor er der mange muligheder for at vælge og designe netop det gulv, der passer bedst ind i din stil. Såfremt du vælger linoleum.

Et linoleumsgulv kan faktisk lægges som et klikgulv, og det gør monteringen af gulvet til noget, de fleste kan være med til. Du kan tilmed lægge gulvet oven på et eksisterende trægulv eller andet undergulv. Overfladen skal bare være plan. Et linoleumsgulv er både godt for akustikken og for komforten. Det er således lyddæmpende og blødt at bevæge sig på.


Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto