Lad et støjhegn sprede ro i haven


Er du en af dem, som er generet af larm fra biler, lastbiler eller tog, og begrænser det din tid i haven? Så er der heldigvis hjælp at hente. Rigtig mange er plaget af kraftig støj i deres have og bolig, og den bedste måde at dæmpe støjen på er ved at sætte et støjhegn op. Det skal helst placeres tæt på støjkilden eller på de udendørsområder, hvor du primært befinder dig. En god tommelfingerregel lyder: Hvis du kan se bilerne, så kan du også høre dem! Derfor skal du også sørge for at få et støjhegn, der skærmer effektivt.

Hvis du placerer dit støjhegn korrekt, kan det faktisk mere end halvere støj fra biler, lastbiler og tog, og det er ovenikøbet også en fremragende mulighed for at afskærme for nysgerrige blikke eller nabolarm. Der er altså tale om en win-win. Ved at benytte et støjhegn kan du få meget mere glæde af din have og markant mindre støj i boligen også.

Relaterede produkter

Forskellige typer støjhegn


Der findes primært to typer støjhegn: et reflekterende og et absorberende. På det reflekterende støjhegn bliver lyden slået tilbage, og på det absorberende ”suges” lyden op. Det absorberende støjhegn er klart at foretrække, da det er mest effektivt. Det reflekterende støjhegn kaster nemlig blot lyden tilbage, og du risikerer dermed, at det rammer en lastbil og derefter havner i din have alligevel.

Det er vigtigt, at dit støjhegn er tæt, for jo tættere det er, jo mere effektivt er det. Hvis der er de mindste sprækker i hegnet, reducerer det effekten af dit støjhegn. Derudover skal det også gå helt ned til jorden. For at få en effektiv støjdæmpning skal hegnet veje mindst 10 kg/m2, men udover det behøver det ikke være et kompliceret bygningsværk. Du kan sagtens benytte et plankeværk af 25 millimeter brædder, som er en både billig og velfungerende løsning.

Det er dog også muligt at lave støjhegn ud af fibercement, metal, mursten, beton, glas, stenuld og meget andet. Der findes desuden også mange præfabrikerede støjskærme, som er nemme at sætte op og ligeledes æstetisk flotte at se på. I forhold til regler for støjhegn, gælder de samme som ved opsætning af almindeligt hegn. Du skal altså blot følge reglerne fra grundejerforeningen og/eller kommunen, hvis du vil opsætte et støjhegn.

Andre guides

 

Kontakt kundecenteret

Åbent alle dage indtil kl. 20
 
 

Returneringer og reklamationer

Læs mere om, hvordan det fungerer
Luk
Føj til favoritter

Føj til favoritter

Ved at tilføje produkter til Favoritter, kan du nemt få et overblik over udvalgte produkter!

Log ind eller opret konto