Hvilken grill skal jeg vælge?

Er du på jagt efter en ny grill? I dag findes der så mange forskellige grilltyper, at det kan være svært at finde rundt i. “Hvilken grill skal jeg vælge?” Sådan har du nok spurgt både dig selv og dine grillentusiastvenner om. Og svaret finder du faktisk hos dig selv. Det er nemlig dit behov, der afgør, hvilken grill du skal vælge. 

I grove træk kan du vælge mellem tre typer: Kulgrill, gasgrill og den elektriske grill. De har hver deres fordele og ulemper, men hver især gør de sig godt til specifikke formål. Det er altså dig, din situation og behov, der afgør, om du skal vælge den eller den anden type grill. 

Herunder har vi samlet alt, du skal vide om at vælge en ny grill. 

Vælg den rette grill: Dem kan du vælge mellem

I dag er der som sagt ekstremt mange forskellige typer griller. De mest almindelige tæller kulgrill, gasgrill og elektronisk grill. Det er primært dem, vi ser rundt i de danske haver. Derudover findes der mere nichéprægede udgaver som rygeovnen, bordgrillen og pillegrillen. 

I en rygeovn kan du tilberede fisk og kød på en anderledes måde, end du kan i din ovn eller på din almindelige grill. Det er en kunst i sig selv at røge forskellige madvarer, og du kan læse mere om, hvordan du kommer i gang med røgning her.

Men en pillegrill skal du hverken have kul eller gas. Her tænder du op og fyrer med træpiller, og så har du altså varmen til din grillmad. En pillegrill skal typisk bruge strøm til at komme i gang, men derfra er det ingen sag at grille med denne type grill. Det er faktisk nemt, og træpillerne giver en ensartet og stabil varme. Så for uerfarne grillentusiaster er en pillegrill et fint valg. 

Hvis det bare skal være nemt, kan du vælge en bordgrill eller engangsgrill. Bordgrillen er enten en lille gasgrill eller elektronisk grill, hvor du kan tilberede din mad direkte på spisebordet. Det skal du selvfølgelig kun gøre udenfor.

Engangsgrillen er derimod kun beregnet til brug en enkelt gang, og den stiller du ikke på spisebordet. Stil den et sted, der kan tåle høj varme og sørg for at smide den væk, når den er kølet af. Du får dog ikke samme kontrol ved engangsgrillen, men den er fin til en picnic eller en anden situation, hvor I ikke har andre muligheder.

Har du styr på sikkerheden, når du griller? Læs vores guide om grillsikkerhed her.

Relaterede produkter

Derfor skal du vælge en kulgrill


Den mest klassiske og det mest traditionelle grillvalg er kulgrillen. Du kender den nok også bedst i sin kugleformede udgave - heraf navnet kuglegrill. Men kuglegrill og kulgrill er ikke nødvendigvis det samme. Du kan også få en kuglegrill med gas, men vi ser det mest i form af kulgrill. 

En kulgrill tænder du op med, ja, kul. Kullet giver din mad en særlig grillsmag, og det er i mange tilfælde den smag, som vi forbinder med ægte grillmad. Smagen, røgen og lugten af grillkul, der brænder og sætter sig i maden. Mums. Synes nogen. 

Fordelene ved en kulgrill er mange. Den er i mange tilfælde lettere at flytte rundt på end gasgrillen. Medmindre du har en gigantisk kulgrill, selvfølgelig. Du får også en meget høj temperatur med kulgrill, og så er en kulgrill ofte billigere end en gasgrill. For nogle er der også forbundet en form for nostalgi og hygge med kulgrillen. Hvis ens forældre grillede med kul, er det nærliggende for mange at gøre det samme.

Hvis du vælger en kulgrill, er der dog også nogle ulemper. Det går langsomt, når du skal starte din kulgrill op. Det tager gerne op mod 30 minutter, før du kommer i gang med at grille, hvis du bruger en grillstarter. Du har heller ikke samme mulighed for at skrue op og ned for temperaturen. Her skal du altså være lidt erfaren, hvis du skal opnå et perfekt resultat. Derudover er der en del rengøring forbundet. Aske og gamle kul skal smides væk, og risten skal renses for alt det, der er brændt fast over tid.

Derfor skal du vælge en gasgrill


Gasgrillen bliver stadig mere og mere populær herhjemme. Og det er der heller ikke så meget at sige til. En gasgrill er nemlig nem at betjene, og så får du let et rigtig godt resultat ved at bruge den. 
En gasgrill kan du få i mange forskellige størrelser - og meget store størrelser. Det giver et stort grillareal, og det giver dig altså mulighed for at tilberede en hel del mad på samme tid. 

Fordelene ved en gasgrill er mange. Der er muligvis ikke samme mængde følelser forbundet med gasgrillen, som der er med kulgrillen. Men er du ligeglad med det, kan du sagtens se nærmere på, om du ikke skal have en gasgrill næste gang.

En gasgrill bliver varm på ingen tid. Derudover kan du indstille, hvor varm den skal være. En gasgrill minder altså på mange måder om et komfur. Desuden så udvikler gasgrillen mindre røg, og dermed er der ikke samme gener forbundet med at grille med gas, som der er med kul. Gasgrillen er også let at rengøre.

Disse fordele afspejler sig også i prisen, hvor gasgrillen er dyrere end kulgrillen. Derudover skal du også løbende købe gas. Løber du tør undervejs, så er det slut med at grille for den aften. Derudover kræver gasgrillen også, at du har god plads. Den fylder nemlig mere, og den er dermed knap så handy som kulgrillen. 

Derfor skal du vælge en elektronisk grill

Den elektroniske grill - du kan også kalde den en elgrill - er særdeles smart, hvis du bor i byen eller et sted, hvor du ikke må grille. Eller hvor det er dårlig stil eller forbudt at fyre op for kul eller gas. Hvis du har en lille altan, kan det være et godt valg med en elektronisk grill. 

Alt, du skal bruge, er en stikkontakt. Så er du kørende. Her skal du hverken have kul eller gas. Bare strøm. Og så kan du jo tage den med, hvor det passer dig, så længe der er en stikkontakt. 

Fordelene er lidt de samme som ved gasgrillen - og så bare lidt til. Elgrillen er hurtig til at starte op, den er nem at gøre klar, og så er den let at rengøre bagefter. Desuden skal du ikke bekymre dig om kul eller gas. Så længe du har betalt din elregning og har en stikkontakt i nærheden, er du køreklar. 

Det er så også ulempen ved den elektroniske grill. At du skal have en stikkontakt. Derudover så får du nok heller ikke samme grillfølelse, som du gør ved de andre typer af grill. Men hvis du kan undvære det, er en elektronisk grill klart et godt valg til dig. 

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto