Alt du skal vide, inden du støber dit nye gulv

Du har besluttet dig for, at du selv vil støbe dit eget betongulv. Det er modigt, for det kan være lidt af en udfordring. Heldigvis er der råd for at komme igennem denne udfordring. Nøgleordet for at klare opgaven er teamwork. Du skal samle et hold, der sammen med dig kan løfte opgaven. Din familie eller nogle venner. Bare de kan og vil hjælpe og er i stand til at arbejde hurtigt. Det skal man nemlig, når man arbejder med beton.

Inden du går i gang med at støbe

Inden du får samlet dit hold af hjælpere (vi anbefaler, at er 3-4 personer til opgaven), skal du ud at købe ind.

Du får brug for:

  • Beton 
  • Isoleringsmaterialer
  • RIO-net
  • Diverse værktøjer


Beton

Af betonen kan du enten vælge imellem flydebeton eller beton med støbemix. Er du i tvivl om, hvad du skal vælge? Du er velkommen til at spørge os hos BAUHAUS til råds eller en anden fagmand. Så er du på den sikker på, at du tager den rette beslutning, før du begynder på støbningen af dit gulv.Isoleringsmaterialer

Isoleringsmaterialer kan i dette tilfælde være flamingoplader eller lecanødder. Det kan i nogle tilfælde være svært at tilpasse flamingoen til siderne i det pågældende rum, og her kan lecanødderne fungere som isolering i stedet. Lecanødder er små klumper af fed plastikkugler, der bliver brændt let i en roterovn. Det får det plastiske ler til at forme sig som små kugler. De har desuden en varmeisolerende evne, og derfor kan du bruge dem i denne sammenhæng.

Rionet

Et RIO-net er et kobberfarvet gitter, som du skal støbe betonen oven på. Hvis du er så heldig, at du skal have gulvvarme i dit nye betongulv, skal du fastmontere gulvvarmen på RIO-nettet.

Diverse værktøjer

Hvis du ikke allerede ejer en trillebør, en skovl, vaterpas og andre opmålingsværktøjer, så kan du med fordel investere i det.

Relevante produkter fra Bauhaus

Sådan støber du dit nye gulv


  • Plant niveau: Lad os antage, at du er så langt, at du har gravet ud og bare venter på at sætte gang i støberiet. Du skal starte med at fylde hullet, som du selv har gravet ud,  med sand. Det skal være helt plant og i et niveau, der giver mening i forhold til dit hus.

  • Isolering: Du tager din isolering – i dette tilfælde dine flamingoplader – og lægger dem ud over sandet. Går regnestykket ikke op, så du ikke kan udfylde hele arealet med flamingo, så hæler du lecanødder ud, hvor der mangler isolering.

  • Den rette afstand: Oven på isoleringen skal du placere afstandsholdere, som har den simple opgave at løfte RIO-nettene op fra selve flamingoen. Dermed kan der komme beton på begge sider af nettet. Hvis du skal have installeret gulvvarme, er det nu, du skal montere dine varmtvandsslanger. De skal sættes fast på nettene.

  • Den rette højde: På din væg skal du markere, hvor højt du ønsker dit betonlag. Fra væg til væg trækker du snore, som markerer højden på laget. Så har du altid et forhold at arbejde ud fra, og det er en kæmpe hjælp uanset dit erfaringsniveau.

  • Betonlag: Du er nu klar til at hælde beton oven på flamingo, RIO-net, slanger og nødder. Det lyder umiddelbart som en meget eksotisk opskrift med både fugl, krybdyr og lidt knas, men det er altså opskriften på et solidt betongulv. Når du har hældt betonen i, skal du plane det ud og sikre dig, at det er så snorlige som muligt.

Ekstra tips

Opgaven med at støbe et betongulv kræver i de fleste tilfælde flere hænder. Du kan med fordel samle en gruppe af 3-5 personer og inddele jer i hold. Herefter kan du uddelegere ansvaret, således at der en, der har ansvaret for at blande beton. Imens en anden kører betonen ind i huset i en trillebør. Og at en til to personer fordeler betonen i det udgravede hul.

Sørg for efterfølgende at give gulvet tid til at tørre og sætte sig. I nogle tilfælde anbefales det, at du dækker betonen med plast, så snart det er tørt nok til, at du kan gå på det. Det skal ligge dækket i 28 døgn. Du kan fjerne plasten derefter og stille en spand vand på betongulvet. Efter 12 timer fjerner du spanden. Hvis du kan se, hvor spanden har stået, er betonen ikke tør nok. Hvis ikke, er dit betongulv færdigt.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto