Få nyt liv i din tørre græsplæne

Vi elsker sommeren, og selvom en sommer med ekstra vamt og tørt vejr giver mange dejlige stunder på stranden og på terrassen, så gør det desværre ikke noget godt for vores haver. Tørre bede, træer der taber de gule blade for tidligt, og - især - udtørrede, triste og gule græsplæner, er nogle af de uheldige følger af en tørkeramt have.

Græsplænen er ofte hårdt ramt, da solens stråler bager direkte på græsset hele dagen, og græssets rødder ikke stikker så dybt, at det kan hente vand fra jordens dybere lag. En tørkeperiode resulterer derfor i en græsplæne, der simpelthen går i dvaletilstand. At græsset går i dvale, betyder simpelt fortalt, at græsplanterne tager en pause, indtil vilkårene bliver bedre. Derfor stopper græsset også med at vokse - hvilket jo kan være en ganske behagelig bivirkning.

Dvaletilstanden ophører så snart, der kommer regn, hvor græsset vågner op og bliver grønt og friskt igen. Hvis tørken har varet længe, og græsset ikke har set vand i uge- og måske endda månedsvis, kan du dog risikere, at græsplanterne tørrer helt ud og dør.

Når først regnen begynder at falde igen, vil du hurtigt kunne se, hvilke græsplanter, der har overlevet tørken, og hvilke der ikke har. De døde græsplanter står desværre ikke til at redde, men ønsker du dig sundt og friskt græs, er der alligevel et par ting, du kan gøre for at hjælpe din plæne på vej. Og heldigvis er det både hurtigt og simpelt klaret.

Relaterede produkter

Sådan gør du  1. Vent indtil det har regnet. Der er alligevel ikke noget at gøre, før du kan skille de gode græsplanter fra de dårlige, og her må du vente på regnen.
  2. Riv græsplænen godt med en græsrive  eller en vertikalskærer, så de døde planter rives løs og kan fjernes.
  3. Nu kan du vurdere hvor stor skade, tørken har gjort på din plæne. Er der kun ganske få døde græsplanter, kan du lade det være op til plænen selv at udfylde de tomme pletter med tiden, men har din plæne mistet flere planter, eller vil du bare gerne være sikker på at give din plæne de bedste betingelser, er det en god ide at efterså plænen.
  4. Efterså plænen med nye græsfrø. Græsfrøene får de bedste betingelser, hvis du drysser dem på en plæne, der er revet godt, og hvor det løse, afskårne eller døde græs er samlet og fjernet. Så har plænen nemlig fået godt med luft, og frøene kan nemt få fat.
  5. Når du har eftersået din plæne, er det en god ide, at give plænen en omgang gødning, så det nye græs har alt, hvad det behøver for at kunne gro.

Husk, at du finder et stort udvalg af alt, du behøver i dit lokale BAUHAUS byggevarehus og på vores webshop. Vi har både vertikalskærer, græsriver samt græsfrø og gødning i vores sortiment, og vi står naturligvis klar til at hjælpe dig med gode råd og vejledning, hvis du har spørgsmål.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto